Care este cel mai bun semineu electric? Ce caracteristici are un semineu electric bun?

 

Daca te-ai gandit sa achizitionezi un semineu electric, afla ca este o decizie foarte buna. Cel mai bun semineu electric in locuinta ta iti va aduce foarte multe avantaje, atat din punct de vedere estetic dar si practic.

Principalele avantaje estetice sunt: ofera o atmosfera linistita si senina, sunt foarte usor de incorporat in mobiliera, sau daca achizitionezi un model cu suport – de intergat in designul incaperii. Avantaje practice: nu trebuie sa ii faci cos pentru fum – prin urmare instalarea se face rapid, fara sa ai nevoie de specialisti, nu ai nevoie de spatii pentru depozitarea combustibilului, se instaleaza usor.

Un semineu electric, modern, nu arde, are  efect optic de flacara, iar ecranul focarului nu se incalzeste, prin urmare mobilierul tau este in siguranta precum si obiectele din plastic aflate langa. Efectul de flacara este afisat pe ecranul digital – redand o culoare naturala a focului, de mare densitate. Este important ca miscarea sa fie naturala, fara efect sacadat sau repetitiv.

Pretul pentru un semineu electric bun, porneste de la 1200 lei, iar in functie de performante dar si de asteptarile tale depaseste 4000 lei.

cel mai bun semineu electric

 

Cum alegi cel mai bun semineu electric?

Cand alegi un semineu electric sunt foarte multe aspecte ce trebuie sa le iei in considerare pentru a imbina placutul cu utilul. Prin urmare trebuie sa urmaresti: imaginea proiectata, puterea aparatului, dimensiunea camerei pentru care este recomadat si a modelului, independeta de aeroterma si restul functiilor dar si ce alte caracteristici speciale iti ofera.

 

1. Imaginea proiectata

Dupa cum reaminteam mai sus, semineul electric produce un efect optic de flacara, ceea ce iti doresti este ca aceasta imagine sa fie cat mai realista in cele mai mici detalii. Tehnologia folosita pentru a reda aspectul interior al focarului este foarte importanta, spre a proiecta busteni cu aspect natural. Sunt modele ca au  leduri incorporate in interior pentru aspect autentic de jar dar si o flacara viu colorata.

Mai in detailu: lemnele din interiorul focarului trebuie sa fie realizate dupa un mulaj de lemn natural ars, de preferat cu leduri in incorporate pe toata suprafata pentru a reda efectul de lemn ce arde. Este important ca acestea sa iti modifice intensitatea luminoasa automat, la fel ca flacara, pentru a crea fidel imaginea jarului care palpaie in foc si a flacarei care sa misca. Tot referitor la flacara acesta trebuie sa ofere o curgere lina fara efect sacadat sau repetitiv.

cel mai bun semineu electric

 

2. Dimensiune camera recomandata

Semineele sunt proiectate pentru a face fata unui anumit tip de incaperi: mica, medie sau mare. Prin urmare opteaza pentru un model care sa fie potrivit camerei tale, pentru a beneficia de o iarna claduroasa, ca in povesti.

De asemeana in cazul in care nu ai un perete disponibil, pe care sa fie montat semineul electric, poti opta pentru un model incorporabil in mobilier sau chiar un semineu de colt. Aceste aparate de incalzire vin intr-o varietate a formelor si stilurilor de design, pentru orice camera sau gust.

Cel mai bun semineu electric

 

3. Putere si trepte de putere

Cel mai bun semineu electric trebuie sa aiba si o aeroterma independenta astfel incat sa emane caldura. Un model cu termostat regabil, iti va asigura o temperatura constanta si optima in incaperea ta.
De asemenea imaginea bustenilor ce ard, dar si sunetul acestora cand trosenesc in cazul anumitor modele pot fi folosite individual, fara a porni aeroterma.

Un alt aspect de mentionat al aerotermei este ca aceasta trebuie sa fie silentioasa, pentru a nu acoperi zgomotul „lemnelor ce ard”.

cel mai bun semineu electric

 

4. Alte caracteristici

Termostat regrabil – este esential, daca doresti sa ai parte de cat mai mult confort fara sa inchizi / deschizi aparatul;
Consumul – consumul unui semineu nu este mai mare decat al unei aeroterme electrice, prin urmare variaza intre 900 – 2000 W, iar efectul produs pe ecran consuma aproximativ cat un bec de maxim 150 W. Acestea nu iti vor incarca factura.
Telecomanda – nu putem discuta de confort si usurinta in setarea aparatului daca nu avem o telecomanda.

3D Dimplex Optiflame Synergy 1

 

5. Garantia

Un semineu electric bun are o garantie de minim 2 ani, timp in care poti beneficia de services de calitate in situatia neprevazuta a defectari aparatului.

 

Sper sa iti fie de ajutor aceste informatii, daca mai ai intrebari referitoare la care sunt cele mai bune seminee electrice te invit sa imi lasi un mesaj mai jos.

 

Tinand cont de caractersiticile prezentat, in continuare iti recomand trei modele de seminee electrice ce iti vor incanta simturile:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Focar semineu electric 3D Dimplex DF2608-EU , OptiFlame Multifire 1Focar semineu electric 3D Dimplex DF2608-EU , OptiFlame Multifire

Semineu electric ClassicFlame Windsor, cu focar electric 23Semineu electric ClassicFlame Windsor de colt/perete, cu focar

Semineu electric 3D Dimplex Optiflame SynergySemineu electric 3D Dimplex Optiflame Synergy de Interior

Tip incalzitor: InteriorTip incalzitor: InteriorTip incalzitor: Interior
Recomandat pt camere(mc)< 110Recomandat pt camere(mc)< 110Recomandat pt camere(mc)< 90
Putere maxima (W): 2200Putere maxima (W): 1900Putere maxima (W): 1250
Trepte putere: 2Trepte putere: 5Trepte putere: 1
Termostat reglabil: DaTermostat reglabil: DaTermostat reglabil: Da
Aeroterma:DaAeroterma:DaAeroterma:Da
Altele: Tehnologie OptiFlame , Multifire , LedLogs , RealLogs , Brick EffectAltele: Tehnologie Spectrafire+, Viteza SpectraFire, Functie TimerAltele: Siguranta si protectie supraincalzire, Buton pornit/oprit
Dimensiuni (IxLxA) cm: 60 x 70 x 22Dimensiuni (IxLxA) cm: 90 x 117.5 x 39Dimensiuni (IxLxA) cm: 50 x 130 x 18
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 15.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest