Care este cea mai buna hota tip insula? Ce caracteristici sa urmaresti la o hota tip insula?

 

Cu totii ne dorim ca spatiul in care traim sa il construim pentru confortul nostru, inclusiv vizual. Pentru un efect estetic modern, recomand sa achizitionezi o hota insula. Hotele sunt electrocasnice necesare, mai ales in bucatariile unde se gateste mult. Pe langa absorbtia mirosurilor, acestea au si un rol stilistic, aducand o nota in plus de personalitate locuintei tale.

Hotele de tip insula, au un design aparte. Acestea pot fi instalate atat langa perete, cat si in mijlocul bucateriei, in cazul in care optezi pentru un stil aparte, in care aragazul si masa de gatit se afla in mijloc.

Pretul pentru o hota insula este un pic piperat, porneste de la 1500 lei, iar in functie de caracteristici, producator depasete 8000 lei.

cea mai buna hota insula 3

 

Cum alegem cel mai bun model de hota insula?

Cand alegi o hota, indiferent de model: hota insula, hota clasica, hota din inox etc., este recomandat sa existe o concordanta intre dimensiunea bucatariei si puterea aparatului. Alte caracteristici importante sunt: tipul hotei, treptele de putere, clasa energetica, dimensiunea si filtrele.

 

1. Dimesiunea bucatariei si puterea hotei

Intre dimensiunea bucatarie si puterea necesara de absorbtie a hotei exista o relatie direct proportionala. Ca regula aerul din bucatarie trebuie filtrat de cel putin 10  – 15 ori/ora. Pentru alegerea unei hote care satisface aceasta cerinta, trebuie sa inmultesti volumul bucatariei cu 10 (sau 15), pentru a rezulta capacitate de absorbtie necesara pentru hota.

In situatia in care ai o bucatarie deschisa, trebuie sa iei in calcul tot volumul, dintre pereti. O hota cu o putere de absorbtie mica, o sa reprezinte o investitie proasta, intrucat aceasta nu o sa faca fata.

Majoritatea hotelor au cel putin trei trepte de viteaza, care sunt importante, intrucat vei dori sa poti controla in primul rand cantitatea de aer absorbita – minima pentru a scapa spre exemplu de aburi si maxima in situatia in care prajesti carne sau alte alimente.

Cel mai bun model de hota insula

 

2. Tipul hotei: recirculare sau evacuare

Hotele cu recirculare sunt de mult timp pe piata, acestea folosesc filtru din carbune activ ce „curata” aerul, apoi acesta este „repus” in circulatie – in incapere. De regula hotele cu recirculare se recomanda pentru bucatarii mici / medii, iar filtrul trebuie schimbat la 2 – 4 luni.

Hotele cu evacuare – clasice – sunt cele ce au nevoie de o gura de aerisire. Da, se instaleaza mai greu, insa aerul absorbit din bucatarie este eliminat la exterior. Momentan acestea sunt preferate intrucat au o eficienta mare, sunt mai mici si mai putin zgomotoase.

In prezent, si in special la modelele scumpe, ambele module pot fi utilizate – hota putand fi folosit atat pentru evacuarea aerului dar si pentru a-l filtra si repune in circulatie.

 

3. Dimensiunea si tipul filtrelor

Dimensiunea hotei trebuie sa fie cel putin egala cu perimetrul plitei, chiar se recomanda sa fie mai mare pe fiecare latura cu 10 cm. Prin urmare daca ai deja o plita instalata tine cont si de marimea acesteia.

Filtrele sunt foarte importante in ce priveste calitatea absorbtiei. Cele mai performante hote folosesc filtre metalice – se recomanda spalarea acestora la 2 -3 luni, din aluminiu – idem trebuie curatate dupa o perioada sau din carbon – este necesara inlocuirea lor. Desigur exista si hotele clasice ce folosesc filtre de hartie, insa trebuie schimbate destul de des.

cea mai buna hota insula 5

 

4. Alte caracteristici

• Nivelul de zgomot – hotele sunt aparate destul de galagioase, mai ales cand functioneaza la treapta superioara. Cauta un model care sa nu fie foarte galagios <81 dB;

• Functie silentioasa – in cazul in care ai in casa copii mici si trebuie sa fii atent la ce fac, in timp ce gatesti, vei avea nevoie ca atentia ta sa nu fie perturbata de zgomotul emis de electrocasnice. Prin urmare alege un model la care poti ajusta nivelul zgomotului;

• Functie cu ion – este intalnita in special la hotele cu recirculare si asigura aeroionizarea negativa pentru purificarea aerului.

 

5. Garantia si instalarea hotei

Un model de hota tip insula trebuie sa aiba o garantie de minim 2 ani. Atentie insa de la ce furnizori achizitionezi produsul, intrucat este recomandabil sa mergi pe o sursa sigura, care sa te ajute daca ai dificultati cu aparatul.

Instalarea unei hote se face destul de simplu (mai ales in cazul modelelor cu recirculare sau pentru modelele cu evacuare daca ai deja gura de aerisire). Trebuie sa respecti toate indicatiile producatorului de la inaltimea la care de instaleaza (multi din pacate instaleaza hota mult prea sus – ceea ce scade puterea de absorbtie a aparatului) si pana la dimensiunea gurii de aerisire sau a burlanului recomandat.

 

Sper sa iti fie de ajutor aceste informatii, daca mai ai intrebari – te invit sa imi lasi un mesaj mai jos.

 

Tinand cont de cele scrise anterior, iti prezint trei modele de hota – tip insula:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Hota incorporabila decorativa Electrolux EFL10965OXHota incorporabila decorativa Electrolux EFL10965OX

Hota incorporabila insula Bosch DIB091E51Hota incorporabila insula Bosch DIB091E51

Hota Insula FALMEC Moonlight LEDHota Insula FALMEC Moonlight LED, L=85 cm, 800 mc/h

Tip: Hota InsulaTip: Hota InsulaTip: Hota Insula
Capacitate de absorbtie minima (mc/h): 256Capacitate de absorbtie minima (mc/h): 300Capacitate de absorbtie minima (mc/h): –
Capacitate de absorbtie maxima(mc/h): 600Capacitate de absorbtie maxima(mc/h): 1000Capacitate de absorbtie maxima(mc/h): 800
Filtru: CarbonFiltru: AluminiuFiltru: Metalic
Control: MecanicControl: MecanicControl: Mecanic
Altele: 3 trepte de putere + IntensivAltele: 3 trepte de putere + IntensivAltele: trepte de putere + Intensiv
Nivel zgomot minim (dB): 51Nivel zgomot minim (dB): 46Nivel zgomot minim (dB): 54
Nivel zgomot maxim (dB): 71Nivel zgomot maxim (dB): 71Nivel zgomot maxim (dB): 68
Consum anual energie: 56.2 kWhConsum anual energie: 36.9 kWhConsum anual energie: 56.2 kWh
Clasa energetica: BClasa energetica: A+Clasa energetica: –
Dimensiuni (IxLxA): 79 x 99.6 x 69.8 cmDimensiuni (IxLxA): 74.4-92.4 x 90 x 60 cmDimensiuni (IxLxA): 72 x 85 x 46.5 cm
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 19.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: