Care este cel mai bun sistem de incalzire? Ce alternative sunt pentru incalzire auxiliara? Cum alegi cel mai bun sistem de incalzire?

Cel mai bun sistem de incalzire 2015 2Incepem sa resimtim din plin gradele scazute de afara si deja ne gandim la viitoarele facturi de gaze sau electricitate – ce urmeaza sa creasca considerabil, sau pentru alte persoane, costurile pentru lemne / GPL. Indiferent care este sistemul de incalzire ce il folosesti, costul combustibilului este mare. Pentru a mai „scapa” de anumite cheltuieli este bine sa achizitionezi cel mai bun sistem de incalzire.

Cel mai bun sistem de incalzire pentru iarna trebuie sa iti asigure confort si sa te ajute sa mai faci economii. In prezent avem la dispozitii foarte multe alternative.

O prima clasificare a sistemelor pentru incalzire este in functie de tipul de alimentare – principalele fiind cele: electrice, pe gaz sau lemne. Fiecare are avantaje dar si dezavantaje, mai ales in functie de zona in care te afli, prin urmare sa alegi cel mai bun sistem de incalzire depinde in mare parte de tine.

Sisteme de incalzire electrice – cel mai bun sistem de incalzire electric

Gama sistemelor de incalzire electrice este cea mai diversa intrucat este cea mai utilizata ca alternativa auxiliara pentru incalzire – mai ales cand apare o defectiune la reteaua comuna de gaze / caldura. Aparatele din aceasta grup sunt:

centrala electrica de apartament / casa – sunt sisteme de incalzire practice, care insa necesita o investitie destul de mare ( pe langa costul achizitiei centralei trebuie sa iei in considerare si costul proiectului retelei de instalatii). Pe termen lung reprezinta cele mai economice sisteme ( desigur daca instalarea s-a facut corect – de catre un specialist din domeniu ). Mai multe detalii despre cele mai bune centrale electrice de apartament gasesti aici >>>.

convectorul de perete – sunt aparate extrem de practice, insa destul de costisitoare pe luna. Au avantajul de a se „imbina” placut in orice design – sunt asemeni unor calorifere de apartament. Principiul de functionare a unui convector este simplu – aerul de la baza este aspirat, incalzit, si eliberat in partea superioara a aparatului. Daca te intrebi cat consuma un convector, aici intervine dezavantajul – conteaza foarte mult puterea la care folosesti aparatul – fara insa a face rabat la confortul termic. Calculul este in felul urmator – pentru un convector cu o putere de 2000 W (*2kw), la un cost al kw de 0,78 lei (*depinde de furnizorul tau de electricitate), daca il tii pornit 8 ore pe zi / 30 zile din luna => 374,4 lei / luna – un aparat. Mai multe detalii despre cele mai bune convectoare de perete gasesti aici >>>.

convector de perete

convectorul de podea – este asemanator celui de perete, insa cu avantajul de a fi mobil, precum un calorifer electric. Consumul unui convector de podea depinde de puterea la care il folosesti. Mai multe detalii despre convectoarele de podea gasesti aici >>>.

caloriferul electric cu ulei – acesta a fost unul dintre sistemele populare – de rezerva – multi ani, pentru zilele friguroase de iarna sau pana cand a fost dat drumul la incalzirea centralizata. Caloriferul electric este in continuare o alternativa foarte buna pentru incalzire: fiind mobil si usor de transportat dintr-o incapere in alta, in functie de necesitate si pentru faptul ca inmagazineaza caldura. Mai multe detalii despre cele mai bune calorifere electrice cu ulei gasesti aici >>>.

aeroterma – aeroterma are avantajul de a fi un aparat de incalzire de mici dimensiuni, foarte utila pe timp de vara – functioneaza asemeni unui ventilator, dar si iarna – incalzind aerul. Cel mai mare dusman al unei aeroterme este praful, aceasta absorbe aerul din spate si il elimina aer incalzit in fata. Sunt modele ce au filtre pentru aer, insa se gasesc destul de greu si sunt pretentioase. Aceste aparate sunt recomandate la birou si in spatii mici. Mai multe detalii despre cele mai bune aeroterme gasesti aici >>>.

radiatorul cu halogen – la fel ca aeroterma au avantajul de a fi usor, insa in functie de model pot fi sau nu mai voluminoase. Radiatorul cu halogen incalzeste aerul din fata rapid, insa in momentul in care le-ai inchis se raceste repede – intrucat nu inmagazineaza caldura. Acestea sunt eficiente la birou sau chiar in locurile in care ai nevoie temporar de un sistem care sa incalzeasca perimetrul. Mai multe detalii despre radiatoare cu halogen gasesti aici >>>.

semineul electric – semineul electric este ideal pentru locuintele spatioase, in special case. Acestea au un design placut si se incadreaza in orice decor, avand posibilitatea sa alegi dintre: semineu coltar, semineu incorporabil sau semineu rustic. Mai multe delatii despre seminee electrice gasesti aici >>>.

Cel mai bun sistem de incalzire

Sistemele pe gaz – cel mai bun sistem de incalzire pe gaz

Sistemele pe gaz au o popularitate aparte, foarte multe persoane – in special cele care locuiesc la bloc sunt racordate la gaze. Este recomandat ca daca ai un astfel de sistem sa achizitionezi si un detector de gaz, dar mai ales sa ai o aerisire speciala.

centrala electrica pe gaz – este ideala pentru apartamente dar si pentru case, insa marele dezavantaj este costul unei centrale termice ce porneste de la 3000 lei – fiind necesar incepand cu luna septembrie instalarea unei centrale in condensatie. Pe deasupra se mai adauga si costul instalari – ai nevoie de o echipa de specialisti care sa proiecteze instalatia, este necesar sa cumperi tevi si chiar calorifere noi. In functie de calculele echipei poti opta pentru un anumit model cu o putere care sa faca fata cu brio incalzirii. Desi reprezinta o investitie destul de mare de bani, in cativa ani reusesti sa iti amortizezi suma platita, si ai avantajul ca nu depinzi de vecinii care nu isi platesc la timp datoriile. Lista cu cele mai bune centrale de apartament conform noilor standarde, adica centrale in condensatie o gasesti aici >>>.

Cel mai bun sistem de incalzire - abcTop.ro

• alte sisteme de incalzire pe gaz sunt: soba si semineul pe gaz – ambele recomandate pentru locuinte / case spatioase.

Sistemele pe lemne – cel mai bun sistem de incalzire pe lemne

Sistemele de incalzire pe lemne sunt perfecte in special daca stai intr-o zona in care achizitia de lemne este mult mai ieftina fata de gaze sau electricitatea si lemnele sunt mai la indemana. Principale sisteme sunt semineul, centrala si soba pe lemne.

Cel mai bun sistem de incalzire 2015 1

O alta clasificare este in functie de tipul de instalare. Sunt aparate pe care le achizitionezi si apoi poti sa la folosesti imediat: convectoarele electrice, aerotermele, caloriferele cu ulei, radiatorul cu halogen dar si sisteme pentru care se necesita o instalare adecvata, intocmita de specialisti, precum: centrala electrica ( in general sistemele pe gaz sau lemne ).

Atunci cand alegi cel mai bun sistem de incalzire pentru tine – trebuie sa iei in considerare in primul rand care dintre alternative este potrivita, care iti ofera cel mai mic cost la un consum mediu / zi si care este eficient avand in vedere zona in care locuiesti.

Pentru mai multe detalii referitoare la cel mai bun sistem de incalzire, in functie de clasificarea de mai sus, gasesti aici >>>

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj

  1. Angela
    15.09.2020 at 16:48

    Foarte bun blog-ul, sa mai postati!

Mesaj: