Care sunt cele mai bune calorifere electrice? Ce caracteristici are un calorifer electric bun? 

 

Cele mai bune calorifere electrice - abcTop.roIncet se resimte cum scade temperatura si incepe sezonul rece. Daca te afli in situatia de-a nu avea centrala electrica atunci te bazezi pe „bunatatea” RADET-ului sa porneasca caldura. Acest lucru poate dura cateva zile bune, plecand de la premiza ca temperatura trebuie sa fie sub 10 grade, 3 zile consecutive si chiar asa tot o sa mai dureze pana se incalzesc caloriferele (plus probele ce trebuie facute). Prin urmare este bine sa ai in casa cel putin unul dintre cele mai bune calorifere electrice.

Alte situatii in care un calorifer electric este necesar: cand blocul are multe datori, iar RADET urmeaza sa sisteze caldura, daca ai centrala, dar in zona se opreste gazul des, sau chiar pentru zilele friguroase in care caloriferele de perete nu fac fata. Oricare este situatia, in final este bine sa existe un calorifer electric pentru a preintampina surprizele iarna. Daca te gandeai sa te bazezi pe aparatul tau de aer conditionat, trebuie sa stii ca acesta nu o sa faca fata, intrucat compresorul are o limita de functionare (– 10 grade C –  -5 grade C), iar iarna sunt zile in care temperatura scade sub – 20 grade C.

Aparatele electrice suplimentare pentru incalzire – cele mai des utilizate, sunt de doua tipuri: cu ulei sau cu halogen. Caloriferele cu ulei au doua avantaje majore: inmagazineaza caldura, sunt mai puternice.

Investitia, pentru un calorifer bun cu ulei, este mica, pretul porneste de la 150 lei si depaste 300 lei pentru modelele performante.

 

Cum alegi unul dintre cele mai bune calorifere electrice cu ulei?

 

Fie ca iti doresti un calorifer care sa fie sursa principala de caldura, sau un model pe care sa il ai de rezerva, trebuie sa urmaresti cu atentie caracteristicile precum: puterea si treptele de reglare, dimensiunea incaperi – pentru care este recomandat, materialul din care este produs, alte caracteristici ce tin de siguranta si garantie.

cele mai bune calorifere electrice

 

1. Puterea si treptele de reglare

cele mai bune calorifere electricePuterea caloriferului este o caracteristica ce te va interesa in prima faza. Sunt modele ce au o putere de la 800 W si pana la 2500 W. Treptele de reglare te vor ajuta sa ai un confort termic suficient, fara a consuma mult curent electric. Atentie insa la izolatia din casa: chiar daca caloriferul este puternic si inmagazineaza caldura, incaperea se va raci rapid, in situatia in care fluxul de aer rece ce intra este mare.

Caloriferele electrice cu ulei sunt aparate puternice ce pot incalzi camere de dimensiuni mici si medii. Pentru incaperi foarte mari se recomanda insa un convector de perete, de 3000 W.

 

2. Sisteme de siguranta

cele mai bune calorifere electriceProbabil ai tot auzit pe la stiri despre diferite accidente, care s-au intamplat avand drept „protagonist” un calorifer electric. Un model dintr-o generatie mai nou, cu oprire automata in diferite situatii – se sisteaza curentul, se supra-incalzeste, cade aparatul pe podea – din greseala  – va putea evita toate problemele ce tin de siguranta.

Daca doresti sa achizitionezi un calorifer pentru casa de vacanta pe care nu o folosesti / incalzesti des, este recomandat sa cumperi un model cu  protectie anti-inghet, altfel nu vei avea surpriza ca acesta s-a defectat.

 

3. Dimensiune si greutate

cele mai bune calorifere electriceAvantajul unui calorifer electric, pe langa multe alte plusuri, este faptul ca sunt electrocasnice mici, usor de depozitat, insa pentru apartamente de dimensiune redusa, este recomandat sa iei in considerare dimesiunea pentru depozitarea aparatului. Un alt indicator important este greutatea, astfel vei putea beneficia de mobilitatea caloriferului, sa il muti dintr-o incapere in alta, usor, acolo unde este nevoie de mai multa caldura.

Pentru o camera de dimensiune medie unde este necesar un calorifer foarte puternic si cu multi rulmenti, deci un model mai lung si greu, trebuie sa fii atent si la rotitele aparatului – sa fie din plastic de calitate sa se blocheze doar cand este necesar („la cerere”).

 

4. Alte caracteristici:

Sunt o serie suplimentara de caracteristici ce trebuie sa le urmaresti la cele mai bune calorifere electrice:

cele mai bune calorifere electrice termostat regrabil – este recomandat sa alegi un model cu trei trepte de reglare, acest lucru o sa iti fie util inclusiv pentru economii la factura electrica;
operare silentioasa – vei dori sa folosesti aparatul chiar si noaptea, prin urmare unul dintre cele mai bune calorifere electrice nu trebuie sa te deranjeze atunci cand dormi;
• depozitare cablu – in perioadele in care nu il folosesti, este mult mai simplu sa il depozitezi intr-un colt si sa scapi de aspectul neplacut de a se vedea cablul aparatului.

 

5. Garantia

Cum nu iti doresti sa te lase nici caloriferul cand este gerul mai mare, opteaza in primul rand pe un model de calitate care sa vina la „pachet” cu o garantie de minim 2 ani. Pentru a nu iesi din casa sa il duci la furnizor – in eventualitatea aparitiei unei defectiuni, achizitioneaza de pe un site care sa iti puna la dispozitie un curier, platit, care sa ridice aparatul de acasa. In plus vei avea posibilitatea ca in schimbul unei sume mici de bani sa poti prelungi garantia pentru inca 2 ierni.

 

Sper sa iti fie utile aceste informatii, daca doresti detalii suplimentare, sau ai alte intrebari referitoare la cele mai bune calorifere electrice, te invit sa imi lasi un mesaj mai jos.

 

Tinand cont de cele prezentate anterior, iti recomand in continuare trei modele de calorifere electrice de interior, care sunt foarte bune si te vor incanta:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Cele mai bune calorifere electriceCalorifer electric TESY CB 2512 E01 R, 2500 W, 12 elementi, 3 trepte

Calorifer electric TESY CB 3014Calorifer electric TESY CB 3014 E01 R, 2500 W, 12 elementi, 3 trepte

Calorifer TESY CC 2510 E05 R, 2500 W, 10 elementi, 3 trepte putere, Termostat de siguranta, Termostat reglabil, Protectie anti-inghetCalorifer TESY CC 2510 E05 R, 2500 W, 10 elementi, 3 trepte putere

Tip incalzitor: InteriorTip incalzitor: InteriorTip incalzitor: Interior
Numar elementi: 12Numar elementi: 12Numar elementi: 10
Recomandat pt incaperi < 57m cubiRecomandat pt incaperi < 63m cubiRecomandat pt incaperi < 62m cubi
Putere maxima (W): 2500Putere maxima (W): 2500Putere maxima (W): 2500
Treptele puterii (W): 2500/1500/1000Treptele puterii (W): 2500/1500/1000Treptele puterii (W): 2500/1500/1000
Termostat de camera reglabil: DaTermostat de camera reglabil: DaTermostat de camera reglabil: Da
Termostat de siguranta: DaTermostat de siguranta: DaTermostat de siguranta: Da
Dimensiuni (IxLxA) cm: 64.5 x 28.6 x 55Dimensiuni (IxLxA) cm: 64.5 x 28.6 x 55Dimensiuni (IxLxA) cm: 60 x 16 x 47
Greutate (Kg): 15.29Greutate (Kg): 16.47Greutate (Kg): 15.21
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 09.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: