Care este cel mai bun generator electric? Ce caracteristici trebuie sa urmaresti la un generator electric bun?

 

Cel mai bun generator electric - abcTop 4Cel mai bun generator electric o sa isi ” gaseasca ” utilitatea, indiferent daca stai la bloc sau la apartament. De ce? Pai din experienta mea si mai ales din diferite discutii cu prieteni ( unii experti in domeniu ).

Cum am ajuns sa ma intereseze acest subiect? Pai, cativa dintre amicii mei au renuntat la “ confortul de la bloc” si au reusit sa-si construiasca sau sa-si achizitioneze locuinte in jurul oraselor de domiciliu. La o intalnire “ca intre baieti”, acum cativa ani, unul dintre dintre comeseni ne-a povestit ca si-a achizitionat o statie de iluminat ( generator electric ) pentru noua locuinta. Fapt care a starnit mirare si foarte multe ironii din partea noastra.

La ultima noastra intalnire am constat ca ironiile noastre, anterioare, au fost “autoironii”, deoarece in timp, majoritatea si-au cumparat o sursa alternativa, de rezerva, pentru alimentarea cu energie electrica in situatii neprevazute. Unul dintre amici, care mai locuieste la bloc, si-a cumparat un generator electric mai silentios, fapt care ne-a dat prilej pentru alte glume si ironii. Analizand postfactum, proverbul romanesc « Omul gospodar isi cumpara vara sanie si iarna car » nu si-a perimat profunzimea intelesurilor.

 

De ce recomand achizitionarea celui mai bun generator electric ?

Recomand cel mai bun generator electric in primul rand pentru independenta energetica in situatii fortuite, pentru acele momente pe care unii dintre noi le-am trai, dar nu am vrea sa le mai traim ( pene multiple de curent – mai ales vara si pe perioade „nedeterminate”, revenirea curentului electric la o tensiune mult prea mare cea ce a dus la arderea unor electrocasnice mai vechi etc.).

In al doilea rand pentru cei care au pensiuni, hoteluri in zone rustice, locuinte ( case de vacanta, vile, amenajari rustice sau gospodaresi, gradini de irigat etc.).

In al treilea rand pentru cei care traiesc sau lucreaza in zone neelectrificate sau defavorizate.

In al patrulea rand, pentru firmele care executa lucrari stradale ( apa, canal, termoficare, netcity etc. ), temporare sau accidentale si nu se pot racorda la reteaua electrica din diverse motive legale sau procedurale.

In al cincilea rand si nu in ultimul, pentru iubitorii de concedii / vacante sau excursii petrecute la cort sau rulota. Un generator electric silentios va putea fi de folos la multe corvezi uzuale.

Cel mai bun generator electric - abcTop 1

 

Tipuri de generatoare electrice

Cand alegi cel mai bun generator electric sunt multi factori de luat in considerare, de la tipul generatorului, puterea acestuia si pana la nivelul de zgomot. Generatoarele de curent electric se pot clasifica:

• dupa tensiunea furnizata:

– generatoare de curent electric monofazat – asigura o singura faza si o singura tensiune nominala 230 volti;
– generatoare de curent electric trifazatat – asigura furnizarea a 3 faze si o tensiune nominala, intre doua faze, de 400 volti cat si 230 volti (masurata intre o faza si nul );

• dupa tipul motorului ( tip motor 2 sau 4 timpi ) si consum:

– pe benzina;
– pe motorina;

• dupa sistemul de automatizare ( pornire generator) :

– cu pornire automata (cand cade curentul);
– cu pornire electrica ( la cheie );
– cu pornire manuala (electomotor sau la sfoara);

• dupa regimul de lucru:

– permanent – este recomandant un generator pe motorina:
– ocazional – este recomandant un generator pe benzina.

Cel mai bun generator electric - abcTop 3

 

Cum alegi cel mai bun generator electric?

 

Diversitatea ofertelor online poate satisface necesitatile celor mai pretentiosi cumparatori. Totusi pentru a alege cel mai bun generator electric trebuie sa parcurgi cativa pasi :

• stabileste-ti cu precizie la ce doresti sa folosesti generatorul, pentru a putea calcula puterea nominala de care ai nevoie. Calculeza-ti puterea nominala / varful de consum maxim, astfel: aduni puterile consumate inscrise pe etichetel aparatelor si masinilor electrice care urmeza sa le folosesti, pe categorii – consumatorii rezistivi care nu pun nici um fel de probleme si cei inductivi care pun probleme ( frigider, aer conditionat, masina de spalat, neon, bormasina etc.) deoarece la pornire consuma mai mult decat in regim nominal de functionare; suma rezultata imparte-o la 1000 si-ti va da rezultatul. Atentie ! Este foarte important de tinut seama de tipul consumatorilor nu doar de puterea lor. Daca ai stablit puterea nominala a generatorului, dar pentru consumatorii inductivi nu ai gasit consumul la pornire, refa calculul imultind consumul nominal al fiecaria de cel putin 2.5 ori, acum estimare este realista;

• alege daca optezi pentru tensiune monofazata sau trifazata, tinand seama de faptul ca pentru aceasta trebuiesc echilibrate fazele;

• alege sistemul de pornire al generatorului pentru proiectul pe care ti l-ai propus sa-l aplici in practica;

• alege tipul motorului si consumul acestuia in functie de proiecte, dar in special, tine cont de regimul de lucru in care urmeaza sa functioneze generatorul de curent electric;

verifica elementele de ergonmie, greutate, si foarte important este faptul daca sunt fara carcasa ( mai ieftine, mai usoare, in schimb au un nivel de zgomot mai mare) sau dotate cu caracasa de insonorizare ( sunt mult mai silentioase, pot fi folosite in zone locuit / aglomerate, au protectie la intemperii si se pot monta in medii ostile, fara protectie suplimentara):

• analizeaza cu atentie cele de mai sus, precum si destinatia si scopul urmarit cu generatorul, parametrii tehnicii ai fiecarei oferte, pretul, eficienta si simplitatea in exploatare, utilitatea, costurile de exploatare si intretinere

• alege cel mai bun generator electric, cat mai bine dimensionat la bugetul alocat si necesitatile care trebuiesc realizate. La dimensionarea unui generator de curent electric, pentru mai multa siguranta, este bine sa se acopere o plaja de risc, luand in calcul un factor de siguranta de aprox 15-20% ( sa se supradimensioneze generatorul de curent electric ), evitand suprasolicita generatorul de curent si prelungindu-i perioada de viata prin micsorarea uzurii.

In functie de specificitatea necesitatilor tale poti sa alegi o varianta optima pentru cel mai bun generator electric:

• pentru excursii, vacante, timp liber petrecut in zone de campare iti recomand un generator mic, insonorizant, racit cu aer, usor, cu o putere furnizata incepand cu 900 W, cu gabarit mic pentru a incapea in portbagajul masinii;

• pentru asigurarea locuintei, in situatii de intrerupere a energiei electrice, poti opta pentru o varianta mai scumpa dar mai eficienta cumparand un generator insonorizant, cu pornire automata la fluctuatiile din retea si/sau oprirea energiei sau o varianta mai ieftina cu pornire manuala sau electrica; este indicat ca puterea furnizata sa fie mai mare de 2000W;

• pentru uz gospodaresc, cand folosesti masini-unelte electrice pentru executarea unor lucrari domestice este recomandabila, pentru siguranta si fiabilitatea generatorului, o putere furnizata de minimum 2500 W.

 

Pretul:

• pentru generatoarele de curent electric monofazice preturile incep cu 600 lei si pot depasi 4000 lei;
• pentru generatoarele de curent electric trifazat preturile incep cu 700 lei si pot depasi 8000 lei;
• pentru generatoarele de curent electric insonorizante preturile incep cu 600 lei, pentru cele monofazice si pot depasi 1600 lei pentru cele trifazate.

 

Grantii, instalarea si exploatare

Asigurarea de catre vanzator a manualului de utilizare si certificatului de garantie tradus in limba romana este o obligatie legala a acestuia.

Instalarea si utilizarea celui mai bun generator electric, se vor face dupa citirea cu atentie a instructiunilor de utilizare, intelegerea acestora si punerea lor in practica cu respectrea stricta a masurilor de siguranta si securitate a lucrului. Daca in manualul sau instructiunile de utilizare, producatorul solicita ca instalarea sa se faca in anumite conditii, respecta-le cu strictete !

Utilizarea corecta a generatorului de curent electric in functie de modelul cumparat necesita urmatoarele operatiuni: alegerea generatorului in functie de destinatie, instalarea corecta in conditiile date, punerea in functiune sub asistenta tehnica.

Cel mai bun generator de curent electric trebuie sa aiba o garantie de minim 2 ani, timp in care producatorul sa iti puna la dispozitie services in situatia in care ai probleme cu acesta. De asemenea trebuie sa acorzi atentie si de la ce furnizor achizitionezi produsul, verificand perioada de garantie, sevice garantie si postgarantie. Recomand mereu sa cumperi de pe un site dedicat, care sa iti puna la dispozitie un curier gratuit care sa ridice produsul de acasa, daca acesta se defecteaza sau nu esti multumit de performante.

ATENTIE! Daca instructiunile de utilizare precizeaza ca instalarea si/sau exploatarea generatorului se va face de catre un specialist respecta cu strictete aceste norme.
Impamantarea trebuie facuta conform instructiunilor de utilizare.

 

Avand in vedere cele punctate anterior, in continuare iti recomand trei modele, ce merita atentia ta:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Generator curent electric Einhell BT-PG 3100 1Generator curent electric Einhell BT-PG 3100/1

Generator curent electric Black&Decker BD5500Generator curent electric Black&Decker BD5500

Generator de curent Senci SC-10000EGenerator de curent Senci SC-10000E, 8500W

Putere continua (W): 2600Putere continua (W): –Putere continua (W): 7360
Putere maxima (W): 3100Putere maxima (W): 5500Putere maxima (W): 8500
Alimentare: BenzinaAlimentare: BenzinaAlimentare: Benzina
Capacitate rezervor (L): 15Capacitate rezervor (L): 28Capacitate rezervor (L): 35
Tip motor: 1 cilindru, 4-timpiPutere: 13 CPTip motor: 4 timpi
Autonomie: 11 hAutonomie: 9 hAutonomie: 12 h 30 min
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: