Care este cea mai buna aeroterma? Ce caracteristici are cea mai buna aeroterma?

 

Aeroterma electrica este un aparat practic, ce il poti utiliza pentru incalzirea rapida a locuintei tale. Daca ai nevoie de cea mai buna aeroterma, in acest articol ai sa gasesti informatiile necesare pentru a face o achizitie in cunostinta de cauza.

O aeroterma pentru camera iti va aduce o serie de avantaje precum: vara ajuta la racirea incaperii – cu cateva grade, ventiland aerul din incapere, iar iarna este utila pentru incalzirea acesteia. Aerotermele sunt aparate usoare, ce ocupa putin spatiu, prin urmare le poti muta dintr-o camera in alta.

Aerotermele sunt de doua tipuri: de podea –  au avantajul de a putea fi transportate chiar si in vacanta sau fixe, de perete – au un aspect placut, se incadreaza in orice decor.

Daca te intrebi cat costa o aeroterma, o sa fii incantat sa afli ca acesta este un al patrulea plus pe care acest tip de aparat il are: pretul pentru un model bun porneste de la 60 lei si depaseste usor 400 lei.

Cea mai buna aeroterma pentru locuinta - abcTop.ro

 

Ce sa alegi aeroterma sau calorifer electric?

Atat aeroterma cat si caloriferul electric au o serie de avantaje dar si dezavantaje. Aerotermele sunt aparate usoare, ce pot fi rapid depozitate dar mai ales transportate. Au avantajul de a incalzi destul de repede o incapere, intrucat functioneaza pe principiul „aerului cald” – absorb aerul din spate, il incalzesc rapid si il elimina prin fata. Marele dezavantaj: nu inmagazineaza caldura. Un alt minus este si faptul ca „sufla” praf, mai ales daca optezi pentru un model ce nu are filtre de aer. Fata de un calorifer electric, au un pret mai mic si le poti folosi pe timp de vara.

Pe de alta parte un calorifer electric este mult mai puternic si mentine temperatura o perioada mai lunga de timp – datorita faptul ca o inmagazineaza. Acestea sunt insa aparate mai greu de transportat si depozitat, dar intr-adevar mai eficiente din punct de vedere al incalziri unei camere.

Atat aerotermele cat si caloriferele electrice sunt aparate sigure, daca optezi pentru modele ce au functii de siguranta – oprire automata in cazul in care se rastoarna sau daca se supra-incalzesc.

Referitor la costul suplimentar adus de o aeroterma sau un calorifer electric – depinde foarte mult de puterea aparatului.

Cea mai buna aeroterma pentru locuinta - abcTop.ro

 

Cum alegi cea mai buna aeroterma?

Cea mai buna aeroterma trebuie sa incalzeasca rapid incaperea dorita, prin urmare ia in considerare puterea, treptele de viteza, sistemele de siguranta si usurinta de a transporta aparatul.

 

cea mai buna aeroterma 31. Puterea si treptele de viteza

Aerotermele sunt aparate puternice, raportate la dimensiunea lor. Majoritatea au o putere situata in intervalul 600 W – 2000 W. Daca doresti un aparat care sa faca fata unei incaperi de dimensiune medie atunci vei avea nevoie de un model cu o putere de peste 1000 W.

Treptele de putere te vor ajuta sa faci economii la factura. Se recomanda: la inceput sa lasi aeroterma sa functioneze la viteza maxima, urmand apoi sa schimbi la un nivel intermediar sau chiar cel mai mic – doar pentru a mentine temperatura.

Puterea aerotermei influenteaza cat de repede va incalzi aparatul o camera cu o anumita dimensiune si in cat timp. Treptele de viteza pot fi setate cu ajutorul panoului – in functie de model: manual sau electronic, si chiar cu ajutorul unei telecomenzi – in cazul aerotermelor mai scumpe.

 

2. Sisteme de siguranta

Alege cea mai buna eroterma care sa iti ofere o serie de sisteme de siguranta precum: auto-oprire in cazul in care motorul aparatului s-a supra-incalzit sau daca dintr-un accident aeroterma a cazut. Daca doresti un model pe care sa il lasi in casa de vacanta, ce nu o prea incalzesti, sau un model pe care sa il ai mereu cu tine in masina este recomandat sa cauti un aparat cu protectie anti-inghet.

 

3. Dimensiunea si greutatea

Dupa cum mentionam mai sus, aerotermele au avantajul de a fi aparate micute, prin urmare daca doresti cea mai buna aeroterma pentru tine, este bine sa verifici si dimensiunea sau greutatea aparatului, in special cand esti interesat de un model usor de transportat.

Majoritatea aerotermelor, de uz casnic, au o greutate pana in 5 kg.

 

4. Garantia

Aparatele de incalzire, fie pe gaz, lemne sau electrice trebuie sa aiba o garantie de minim 2 ani. In aceasta perioada tu poti beneficia de services gratuit, in situatia in care aparatul se defecteaza. De asemenea daca achizitionezi produsul de la un anumit furnizor, poti procura si o extra-garantie de pana la 2 ani, utila in special ca iti doresti sa folosesti aparatul o perioada mai mare de timp.

 

Sper sa iti fie de ajutor aceste informatii, daca mai ai intrebari referitoare la care este cea mai buna aeroterma te invit sa imi lasi un mesaj mai jos.

 

Tinand cont de cele mentionate, iti recomand in continuare 3 aeroterme care sunt foarte bune, si merita atentia ta:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Aeroterma de perete Vortice Microsol 2000 VO 2000 W - 3 trepte de putereAeroterma de perete Vortice Microsol 2000 VO 2000 W – 3 trepte de putere

Aeroterma DeLonghi HWB5030, 2000 W, 2 trepte de putere, Termostat reglabilAeroterma de perete DeLonghi HWB5030, 2000 W, 2 trepte de putere

Aeroterma electrica,Rezistenta Ceramica PTC, Stadler Form Anna Little albAeroterma electrica,Rezistenta Ceramica PTC, Stadler Form Anna Little alb

Recomandabil pentru incaperi (m cubi) < 50Recomandabil pentru incaperi (m cubi) < 60Recomandabil pentru incaperi (m cubi) < 38
Putere maxima (W): 2000Putere maxima (W): 2000Putere maxima (W): 1200
Trepte putere: 3Trepte putere: 2Trepte putere: 2
Treptele puterii (W): 800/1200/2000Treptele puterii (W): 1000/2000Treptele puterii (W): 700/1200
Aeroterma incorporata: DaAeroterma incorporata: DaAeroterma incorporata: Da
Buton pornit/oprit: DaButon pornit/oprit: DaButon pornit/oprit: Da
Protectie anti-inghet: DaProtectie anti-inghet: DaFiltru detasabil si lavabil
Dimensiuni (IxLxA) cm: 25.8 x 86.3 x 10.9Dimensiuni (IxLxA) cm: 40 x 14 x 45Dimensiuni (IxLxA) cm: 23.7 x 14.6 x 9.5
Greutate (Kg):4.6Greutate (Kg):2Greutate (Kg):1.7
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 15.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: