Care este cea mai buna plita mixta inductie si gaz? Ce caracteristici are o plita mixta inductie si gaz buna?

 

O plita mixta inductie si gaz este o varianta foarte buna de a beneficia atat de avantajele unui model ce functioneaza cu electricitate cat si a celei pe gaz. Un aparat mixt iti ofera libertatea de a comuta intre cele doua metode de a gati.

Alte avantaje sunt: indiferent daca ramai fara curent sau gaz – vei avea tot timpul posibilitatea sa incalzesti mancarea, sunt mult mai practice si iti ofera un nivel de versalitate integrat mai mare – cu mai multe optiuni cand incerci o noua reteta, au un aspect placut, poti incerca diferite retete ( de exemplu pentru gatitul in WOK se recomanda a se folosi un arzator pe gaz ).

Pretul pentru o plita mixta porneste de la 900 lei, iar in functie de performante depaseste 3000 lei.

3d064d2897e7d9eb6181a6d0c380f0cd - cea mai buna plita mixta inductie si gaz

 

Cum alegi o plita mixta inductie si gaz buna?

 

Alegerea unui model bun de plita mixta inductie si gaz reprezinta echilibrul perfect intre pret si caracteristicile sale, ce trebuie sa preteze stilului si nevoilor tale. Prin urmare trebuie sa fii atent la: puterea arzatoarelor, materialul din care este produsa plita, sistemele de siguranta si ce alte functii suplimentare iti ofera sau cat de necesare sunt ele.

 

1. Puterea arzatoarelor

plite-incorporabile-6 - cea mai buna plita mixta inductie si gazPuterea arzatoarelor se masoara in Watti si influenteaza cat de repede o sa incalzeasca mancarea, atunci cand folosesti plita. Aceasta variaza intre 750 W, pentru arzatorul cel mai mic si depaseste 3500 W, pentru arzatorul cel mai mare ( de regula cel pentru WOK), in cazul arzatoarelor cu gaz, iar pentru arzatoarele cu inductie, acestea variaza intre 1000 W – 4000 W.

Numarul arzatoarelor este o alegere personala, sunt modele ce au 2 arzatoare cu gaz si 2 cu electrice, sau plite cu mai mult de 4 arzatoare. Cu cat modelul are mai multe ochiuri cu atat dimensiunea creste si vei avea nevoie de mai mult spatiu in bucatarie pentru instalare.

 

2. Materialul

Plita incorporabila mixta Bosch PSY626B21E 1 - cea mai buna plita mixta inductie si gazSuportul cu care este prevazuta plita, va influenta cat de usor este de intretinut modelul si daca caldura se propaga sau nu.

Materialele ce primeaza pe piata sunt inoxul, sticla vopsita si schott-ceran. Inoxul este cel mai ieftin, prin urmare un prim avantaj este pretul un pic mai mic. Dezavantaj: se intretine destul de greu, se zgarie usor – in special de la buretii abrazivi, si se poate pata.

Al doilea tip de material si probabil cel mai pretentios este sticla vopsita, care are un aspect modern, insa se poate zgaria chiar mai usor decat inoxul sau sparge, daca scapi o oala grea pe plita.

Ultimul tip de material este schott-ceran, o combinatie intre sticla si ceramica. Acest material pastreaza beneficiile celor doi compoziti: are un aspect modern, este rezistent se curata foarte usor. Dezavantaj: pretul mai mare.

 

3. Alte functii

Plita incorporabila mixta Electrolux EGD6576NOK 2 - cea mai buna plita mixta inductie si gazTimer – Control intuitiv asupra incheierii procesului de gatire

Cu ajutorul unui timer este asigurat un control mai bun, intuitiv, privind cand urmeaza sa fie gata incalzita mancarea . Dupa scurgerea timpului presetat, cronometrul opreste automat arzatorul. In acelasi timp, emite un semnal sonor pentru a „te anunta” ca preparatul este gata, astfel vei putea servi masa sau incepe urmatoarea faza de gatire.

Plita incorporabila mixta Electrolux EGD6576NOK 3 - cea mai buna plita mixta inductie si gazIntreruperea procesului de gatire, apoi reluarea sa, printr-o singura atingere

Daca este necesar sa faci altceva in timp ce gatesti (ex: sa pleci sa cumperi ceva de la supermarket), poti utiliza functia pauza. Cu o singura atingere, procesul de gatire este intrerupt complet. Cu o noua atingere, acesta este reluat, cu aceleasi setari ca inainte.

 

4. Garantia

Garantia unei plite bune trebuie sa fie de minim 2 ani, timp in care producatorul / furnizorul sa iti asigure servicii prompte si de calitate, in cazul in care apare vreo defectiune.

 

Daca mai ai intrebari referitoare la: care este cea mai buna plita mixta inductie si gaz, te invit sa imi lasi un mesaj mai jos.

 

Tinand cont de sfaturile prezentate anterior, in continuare iti recomand trei modele de plite mixte – ce merita atentia ta:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Plita incorporabila mixta Electrolux EGD6576NOK

Plita incorporabila mixta Electrolux EGD6576NOK, 2 zone gaz / 2 zone inductie, Negru

Plita incorporabila mixta Bosch PSY626B21E

Plita incorporabila mixta Bosch PSY626B21E, 3 Zone gaz, 1 Zona electrica, Sticla neagra

Plita incorporabila Gorenje ITG623USC

Plita incorporabila Gorenje ITG623USC, 2 zone inductie / 2 arzatoare, 4 Zone de gatit, Sticla neagra

Inductie + Gaz: DaElectrica + Gaz: DaVitroceramica + Gaz: Da
Aprindere electrica: DaAprindere electrica: DaAprindere electrica: Da
Arzator mare:2Arzator mare:1Arzator mare:2
Putere arzator mare:2.7 kW / 3.3 kWPutere arzator mare/mic:3 kW / 1 kWPutere arzator mare:2.7 kW / 3.3 kW
Arzator normal: 2Arzator normal: 2Arzator normal: 2
Putere arzator normal:1.9 kW / 2.3 kWPutere arzator normal:1.2 kW / 1.7 kWPutere arzator normal:1.9 kW / 2.3 kW
Altele: Comenzi prin atingere, Functie de oprire si pornire pentruAltele: highSpeedAltele: Temporizator, Functia BoilControl
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat la 03.06.2016)

 

Articole similare:

Recommend to friends
 • gplus
 • pinterest

Mesaj

 1. petrica
  15.09.2015 at 20:43

  va rog sa-mi spuneti de ce nu-mi recunosc numai oalele zepter plita electrolux mixta egd65769cnok, imi da eroare F

 2. abcTop.ro
  15.09.2015 at 23:21

  Pentru zonele de gatit prin inductie aveti nevoie de vase speciale – http://abctop.ro/cele-mai-bune-oale-pentru-plita-cu-inductie/

 3. Humita Nicolae
  08.09.2016 at 13:44

  Buna,ma intereseaza o plita incorporabila,cu un arzator pe gaz si nunul electric,pret dimensiuni,multumesc

Mesaj: