Hota incorporabila Bosch DWB097A50 | Pareri

( Bosch DWB097A50 | Review Complet )

 

Hota incorporabila Bosch DWB097A50 | Review Complet - abcTop.roBosch DWB097A50 este o hota incorporabila decorativa apreciata de multi cumparatori. Printre puncte forte ale acestui aparat se numara: puterea mare de 730 mc/h, simplitatea in utilizare, faptul ca poate sa fie comutat regimul de folosire ( turbina cu 2 circuite de aer cu schimbare de la cel de evacuare la cel de recirculare a aerului ), existenta unei trepte „intensiv” ( care nu este des intalnita la hote in general ) si, nu in ultimul rand motorul EcoSilence Drive.

Din punct de vedere al design-ului hota nu se remarca cu un aspect iesit din comun, iar dimensiunea este un pic cam mare 628-954 x 900 x 500 mm (IxLxA), ceea ce nu este neaparat un lucru rau ( mai ales ca se recomanda ca suprafata de absorbtie sa fie mai mare fata de cea a plitei / a aragazului ).

Alegerea unei hote este foarte importanta, mai ales daca obisnuiesti sa gatesti des. De multe ori ( in special cand folosesti mai multe arzatoare ) cantitatea de aburi, caldura si mirosul devin tot mai greu de suportat. Pentru confortul tau dar si pentru a aerisi mai bine camera, ai nevoie de un aparat care sa iti raspunda nevoilor tale, prin urmare este necesar sa alegi o hota pe masura. Cum alegi cea mai buna hota pentru bucataria ta? Raspunsul se afla prin urmarirea caracteristicilor aparatului, pornind de la:

regimul de circulare: in functie de aceasta clasificare ai de ales dintre trei tipuri – cu evacuare ( necesita acea gura de aerisire la exterior, astfel incat aerul sa fie dat afara din incapere ), cu recirculare ( sau fara evacuare – aerul este curatat, apoi intors in bucatarie ) sau mixta ( regimul de lucru poate sa fie comutat de la primul la al doilea ). Personal, cea mai buna varianta este hota mixta – care iti permite sa folosesti aparatul dupa preferinta;

tipul aparatului: ai de ales in functie de locul unde doresti sa instalezi, design, dintre – hote de perete, de colt, tip insula, incorporabila sau telescopica;

puterea de absorbtie: care trebuie sa fie calculata in functie de volumul bucatarie tale. De regula pentru a fi eficienta hota trebuie sa absoarba de 10 – 12 ori pe ora aerul din bucatarie. Prin urmare, pentru a dimensiona corect, este necesar sa inmultesti volumul cu 12 (mai ales daca obisnuiesti sa gatesti des);

alte caracteristici: treprele de putere, sistemul de iluminare, nivelul de zgomot, numarul de motoare, consumul, clasa filtrului etc. – iti pot aduce o serie de beneficii.

Producatori de hote in piata sunt multi: Bosch ( germana ), Whirlpool (americana), Hansa ( germana ), Hotpoint (brand detinut in parte de American Whirlpool si General Electric), Zanussi ( detinut de Electrolux ), Gorenje ( nemteasca ), Beko ( sub umbrela turceasca – Arçelik A.Ş ), Samsung ( coreana ), Heinner (brand importat si distribuit de catre Network One Distribution), Electrolux ( elvetiana ), Artic ( sub umbrela turceasca – Arçelik A.Ş ) etc.,

 

Despre Bosch

bosch-logoBosch este o firma ce a luat nastere in Stuttgart, in 1886. Compania a crescut foarte mult in ultimii ani, iar in prezent opereaza in intreaga lume si are peste 10000 de angajati. Aceasta este renumita pentru produsele de calitate si rezistenta acestora in timp. De asemenea aceasta face multe investiti in dotarea aparatelor sale cu tehnologii noi, o parte dintre ele patentate chiar de Bosch.

Din punct de vedere al hotelor, firma Bosch se poate lauda cu noul motor EcoSilence Drive™, ce nu foloseste perii de carbon. Actionat de un magnet permanent acesta nu provoaca frictiune mecanica si opereaza cu 0% pierdere de putere. Altfel spus, motorul este mult mai economic – din punct de vedere al energiei consumate, zgomotul este redus, iar fiabilitatea este mare.

 

De ce hota incorporabila Bosch DWB097A50?

 

Revenind la hota incorporabila Bosch DWB097A50, acesta este un aparat ce merita atentia ta, mai ales daca ai o bucatarie peste medie, ca dimensiune. In continuare voi detalia fiecare aspect in parte pornind de la design si pana la filtrele de grasime.

 

1. Design si dimensiune

Dupa cum ziceam mai sus, din punct de vedere al design-ului plita are un aspect obisnuit. Culoarea predominanta, inoxul, aduce o nota de modernism si dupa cum bine ne-am obisnuit acesta este usor de integrat cu restul decorului. Din fericire este tratat, astfel incat sa nu ramana urme la fiecare atingere a aparatului. Panoul de comanda este mecanic, simplu, intuitiv – 6 butoane de tip push ( unul pentru iluminat, unul pentru a opri hota si alte 4 treptele de putere ).

Foarte important de luat in calcul dimensiunile pentru montaj cu evacuare (IxLxA): 628-954 x 900 x 500 mm iar, pentru montaj fara evacuare sunt 628-1064 x 900 x 500 mm. Da, este o nota mai mare fata de alte hote, insa acest fapt permita o mai buna absorbtie, astfel incat aburii sa nu aiba timp sa se disperseze in laterale. Greutatea aparatului este de 18 kg.

 

Hota incorporabila Bosch DWB097A50 | Review Complet - abcTop.ro

 

 

2. Regimul de evacuare

In prezent, faptul ca hotele pot sa fie folosite in 2 regimuri nu reprezinta un plus ci cumva ar trebui sa devina un standard de confort. Pana la urma interesul consumatorilor este sa gaseasca acel produs care sa fie usor de folosit, sa raspunda nevoilor lor dar, si instalarea sa nu reprezinte un impediment ( mai ales daca bucataria nu are pereti exteriori ). Turbina are 2 circuite dintre care – unul care duce spre exterior ( fiind necesar instalarea burlanului, spargerea peretelui etc. – aerul aspirat se curata prin filtrul de grasime si este scos la exterior prin sistemul de tevi) si cel care curata aerul ( aerul aspirat este curatat atat prin filtrul de grasime si de filtru de carbune activ, apoi dirija inapoi in bucatarie ).

Motorul EcoSilence Drive™ cu inovatia de baza nu lipseste de la hota Bosch DWB097A50, ceea ce duce la un consum anual de energie redus de 32.5 kW  ( in cazul in care uzura este medie ). Nivelul de zgomot este situat in intervalul 45 – 65 dB, in functie de treapta la care folosesti aparatul.

Hota incorporabila Bosch DWB097A50 | Review Complet - abcTop.ro

 

3. Capacitatea de absorbtie si trepte de putere

Capacitate de absorbtie min – max (mc/h) este de 310 – 730. Prin urmare aceasta hota este recomandata bucatariilor de dimensiunea medie – mare, sau unde se gateste mult.

Numarul treptelor de putere este de 3 ( fiecare cu cate un buton individual, cu notatie de la „1” la „3” ) dar si o treapta intensiva „P”. Timpul de functionare pentru aceasta este limitat, ventilatorul comuta inapoi intr-o treapta de functionare mai joasa. Treapta superioara consuma mai multa energie si forteaza mai mult motorul – aceasta se recomanda sa fie utilizata doar cand se dezvolta mirosuri puternice si aburi. Pentru a opri hota, este suficient sa apesi tasta „0”

La fel ca in cazul celorlaltor hote sistemul de iluminare este independent de cel de ventilare.

Hota incorporabila Bosch DWB097A50 | Review Complet - abcTop.ro

 

4. Filtrele de grasime

Sunt 3 panouri de aluminiu cu rolul de a retine grasimea – in timp ce aburii trec prin ele in procesul de absorbtie. In situatia in care este aleasa varianta regimului de recirculare este folosit si filtrul din cabrune activ, ce aer rolul de a curata aerul, inainte ca acesta sa fie repus in miscare.

Curatarea filtrelor de aluminiu este simpla – acestea pot sa fie usor de scos si pot fi spalate chiar la masina de vase. Este foarte important sa le speli / degresezi la cel putin 2 luni. De asemenea aparatul trebuie mereu folosit doar cand acestea au fost puse corespunzator.

Hota incorporabila Bosch DWB097A50 | Review Complet - abcTop.ro

 

5. Instalare si garantie

Sfat: cand primesti coletul inspecteaza bine aparatul ca acesta sa nu aiba urme de deteriorari. Citeste cu atentie manualul de instructiuni. Pentru montare este foarte important sa tii cont de: diametrul interior al tevii rotunde de evacuare – sa aiba minim dimensiunea de 120 mm si pana la 150 mm ( recomandat ). Daca se apeleaza la canale plate, sectiunea interioara trebuie sa corespunda diametrului tevilor rotunde ( 150 mm cca. 177 cm2 / 120 mm cca. 113 cm2 ), distanta fata de o plita pe gaz trebuie sa fie mai mare de 650 mm, iar fata de plita electrica de minim 550 mm.

Garantia podusului este de 2 ani. Insa daca o achizitionezi de la eMAG poti beneficia ( da, contra – cost ) de serviciul de extindere garantie cu o perioada de pana la 2 ani. In acesta sunt incluse si alte beneficii, precum – curier gratuit care sa ridice / sa iti aduca produsul, timp mai scurt pana la solutionarea problemei si inlocuirea produsului.

 

CONCLUZIE

Hota incorporabila Bosch DWB097A50 este aparatul ideal pentru cei care obisnuiesc sa gateasca des si mai multe tipuri de alimente in acelasi timp sau au o bucatarie de la medie spre mare. Fata de alte modele este o idee mai extinsa, dar acest lucru poate sa fie un plus, intrucat suprafara de absorbtie a aburilor si mirosurilor acopera mai mult. Materialul din care este produsa e calitativ. Plusurile principale ale acestui model sunt: puterea mare de 730 mc/h, faptul ca poate sa fie comutat regimul de folosire ( de la cel de evacuare la cel de recirculare a aerului ), existenta unei trepte intensiv ( care nu este des intalnita la alte hote ), turbina cu 2 circuite de aer si nu in ultimul rand sistemul EcoSilence Drive.

Este foarte usor de folosit, butoanele sunt de tip push si nu ridica controveste. Daca ai nevoie de o hota puternica – nu doar o lampa deasupra aragazului, aceasta reprezinta o varianta buna de luat in calcul.

 

( *pentru mai multe detalii despre produs sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestuia sau pe butonul din tabel )

Hota incorporabila decorativa Bosch DWB097A50

hota-incorporabila-decorativa-bosch-dwb097a50-review-complet-abctop-ro-1• Capacitate de absorbtie min – max (mc/h): 310 – 730
• Dimensiuni pentru montaj cu evacuare (IxLxA): 628-954 x 900 x 500 mm
• Dimensiuni pentru montaj cu recirculare (IxLxA): 628-1064 x 900 x 500 mm
• Filtru: Aluminiu
• Clasa eficienta filtru grasime: C
• Nivel zgomot: 40 dB

VEZI DETALII SI PRET

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: