Care este cea mai buna hota de bucatarie din inox? Ce caracteristici are o hota buna din inox?

 

Hota din bucatarie are in prezent doua roluri esentiale: primul este de a elimina caldura, fumul si mirosurile – degajate in timp ce prepari mancarea in bucatarie, iar al doilea este de design.

O hota de bucatarie din inox performanta livreaza la „pachet ambele roluri perfect, avand capacitate de absorbtie mare, dar si un design armonios cu restul mobilierului tau.

Un model bun de hota din inox are un pret ce porneste de la 400 lei, iar in functie de avantajele ce le aduce, poate costa chiar peste 10000 lei.

cea mai buna hota de bucatarie din inox

 

Cum alegi cea mai buna hota de bucatarie din inox?

Alegerea celei mai bune hote de bucatarie din inox, consta in imbinarea unor caracteristici performante cu un design placut, potrivit stilului din bucataria ta.

 

1. Capacitatea de absorbtie

Este recomandat ca o hota sa aiba o capacitate de absorbtie de 10 ori mai mare fata de volumul bucatariei. Prin urmare formula de calcul este urmatoarea: h x l x L x 10 = capacitatea de absorbtie a hotei ideale.

Un alt factor care influenteaza performanta de absorbtie a hotei sunt treptele de viteza. Alege un model cu cel putin 2 trepte, pentru a putea controla atat puterea de absorbtie cat si consumul. Prin urmare, daca doresti sa scoti din bucatarie mirosul de tigara, este bine sa folosesti treapta inferioara, insa daca ai mult de gatit, inclusiv prajeli, trebuie sa folosesti puterea cea mai mare. Pe langa faptul ca astfel vei reduce din consumul hotei, aceasta o sa fie mult mai silentioasa.

 

2. Design-ul si dimensiunea

hota-rustica-studio-casa-diva-60noce-epocaDupa cum am mentionat mai sus hotele reprezinta accesorii de design in bucatarie. Acestea iti pot aduce o pata de culoare benefica, sau chiar mai multa personalitate spatiului tau. Daca vei dori sa imbini placutul cu performanta atunci recomand sa cumperi o hota din inox de tipul celor decorative. Sunt producatori care iti pot oferi posibilitatea de a personaliza hota cu materialul dorit sau o culoare reprezentativa, pentru elementele decorative ale acesteia (modele din inox cu insertii din lemn, culori speciale etc.).

Dimensiunea hotei trebuie sa fie cu 10 cm mai mare pe fiecare latura fata de plita sau aragaz.

 

3. Tipul de filtru

MCSA00922435_553068_DWB077A50_Metallfilter_PGA3_defFiltrele de grasime influenteaza cel mai mult performanta capacitatii de absorbtie. Hotele au in principal, filtre metalice – din inox sau aluminiu. Avantajul filtrelor de metal este ca se spala usor si nu trebuie inlocuite des. Sunt insa modele ce folosesc filtre din:

material textil lavabil – care dupa o anumita perioada trebuie inlocuit;
de hartie – se schimbă la 2-3 luni. Acest tip de filtru se foloseste la hotele care au aerisire;
de carbune activ – absoarbe aerul, il filtreaza si il reintroduc in bucatarie.

 

4. Alte caracteristici:

Nivelul de zgomot – este un subiect sensibil intrucat hotele sunt aparate galagioase in special daca le folosesti la treapta superioara. Gasesti insa modele ce au Cea mai buna hota de bucatarie din inoxsistemul Deep Silent, care va reduce cu pana la 50% zgomotul emis de aparat.

Functia de ionizare – este intalnita la modelele cele mai noi dar si la o parte din hotele cu recirculare. Prin ionizarea aerului negativ, creste eficienta hotei in a absoarbe si elimina mirosurile, respectiv aburii.

Functie multimedia – pentru cei mai pretentiosi sunt modele ce permit incorporarea unui televizor in hota. Utilitatea unei astfel de functii este vazut diferit de fiecare in parte altfel.

 

5. Garantia

Hota din inox ca orice electrocasnic trebuie sa iti ofere calitate in performante minim 2 ani de la achizitionare. Este cele mai bine sa cumperi de la un furnizor / producator renumit, care sa nu iti ridice probleme in cazul in care se defecteaza aparatul.

 

Daca ai intrebari – referitoare la cea mai buna hota de bucatarie din inox, te invit sa imi lasi un mesaj mai jos.

 

Tinand cont de cele prezentate mai sus, in continuare recomand cateva modele de hote bune:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Hota rustica Studio Casa, Riviera

Hota rustica Studio Casa, Riviera 90 cm

Hota autonoma Gorenje Simlicity DTA6SY2W

Hota autonoma Gorenje WHT621E5X

Hota autonoma Gorenje WHT621E5X

Hota autonoma Gorenje Simplicity DTA6SY2W

Tip hota: DecorativaTip hota: DecorativaTip hota: Decorativa
Capacitate de absorbitie: 500 mc/hCapacitate de absorbitie: 559 mc/hCapacitate de absorbitie: 618 mc/h
Putere (W): 140Putere (W): 175Putere (W): 200
Lampa iluminare (W): 2x 40Lampa iluminare: daLampa iluminare: da
Filtru: MetalicFiltru: MetalicFiltru: Aluminiu
Dimensiuni (IxLxA cm): 6 / 47 / 90 x 90 x 50Dimensiuni (IxLxA cm): 4,2×59,8×45Dimensiuni (IxLxA cm): 9,5x60x43,5
Nivel zgomot (dB): –Nivel zgomot (dB): 67Nivel zgomot (dB): 61
Greutate (kg): 12Greutate (kg): 32Greutate (kg): 12.7
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 03.06.2016)

 

Articole similare:

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: