Care este cea mai buna soba cu plita si cuptor? Ce caracteristici sa urmaresti la cea mai buna soba?

( cea mai buna soba cu plita si cuptor | recomandari si preturi )

 

Constructiile din zonele neracordate la retelele de gaz metan, au nevoie de solutii in conformiatate cu specificul local sau tehnologiile adoptate. Anumite incaperi din cladirile vechi sau noi, acolo unde se locuieste sau lucreaza, pe timp rece vor trebui incalzite la o temperatura optima. Atat incalziera spatiului cat si prepararea mancarii se pot face usor cu ajutorul unei sobe cu plita si cuptor.

Cea mai buna soba cu plita si cuptor - abcTop.ro

Atat sobele cat si semineele au fost folosite mai intens din secolul II iH in special pentru prepararea alimentelor. Acestea au parti constructive asemanatoare: focarul sau vatra, o camera de fum, cenusar, gura de vizitare ( aprovizionare cu lemne ), o gura de tiraj, cosul de fum elemente de consolidare, elemente de siguranta si aerisire. Dupa cum este de asteptat, si functioneaza pe aceleasi principii, dar furnizarea caldurii se face diferit: semineele au radiatie directa, sobele acumuleaza caldura si o elibereaza gradual in timp. Sobele pot consuma diferite tipuri de combustibili: solid (lemne, cărbune brun, lignit, brichete de cărbuni, lemne etc.), gazos ( gaze naturale, gaz petrol lichefiat ), lichid ( petrol lampant, pacura, motorina ).

Folosirea sobelor mobile cu lemne sau alt tip de combustibil, pentru incalzirea locuintei si pentru alte utilitati este o solutie viabila, indrazneata si mai eficienta decat alte variante. Singura problema este necesitatea existentei cosului sau cosurilor de fum, care de obicei exista la fiecare constructie.

O mare atentie trebuie acordata masurilor suplimentare pentru prevenirea si stingerea incendiilor. Sobele „mobile” ( gata de montare ), prin calitatile lor tehnice si posibilitatea de a fi mutate, in functie de necesitatile de incalzire temporale aparute, dau posibilitatea proprietarului sa – si organizeze dinamic spatiile de incalzit.

Pretul pentru o soba cu plita si cuptor porneste de la 500 lei si depaseste 3000 lei in functie de caracteristici si producator.

 

Cum alegi cea mai buna soba cu plita si cuptor?

 

In general constructia unei sobe sau a unui semineu intr-o locuinta, se face impreuna cu realizarea proiectului constructiv initial din motive de eficienta, siguranta si design. Ulterior datorita unor extinderi, modificari constructive, aparitia unor noi necesitati de spatiu sau lucrative apar alte solicitari de inclzire prevazute sau nu.

Daca optrezi insa, pentru varianta achizitionarii – ofertele din comertul online sunt multiple, generoase, practice, cu design placut, cu dimensiuni si forme variate, care pot acoperi si satisface o mare paleta de cerinte individuale dar si de a crea o anumita armonie arhitecturala spatiului pe care dorim sa-l amenajam.

soba-pe-lemne-cu-plita-si-cuptor-evacuare-dreapta-eco-40-zilan

Cele mai bune sobele cu plita si cuptor vin in completarea inventarului fix al locuinte, aducand elemente de noutate si design indraznet la elementele statice din locuinta. Sobele din comert sunt confectionate din: teracota, tabla emailata sau tratata special, gresie, fonta, diferite tipuri de caramida etc..

Pentru situatii permanente, temporale si mai ales cele neprevazute, cea mai buna soba cu plita si cuptor poate fi solutia ideala de scoatere din criza pe timp friguros. Cand sistemul de incalzire al locuintei s-a defectat, este foarte frig, temperatura nu permite refacerea rapida a sobei sau semineului iar sistemul electric pe care ai dori sa-l cumperi este foaret scump si nu esti sigur de eficienta lui iar lemnele le ai deja in curte cea mai buna decizie este o soba, care poate fi achizitionate si montata foarte repede.

Alegerea unei sobe poate constitui o solutie permanenta pentru anumite spatii sau temporala pentru altele.

La alegerea cele mai bune sobe mobile este bine sa controlezi o serie conditii minimale respectiv maximale si sa–ti stabilesti pasii de parcurs:

1. Analizeaza configuratia constructiva a locului sau locurilor de instalare a sobei sau sobelor. Spatialitate si dimensionarea partilor pot preciza locul amplasarii dar elementele fundamentale sunt caile de evacuare a gazelor arse. Capacitatea de evacuare si fiabilitate elementelor constructive ale acestora determina capacitatea de consum a sobei.

2. Decide-te asupra functiilor pe care vrei sa le indeplineasca soba mobila: incalzire spatiu sau incalzire spatiu si hrana, alege materialul constructiv. O soba din teracota va pastra mai mult timp caldura, una metalica se va incalzi mai repede, va elibera pe termen scurt mai multa caldura, se va raci repede. Sobele metalice captusite cu caramida, au perfomante bune si pot fi folosite cu succes in orice imprejurare.

3. Alege tipul de combustibil specific consumt in zona. Lemnul este inca un element cu eficienta sporita pentru incalzire si gatit. Poti alege si alte variante pe care le consideri de perspectiva sau mai ecologice.

4. Masoara suprafata si calculeaza volumul incaperilor pe care doresti sa le dotezi. Majoritatea fabricantilor de sobe, in instructiunile de utilizare precizeaza suprafetele de incalzire si alte elemente referitoare la utilitate la care poti sa te raportezi.

5. Pe baza elementelor de mai sus poti estima un consum financiar al valorii combustibilului intr-o iarna.

6. Verifica cu atentie dimensiunile sobei: greutate, lungime. latime. adancime, inaltime, capacitate de incalzire a apei calde, distanta pana la tavan, diametru tuburilor ( burlanelor ) de evacuare, suprafata si volum focar etc..

cea-mai-buna-soba-cu-plita-abctop-ro-2

7. Verifica cu atentie imbinarea partilor si elementelor care se monteaza la instalare. Acorda atentie tuburilor de evacuare gaze.

 

Mare atentie la:

• distantele de siguranta stabilite de producator fata de unele elemente constructive ale camerei.

• solutii improvizate sau nesigure – recomand sa nu le accepti.

• opteaza pentru un model cu cu elemente de siguranta.

• normele si regulile de prevenire si stingere a incendiilor precizate de fabricant si punele in aplicare.

• dupa instalare, cateva zile este bine sa urmaresti activ functionarea sobei. De asemenea cand sunt turbulente atmosferice mari, supravegheaza regimul de functionare pentru ca apar rar, dar apar, disfunctionalitati si la cele mai bune sobe, atunci cand se schimba anotimpul, viscolul este foarte turbulent. Este un risc potential despre care trebuie sa stii. Cazuri de intoxicatii datorita gazeleor sunt putine dar sunt.

• curata periodic hornul ( cosul de evacuare ).

 

Tinand cont de cele mentionate anterior, in continuare iti recomand cateva modele de sobe pe lemn cu plite si cuptor:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

soba-pe-lemne-cu-plita-si-cuptor-evacuare-dreaptaSoba pe lemne cu plita si cuptor, evacuare dreapta

Cea mai buna soba cu plita si cuptor - abcTop.roSoba ECO 2016, Akdemir, putere calorica 5 kw

soba-mbs-9-rs-alb-dreaptaSoba pe lemne MBS 9 RS, culoare alb, Dreapta

Material: fonta, tabla emailata si samotataMaterial: fonta, tabla emailataMaterial: fonta, tabla emailata si samotata
Tiraj (natural/fortat): naturalTiraj (natural/fortat): naturalTiraj (natural/fortat): natural
Putere termica (kW): 5.5Putere termica (kW): 5Putere termica (kW): 11
Tip combustibil: lemn / combustibilTip combustibil: lemnTip combustibil: lemn / carbune
Tip camera de ardere: SamotataDimensiuni (cm): 630x490x870Dimensiuni (cm): 740x945x645
Diametru burlan (mm): 130Diametru burlan (mm): 130Diametru burlan (mm): 120
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: