Top 10 dezumidificatoare

( Top 10 dezumidificatoare | Recomandari si Pret )

 

Starea noastra de sanatate este influentata de calitatea aerului ce il respiram, care poate sa fie modificat cu ajutorul aparatului potrivit, precum un: umidificator, dezumidificator sau chiar purificator. Aparatele de aer conditionat performate pot sa indeplineasca toate aceste functii, insa iarna – cand temperaturile sunt foarte scazute, nu pot sa fie folosite. Azi doresc sa iti prezint un top 10 dezumidificatoare pe care le poti achizitiona, pentru a mentine in casa un climat optim.

In general, in functie de anotimp, un nivel de umiditate sanatos, in interiorul locuintei, este considerat a avea o valoare intre 30 si 50%, valoarea optima fiind 45%. Desigur iarna este recomandat un procentaj ceva mai ridicat intrucat aerul cu cat este mai umed, cu atat da o senzatie de temperatura mai mare, iar o valoare mica aduce a „frig”.  Un alt motiv este faptul ca aerul, de la utilizarea caloriferelor, a radiatorului sau a altor sisteme de caldura in locuinta, este incalzit si prin urmare uscat.

top-10-dezumidificatoare-abctop-ro22

De regula un nivel scazut de umiditate se gaseste in cladirele vechi, ce nu au o izolatie termica bine pusa la punct.  La pol opus in apartamentele noi, aceasta poate sa fie mai mare. Un nivel prea ridicat poate duce la imbunatatirea conditiilor ce duc la aparitia de mucegai si igrasie.

Umiditatea se poate masura cu ajutorul unui higrometru ( intalnit si sub denumirea umidometru).

Un dezumidificator o sa te ajute mult, mai ales daca nivelul este mai mare decat cel normal intrucat are rolul de a scoate vapori de apa din atmosfera. Cum functioneaza un dezumidificator? Principiul este usor de inteles: aerul este tras printr-un grilaj ( din fata, spate sau laterale ) de catre ventilator, apoi acesta ( aerul ) intra in contact cu conductele ce sunt reci (prin care circula agentul de racire), apa din aer este colectata – in urma procesului de condensare, ceea ce rezulta este reincalzit la temperatura camerei, apoi este eliminat inapoi in incapere. Fiecare aparat este dotat cu un recipient de colectare a apei, ce trebuie sa fie golit periodic. Folosirea dezumidificatorului, impiedica  in principal formarea si dezvoltarea mucegaiului si a ciupercilor pe pereti, deteriorarea tapiseriilor si favorizeaza conservarea corecta a mobilei, cartilor precum si a altor materiale.

Pretul pentru un astfel de aparat porneste de la 150 lei si poate sa depaseasca 2000 lei.

top-10-dezumidificatoare-abctop-ro3

 

Cum alegi cel mai bun dezumidificator?

 

Cand alegi un dezumidificator sunt o serie de caracteristici ce trebuie sa le ai in vedere precum: sistemul de drenare, capacitatea sa, rezervorul cu apa, tipul de filtre, nivelul de zgomot si multe alte aspecte. In continuare voi trece in revista cate ceva despre fiecare, in parte, astfel incat sa iti fie mult mai la indemana alegerea:

• sistemul de drenare: continuu sau cu tava? De regula aparatele cu o dimensiune mai mare au optiunea drenajului continuu. Cele mici colecteaza apa intr-o cuva, care la un anumit interval de timp trebuie sa fie aruncata;

capacitate dezumidificare si rezervor: capacitatea de dezumidificare este un indicator care o sa iti arate la cati l /zi poate aparatul sa faca fata. Aceasta este in stransa legatura cu dimensiunea maxima a camerei, pana la care da rezultate. Cu cat rezervorul de colectare este mai mic, dar capacitatea mai mare, cu atat o sa fie cazul mai des sa arunci apa colectata ( desigur daca si nivelul de umiditate este mare );

top-10-dezumidificatoare-abctop-ro1

filtre: ce tip de filtre are: lavabil sau care se schimba dupa un timp, sunt eficiente pentru purificarea aerului, cat de usor sunt de indepartat pentru curatare / schimbare;

higrostat incorporat – permite dezumidificatorului sa detecteze umiditatea din incapere iar cu ajutorul lui se poate seta nivelul de umiditate dorit – intre 80% si 35%;

alte aspecte:

 functie de dezghetare – poate functiona la temperaturi interne scazute? Sau mai bine spus: ai nevoie sa functioneze la temperaturi scazute?

auto-restart – dupa o pana de curent, dezumidificatorul porneste din nou?

 posibilitatea drenajului continuu – multe aparate pot fi folosite si pe sistemul drenajului continuu, cu ajutorul unui furtun, pus intr-o zona de scurgere;

avertizare cu alarma la umplerea rezervorului – rezervorul este situat, de regula, in partea frontala a dezumidificatorului: o „usa”, permite monitorizarea nivelului de apa. Este recomandat ca aceasta sa dispuna de o alarma care sa porneasca in momentul cand rezervorul este plin;

 manere integrate pentru transport dar si rotite multidirectionale;

 nivelul de zgomot – care este nivelul de zgomot propagat?

top-10-dezumidificatoare-abctop-ro2

 

 

Top 10 dezumidificatoare

 

Un aparat din urmatorul top 10 dezumidificatoare poate sau nu sa fie potrivit pentru ce ai tu nevoie. Prin urmare recomand sa urmaresti cu atentie un model care sa raspunda atat cerintelor tale dar si sa se incadreze in buget.

dezumidificator-de-aer-argo-dry-11-11-l-24hDezumidificator de aer ARGO DRY 11 – 11 l/24h

Un prim aparat ce merita atentia ta este RGO DRY 11 – 11 l/24h. Acesta este un produs compact – „mic dar puternic„, avand o dimensiune de 496 x 353 x 225 mm (D x H x W mm). Design-ul este simplu, iar panoul de control poate sa fie folosit cu usurinta de oricine ( are un buton rotativ ).  Capacitatea maxima de dezumidificare este de 11 l/zi, ceea ce il face ideal pentru incaperile de dimensiune mica si medie. Are 10 trepte de setare a nivelui de umiditate dorit, intre 80% si 35%Alte plusuri ale aparatului sunt: alarma de avertizare la umplerea rezervorului, functia de inghet si posibilitatea de a fi folosit in regim de drenaj continuu.

VEZI DETALII SI PRET

dezumidificator-meaco-uk-20l-garantie-3-aniDezumidificator Meaco UK 20L, Garantie 3 ani

Daca ai posibilitatea sa investesti mai mult intr-un dezumidificator, atunci iti recomand sa ai in vedere modelul Meaco UK 20L. Capacitatea de dezumidificare max. este de 20l/zi, fiind potrivit pentru spatii de pana la 55mp. Cel mai mare plus ( printre multe altele ) este ca foloseste filtre HEPA ( optional ) si poate devenii prin urmare un purificator de aer excelent pentru cei cu alergii ( la diverse particule mai mari de 0.3µm (microni), la spori de mucegai, polen, praf, acarieni, par de animale). Display este de tip electronic cu indicator al umiditatii din incapere si setarea valorii dorite. Higrostatul este reglabil in trepte de 5% ( intre 30% si 80% – umiditate relativa ) prin simpla apasare a unor butoane de tip push. Are 2 trepte de ventilatie – astfel incat daca te odihmesti in aceasi camera cu aparatul, sa-l poti seta la o viteza mai mica.

VEZI DETALII SI PRET

dezumidificator-de-aer-stadler-form-albert-lDezumidificator de aer Stadler Form Albert L

Tot pentru cei care au un buget mai mare, un alt produs ce merita atentia ta este Stadler Form Albert L. Acest model se deosebeste de multe altele printr-un design modern, ce se integreaza perfect in incaperi spatioase, ce au anumita linie de respectat. Acesta este un aparat de clasa, special conceput pentru cei pasionati de detalii. Alte plusuri ale dezumidificatorului  Stadler Form Albert L sunt eficienta si performanta ridicata, gratie caracteristicilor unice pe care le are, precum functia Swing – cu ajutorul careia se asigura o distributie optima a aerului, deosebit de utila pentru dezumidificarea aerului intr-o incapere mare. Utilitatea sa este mare, putand fi pornit in incaperi cu grad de umiditate ridicat, la parter sau la subsol, in locuinte pozitionate langa apa sau chiar in spalatorii.

VEZI DETALII SI PRET

dezumidificator-trotec-ttk-75-e-20litriDezumidificator Trotec TTK 75 E, 20litri/zi

Trotec TTK 75 E este un dezumidificator de dimensiune medie si cu un pret pe masura. Are o capacitate max. de dezumidificare de 20 l/zi, debit aer de 192mc/h ceea ce il face indicat pentru spatii de pana la 45mp. La fel ca in cazul altor modele, higrostatul este reglabil individual si controleaza permanent umiditatea relativa in incapere – chiar cand nu esti acasa. Poate sa fie folosit pe mod automat, adica daca nivelul setat este depasit, aparatul se activeaza automat si deconecteaza compresorul.

VEZI DETALII SI PRET

Top 10 dezumidificatoare 2016Dezumidificator Trotec TTK 51 E, 16 litri/zi

Un aparat mai mic, special pentru incaperi de pana la o dimensiune de 31 mp este Trotec TTK 51 E. Acesta are o capacitate max. de dezumidificare de 16 l/zi si debit aer de 126mc/h. Higrostatul reglabil individual controleaza permanent umiditatea relativa in incapere, si este usor de setat, cu ajutorul unui buton. Poti alege dintre 7 valori diferite de umiditate in aer, plus functionarea permanenta.

VEZI DETALII SI PRET

dezumidificator-trotec-ttk-40-e-14-litriDezumidificator Trotec TTK 40 E, 14 litri

Ramanem in zona celor de la Torec si pentru urmatoarea recomandare din top 10 dezumidificatoare, tot asupra unui aparat de dimensiune medie, atrag atentia si anume TTK 40 E, 14 litri, pentru spatii de pana la 25 mp. Design-ul este placut, are colturi rotunjite si maner pentru a fi usor de transportat. Ce e mai important, capacitatea max. de dezumidificare este de 14 l/zi si debitul de aer este de 100mc/h. In plus ai optiunea de racordare a unui furtun de scurgere, pentru drenaj continuu.

VEZI DETALII SI PRET

dezumidificator-trotec-ttk-25-e-12-litriDezumidificator Trotec TTK 25 E, 12 litri/zi

Un aparat mai mic ( fata de cele prezentate pana acum ), potrivit pentru incaperi de pana in 17 mp, este Trotec TTK 25 E, 12 litri/zi. Pentru ceea ce ofera, are un pret usor piperat ( capacitate max. dezumidificare de 12l/zi si debit aer de 50mc/h, dezumidificare comandata cu higrostat – cu alegerea valorii dorite din trei trepte 40%, 50% sau 60%). Cu toate acestea aparatul se face remarcat prin dimensiunea lui mica / compacta de: 230 x 386 x 230 D x H x W mm.

VEZI DETALII SI PRET

dezumidificator-ttk-110-hepa-purificare-cu-hepaDezumidificator TTK 110 HEPA, Purificare cu HEPA

Tot un aparat pentru cei „cu dare de mana”, ce a putut usor sa fie luat in considerare in acest top 10 dezumidificatoare, este TTK 110 HEPA. Avand filtru HEPA ( dar si pe baza de carbune activ ) dezumidificarea si purificarea sunt usor facute cu un singur aparat, pentru un aer de calitate. Modelul este recomandat pentru  incaperi de pana la 120 m²/ 300 m³, avand o capacitate max. de dezumidificare de 40 l / 24 ore ( valoare peste medie ).

VEZI DETALII SI PRET

dezumidificator-de-aer-argo-dry-plus-25-25-lDezumidificator de aer ARGO DRY Plus 25 – 25 l/zi

Cu o capacitate de dezumidificare de 25 l/24h ARGO DRY Plus 25 – 25 l este ideal pentru incaperi de 20 – 25 mp. Avantajele modelului sunt: display-ul digital, functia de memorie – care dupa o pana de curent reporneste – pastrand ultimele setari si sistemul de avertizare vas plin. Un minus al aparatului este design-ul acestuia, care nu iese in evidenta. Dezumidificatorul este proiectat sa functioneze la temperaturi ambiante de la +5 pana la +35 gr.C ( valorile standard ).

VEZI DETALII SI PRET

dezumidificator-trotec-ttk127e-50litriDezumidificator Trotec TTK127E, 50litri/zi

Ultimul din aceasta lista – top 10 dezumidificatoare este  Trotec TTK127E. Acesta este un aparat voluminos, puternic, care reuseste cu biro sa faca fata incaperilor de dimensiune mare de pana la 150 mp – ceea ce il face ideal pentru depozite ( de dimensiune medie sau birouri unde lucreaza mai multe persoane ). In plus, TTK 127 E are o functie speciala Komfort – cu ajutorul careia higrostatul din dezumidificator regleaza valoarea de umiditate din aer in mod automat, in functie de temperatura, pe o valoare comfortabila.

VEZI DETALII SI PRET

* Mentiune: acest top 10 dezumidificatoare a fost eleborat avand in vedere caracteristicile aparatelor ( functii, putere, dimensiune etc.), renumele producatorului, raportul calitate-pret, dar si luand in considerare parerile celor care le-au testat si chiar achiztionat.

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: