Care este cel mai bun convector? Ce caracteristici are un convector de podea?

 

Convectoarele electrice sunt o solutie foarte buna pentru incalzirea locuintei. Acestea sunt de doua tipuri: convector de podea si convector de perete. Primul este asemeni unui calorifer electric, poate sa fie mutat dintr-o incapere in alta, pe cand al doilea tip este fix, se prinde de perete cu ajutorul unor cleme speciale.

In cazul in care ai deja calorifere in fiecare camera, dar cauti un sistem auxiliar de incalzire; un convector de podea este o solutie foarte buna.

Pretul pentru un astfel de aparat porneste de la 100 lei, iar in functie de performante depaseste 400 lei.

Cel mai bun convector de podea 1

 

Ce este un convector electric?

 

Cel mai bun convector de podea 3Un convector electric este un sistem practic de incalzirea al locuintei. Principiul pe care functioneaza este simplu: aerul rece, aflat la baza aparatul este aspirat, incalzit, apoi eliberat prin fantele aflate in zona superioara.

Daca te intrebi ce este mai bine sa alegi dintre un convector sau un calorifer electric cu ulei, iti confirm ca ambele au o serie de avantaje si dezavantaje. Un calorifer electric se incalzeste mai greu, prin urmare o sa dureze pana transfera caldura in camera – la randul ei, insa acest aparat – datorita faptului ca inmagazineaza caldura, o sa mentina temperatura ridicata o perioada mai lunga de timp. Convectorul pe de alta parte, avand un principiu mai simplu de functionare, incalzeste rapid aerul, insa neinmagazinand caldura, se raceste foarte repede. Din punct de vedere al consumului, costul extra adus pe facturi depinde de puterea la care folosesti aparatul si de pretul ce il ai de la furnizor pe kW.

 

Cum alegi cel mai bun convector de podea?

Daca te-ai decis sa achizitionezi un convector de podea, trebuie sa analizezi: puterea aparatului, sistemele de siguranta, greutatea si dimensiunea. In continuare am sa prezint fiecare dintre aceste caracteristici.

 

Cel mai bun convector de podea 21. Puterea

Se recomanda ca un sistem de incalzire, indiferent de model, sa acopere 30 W (pentru spatiile ce au o izolare buna) – 70 W (pentru spatiile ce nu au o izolatie buna) pe mp. Prin urmare pentru a afla ce putere acopera camera in care doresti sa pui convectorul, trebuie sa iei in calcul daca se pierde sau nu caldura pe la geamuri sau pe alte guri de aerisire.

De regula pentru fiecare convector de podea se specifica atat puterea cat si dimensiunea incaperii pentru care este recomandat .

 

2. Sistemele de siguranta

Sistemele de siguranta sunt esentiale, mai ales ca sunt multe accidente ce pot fi provocate de sistemele de incalzire auxiliare. Un convector de podea trebuie sa iti ofere minim: auto-inchidere in cazul in care se supra incalzeste si protectie anti-inghet, in special daca iti doresti un model pe care sa il transporti la casa de vacanta sau daca vrei sa il utilizezi in incaperi unde rar pornesti caldura (ex: in anexele casei: garajul).

 

3. Greutatea si dimensiunea

Avand in vedere ca iti doresti un aparat care sa fie usor de transportat este bine sa ai in vedere si aceste aspecte. De regula convectoarele de podea nu depasesc 5 kg, insa cu cat aparatul este mai puternic, acesta o sa ocupe mai mult spatiu si o sa fie mai dificil de transportat.

cel mai bun convector de podea

 

4. Garantia

Orice sistem de incalzire bun, „vine”  la pachet cu o garantie de minim 2 ani. Mare atentie insa si la furnizorul de la care achizitionezi – sunt cateva magazine online care ridica produsul de acasa, pe proprile costuri, in situatia in care se defecteaza aparatul sau esti nemultumit de performantele acestuia.

 

Sper sa iti fie de ajutor acest articol, daca mai ai intrebari referitoare la cel mai bun convector electric, te invit sa imi lasi un mesaj mai jos.

 

Luand in considerare cele prezentate anterior, in continuare iti recomand trei modele de convectoare de podea – de care ai sa fii foarte multumit:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Convector electric de perete sau podea Star-Light CC1200AConvector electric de perete sau podea Star-Light CC1200A, 1200W

Convector electric de podea MYDOMO DL-01S, 2000WConvector electric de podea MYDOMO DL-01S, 2000W

Convector electric de podea TESY MC2012,element de incalzire MICA, 2000 WConvector electric de podea Tesy MC 2012, 2000 W

Tip produs: Convectoare de podeaTip produs: Convectoare de podeaTip produs: Convectoare de podea
Recomandabil pentru incaperi (m cubi) < 60Recomandabil pentru incaperi (m cubi) < –Recomandabil pentru incaperi (m cubi) < 42
Putere maxima (W): 1200Putere maxima (W): 2000Putere maxima (W): 2000
Trepte putere: 6Trepte putere: 3Trepte putere: 2
Termostat de camera reglabil: DaTermostat de camera reglabil: DaTermostat de camera reglabil: Da
Termostat de siguranta: DaTermostat de siguranta: DaTermostat de siguranta: Da
Aeroterma incorporata: DaAeroterma incorporata: DaAeroterma incorporata: Da
Protectie anti-inghet: DaProtectie anti-inghet: DaProtectie anti-inghet: Da
Dimensiuni (IxLxA) cm: 45 x 58 x 23Dimensiuni (IxLxA) cm: 335 x 105 x 530Dimensiuni (IxLxA) cm: 45 x 70.5 x 21
Greutate (Kg): 3,74Greutate (Kg): 2.4Greutate (Kg): 4.7
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 15.06.2016)

 

• Alte produse similare:

Cele mai bune calorifere cu ulei >>>

Cele mai bune convectoare de podea >>>

 

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: