Care este cel mai bun ventilator pentru semineu? Ce caracteristici sa urmaresti la un ventilator pentru semineu?

( ventilator pentru semineu | recomandari si pret )

 

Incalzirea spatiului de locuit, asigurarea focului pentru pregatirea hranei, prelucrarea metalelor si alte procese tehnologice, au solicitat de-a lungul timpului utilizarea focului in constructii cu destinatii specializate pentru realizarea scopurilor urmarite. Focul a fost o interfata prietenoasa cand au fost respectate o serie de masuri de siguranta si securitate dar si foarte violenta si distructiva atunci cand nu au fost respectate regului de constructie a incintelor de exploatare sau de supraveghere continua.

Pentru activitatile cotidiene de incalzire a locuintei si pregatire a hranei, se pare ca istoric, de baza a fost si este soba cu traditionala plita metalica.

Semineele apar mai tarziu ca o necesitate estetica, decorativa dar si de utilitate, odata cu extinderea arhitecturala a locuintelor. Dorinta de realizare a unui confort echilibrat, discret, placut, odihnitor au determinat meseriasii sa proiecteze si sa construiasca la inceput seminee incastrate sau construite direct in perete, cu sisteme proprii de ventilatie – adevarate opere de arta incat ajungi sa nu stii ce sa admiri camera sau semineul.

Focar semineu electric 3D Dimplex DF2010-EU , OptiFlamen 56

In ultimii ani cererile de construirea sau achizitionarea de seminee au crescut mult. Desi lucrurile par foarte simple, insa setul de probleme care pot aduce grave prejudicii sunt partial sau total omise: tirajul, circulatia aerului, evacuarea gazelor arse, conditiile de siguranta si securitate pentru sanatate.

Semineele sunt foarte practice putand fi construite sau instalate in diferite spatii:  vile, sali de oaspeti, sali de protocol, case, cabane, apartamente de bloc etc.. Semineele construite de specialisti, odata cu locuinta sau ulterior, trebuie sa asigure standarde de calitate superioare privind securitatea referitoare la tiraj, fie ca este natural sau asistat cu sisteme de ventilatie active. Indiferent de sursa de energie ( lemn, gaze naturale, butan, propan, electricitate etc. ) asigurarea functionarii optime si conditii de siguranta necesita conditii specifice care sunt realizate constructiv, de regula, pentru semineele construite sau incastrate in perete. Cel putin o data pe an se verifica tirajul. Aceste tipuri de seminee expun mai rar persoanele la riscuri de intoxicare.

Semineele fabricate / prefabricate, fixe sau mobile, cumparate din comert, datorita tehnologiilor noi performante, diversitatii, marimii, design-ului au posibilitatea de a consuma diferite tipuri de combustibil si pot fi instalate in orice incapere. Unele pot virtualiza functionalitatea unui semineu real ( modelele electrice ).

cel mai bun semineu electric

Conditiile de siguranta pentru functionarea semineelor si in special evacuarea gazelor rezultate din ardere, indiferent de sursa de energie folosita, trebuie sa constituie factorul de baza in luarea masurilor de protectie. Specialistii in climatizare iau masuri de protectie adecvate efectuand calculele si folosind sisteme de evacuare echilibrate si adaptate pentru fiecare caz in parte.

 

Cum alegi un ventilator pentru semineu bun?

Daca vrei sa inlocuiesti in totalitate sistemul de incalzire cu un semineu analizeaza foarte bine situatia concreta ( tipul de semineu dorit – caracteristicile acestuia etc.). Daca ai deja un semineu instalat, insa urmaresti sa schimbi ventilatorul, atunci este bine sa iei in calcul urmatoarele:

puterea: alegerea unui sistem cu un ventilator pentru semineu uneori este suficient, daca este bine echilibrat. Un ventilator cu o capacitate de absorbtie buna, calculata corect, poate mentine un mediu sanatos in incapere sau absorbe mai mult sau mai putin decat este necesar daca nu au fost facute calcule corecte;

• trepte de viteze:  majoritatea au o treapta. Sunt putine aparate cu 2 trepte, care sa te ajute sa faci si economii – insa mai importanta este siguranta ta, adica ventilatorul sa faca fata fumului indiferent de cat de puternic este focul;

dimensiunea: alege un model potrivit cu locul de instalare a ventilatorului – interior, exterior, pe acoperis etc.;

nivelul de zgomot: un ventilator pentru semineu poate sa fie un aparat foarte galagios, prin urmare – atentie la acest indicator si recomand sa nu depaseasca 60 dB;

temperatura suportata: de preferinta alege un ventilator de semineu care sa reziste la temperaturi mari, sa aiba forma, capacitatea de absorbtie si marimea de racordare optima la sistem.

atentie: ia in calcul verificarea caracteristicile tehnice de functionare si modalitatile de alimentare la sursele energetice, instructiunile de utilizare urmarind cu atentie gradul de fiabilitate a ventilatorului;

 

Brand

Un prim brand care imi vine in minte este Dospel.

 

Pret

Pretul unui ventilator pentru semineu porneste de la 400 lei si poate sa depaseasca 800 lei ( in functei de caractersitici, dimensiuni etc.).

 

Garantie

Garantia medie pentru un astfel de produs este de regula intre 2 si 3 ani.

 

Siguranta

Semineele trebuie curatate in mod regulat si au nevoie de verificari constante, fie din partea unui specialist ( recomandare: persoana autorizata ). Mai ales in cazul semineelor pe lemn trebuie acordata o mare atentie cosului de fum, care trebuie curatat o data sau de doua ori pe an.

In ceea ce priveste semineele pe combustibil gazos, este suficient un control periodic din partea persoanelor avizate in vederea verificarii racordurilor si reglajelor. Si semineele electrice necesita lucrari minime de curatire si intretinere, fiind recomandata doar o verificare anuala a reglajelor si treptelor de temperatura.

Pentru prevenirea accidentelor cauzate de foc este recomandat sa folositi aparate care pot detecta riscul aparitiei incendiului: detectoare de fum, detectoare de gaz sau detectoare inteligente.

Pentru mai multa siguranta, este bine sa ai si un extinctor.

 

Tinand cont de cele mentionate anterior, in continuare iti recomand cateva modele de ventilatoare pentru semineu

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

ventilator-de-semineu-dospel-kom-ii-400Ventilator de semineu, Dospel KOM II 600

ventilator-de-semineu-dospel-kom-ii-600Ventilator de semineu, Dospel KOM II 400

Putere (W): 80Putere (W): 80
Numar viteze: 1Numar viteze: 1
Diametru elice (cm): 15Diametru elice (cm): 12.5
Temperatura maxima de lucru: -20 – +150°CTemperatura maxima de lucru: -20 – +150°C
Nivel zgomot (dB): 53Nivel zgomot (dB): 53
Functii: protectie motorFunctii: protectie motor
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: