Care este cel mai bun convector de perete? Ce caracteristici are un convector de perete bun?

 

Daca esti in cautarea unui sistem de incalzire eficient pe timp de iarna, ai la indemana instalarea unei centrale termice, achizitionarea unui clorifer electric cu ulei, a unei aeroterme, a unui convector de perete sau de podea dar si multe alte variante, care sunt mai usor sau mai greu de instalat, pretabile pentru orice buget ai.

Daca iti doresti un sistem de incalzire rapid – electric si de pus in functiune repede, dar cu un design modern si placut, un convector de perete este solutia ideala.

cel mai bun convector de perete

 


Cum functioneaza cu convector electric?

 

Principiul in baza caruia functioneaza un convector electric este simplu: acesta absoarbe aerul rece situat la nivelul podelei,  il filtreaza (in cazul modelelor cu filtre), il incalzeste in interior, la finalul ciclului convectorul elimina aerul cald in partea superioara.

Ce mai trebuie sa stii este ca sunt doua tipuri de convectoare: de podea – sunt asemeni unor calorifere electrice, cu avantajul de a fi un pic mai usoare, sau de perete – se integreaza mai usor in orice incapere – sunt prinse pe perete cu ajutorul unor cleme si suporti speciali.

 

Cum alegi cel mai bun convector de perete?

 

Un convector de perete bun trebuie, in primul rand, sa faca fata nevoilor tale: sa incalzeasca rapid o incapere si sa o mentina la o temperatura de confort o perioada lunga de timp, la un cost mic. Desigur sunt de luat in considerare si alte elemente precum: sistemele de siguranta dar si garantia

 

1. Puterea – treptele de putere – dimensiunea camerei pentru care este recomandat

Carasa convectoarelor electrice este metalica si are la baza ei o rezistenta electrica. Aceasta poate avea puterea de 500  W, 1000 W, 1500 W, 2000 W, 2500 W, 3000 W sau mai mult. Pentru o incalzire eficienta un convector de perete trebuie sa asigure o putere de 30 – 70 W pe mp, iarna – in functie de tipul de izolatie. O deosebire intre convectoarele de perete si caloriferele cu ulei, este faptul ca primele sunt mai puternice. Insa la fel de important la ambele tipuri de aparate sunt treptele de putere ce te vor ajuta sa faci o economie semnificativa la energia electrica si sa controlezi mai usor confortul termic.

Dimensiunea camerei pe care un convector o poate incalzi, este direct proportionata cu puterea acestuia, de regula un aparat cu o putere de 3000 W reuseste sa faca fata unei incaperi de 60 m cubi, adica o incapere de dimensiune mare.

cel mai bun convector de perete

 

2. Alte caracteristici:

• Nivelul de zgomot – covectorele sunt aparate ce produc zgomot, prin urmare cauta un model care sa fie cat mai silentios in special daca urmeaza sa il instalezi in dormitor;

Termoregulator – cat mai precis, astfel te va ajuta sa faci economie, oprind aparatul atunci cand temperatura a ajuns la cea setata;

Consumul – daca te intrebi „cat consuma un convector de perete?„, trebuie sa stii ca alegerea unui model mai puternic, va creste consumul – la treapta superioara de caldura. De exemplu un convector electric de 2000 W pe ora, la pretul de 0,58 lei kW /ora (*desigur trebuie sa iei in calcul pretul furnizorului tau) => 278,4 lei (pentru 30 de zile x 8 ore pe zi – un singur aparat).

 

3. Sisteme de siguranta

La fel ca la toate aparatele proiectate pentru incalzire, sistemele de siguranta sunt obligatori.

Principalele de care orice aparat din aceasta gama trebuie sa dispuna sunt: protectie anti-inghet – in special daca doresti sa faci achizitia pentru casa de vacanta de la munte, protectie supra-incalzire – covectorul trebuie „sa stie” cand sa se opreasca mai ales daca motorul este supra-incalzit, pentru a se evita un accident.

 

4. Garantia

Orice producator bun de convectoare de perete trebuie sa ofere o garantie de minim 2 ani, timp in care sa beneficiezi de calitate si promptitudine in situatia in care aparatul se defecteaza. De asemenea sunt furnizori care iti pun la dispozitie posibilitatea de a achizitiona o extra garantie de pana la inca 2 ani, contra cost.

 

Daca mai ai intrebari referitoare la care sunt cele mai bune convectoare de perete, te invit sa imi lasi un mesaj mai jos.

 

Tinand cont de caracteristicile prezentate anterior, in continuare iti recomand trei modele foarte bune:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Convector de perete Tesy CN03150EIS, 1500 WConvector de perete Tesy CN03150EIS

Convector de perete Tesy CN03250EIS, 2500 WConvector de perete Tesy CN03250EIS

Convector de perete Tesy CN03300Convector de perete Tesy CN03300EIS

Tip produs: Convectoare de pereteTip produs: Convectoare de pereteTip produs: Convectoare de perete
Recomandabil pt camere(m cubi) < 30Recomandabil pt camere(m cubi) < 50Recomandabil pt camere(m cubi) < 60
Putere maxima (W): 1500Putere maxima (W): 2500Putere maxima (W): 3000
Termostat de camera reglabil: DaTermostat de camera reglabil: DaTermostat de camera reglabil: Da
Termostat de siguranta: DaTermostat de siguranta: DaTermostat de siguranta: Da
Aeroterma incorporata: DaAeroterma incorporata: DaAeroterma incorporata: Da
Protectie anti-inghet: DaProtectie anti-inghet: DaProtectie anti-inghet: Da
Dimensiuni (IxLxA) cm: 45 x 63 x 9Dimensiuni (IxLxA) cm: 45 x 100 x 9Dimensiuni (IxLxA) cm: 118 x 45 x 9
Greutate (Kg): 4.15Greutate (Kg): 6.52Greutate (Kg): 8.06
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 15.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj

  1. Robert
    07.09.2016 at 19:20

    Am comandat Tesy CN03150EIS, cautam unul cu termostat electronic si am ajuns la recomandarile de aici.

Mesaj: