Care este cea mai bun aragaz retro? Ce caracteristici are un aragaz retro bun?

 

Electrocasnicele inspirate din design-ul anilor 50′, precum: un frigider, o hota sau un aragaz retro, castiga tot mai mult teren in topul preferintelor consumatorilor. Acestea au un design aparte, ce denota o atentie mare pentru fiecare detaliu, atat la exterior dar si in interior.

Stilul retro poate fi definit ca o reinterpretare a tendintelor din trecut. Prin urmare daca iti doresti o bucatarie care sa se evidentieze, poti alege dintr-o gama variata de aragazuri, frigidere, hote sau alte aparate cu un design specific modelelor din anii 50′.

Pretul pentru un aragaz retro este destul de piperat, porneste de la 2000 lei si depaseste 16000 – in cazul modelelor cu functii multiple.

Cel mai bun aragaz retro - Cel mai bun aragaz retro

 

Cum alegi cel mai bun aragaz retro?

Cel mai bun aragaz retro este o combinatie intre un design perfect si caracteristici care sa te ajute sa gatesti cele mai pretentioase preparate cat mai usor si sigur. Prin urmare recomand ca inainte de a stabili o linie a design-ului sa alegi un model care sa raspunda prin caracteristicile tehnice nevoilor tale (plita, cuptor, functii speciale).

Dupa ce ai clarificat aceste aspecte, poti merge pe o linie a design-ului aleasa de tine. Ai sa fii surprins de diversitatea modelelor – de la culoare si pana la stil. Culorile de baza pentru modelele retro sunt cele pastelate – bej cu auriu, roz pal cu elemente argintii. Un alt aspect care ma atrage la acesta moda este atentia pentru fiecare detaliu al aparatului: maner cu modele, diferite linii simple integrate placut in design.

 

1. Plita

Majoritatea modelelor au o plita care se conecteaza la gaz – tocmai pentru a se respecta tendintele. Numarul arzatoarelor reprezinta o alegere personala. La ce trebuie sa acorzi o atentie mare – din punctul oricarui expert – este puterea acestora. De exemplu daca vei avea nevoie de un arzator pentru WOK, puterea acestuia trebuie sa fie peste 2.7 kW. Un arzator mic trebuie sa ofere o putere in jurul valorii de 1 kw, iar un ochi normal in jurul a 1.8 – 2 kW.

Materialele de la baza plitei trebuie sa fie de calitate, gratar si arzatoare de preferat din fonta (atentie insa ca aceasta este destul de sensibila la modificari bruste de temperatura – de exemplu: atunci cand abia ai stins plita si torni apa rece peste – exista posibilitatea sa crape).

Un alt aspect important la o plita este aprinderea – recomand un model cu aprindere electrica – sunt mult mai sigure si practice.

Cel mai bun aragaz retro - Cel mai bun aragaz retro

 

2. Cuptorul

Capacitatea cuptorului este o alegere persoanala – cuptoarele retro au o capacitate destul de mare ce porneste de la 50 L si pot sa depaseasca 150 L.

Cuptor pe gaz sau electric? Cuptoarele electrice sunt un pic mai practice – avand la dispozitie mai multe functii, prin urmare un control mult mai usor (functie pentru decongelare, oprire automata, convectie aer etc.). De asemenea acestea sunt simplu de intretinut, avand diferite functii de curatare: cu aburi, catalitica, altele. Insa un model electric, poate reprezenta o bataie de cap mai mare, intrucat necesita o priza separata – cu impamantare (nu prelungitor, sau alte artificii).

Un alt aspect foarte important, la un cuptor, este inchiderea sa, adica garniturile usii sa fie de calitate, astfel ca aerul sa „nu intre”, in timp ce gatesti.

 

3. Alte caracteristici:

 sisteme de siguranta – chiar daca sunt un standard, sistemele de siguranta trebuie verificate – in situatia in care flacara se stinge sau chiar daca nu s-a aprins, aragazul automat trebuie sa blocheze eliberarea gazelor;

 sertare pentru depozitare – pentru tavi mari, accesoriile de gratar este necesar sa ai un spatiu adecvat pentru depozitarea lor. Cel mai bun aragaz retro trebuie sa iti ofere cel putin un astfel de loc pentru a le pastra;

• timer – un aparat cu timer o sa iti aminteasca cand este gata mancarea, sau chiar o sa opreasaca functionarea aragazului cand este cazul.

Cel mai bun aragaz retro

 

4. Garantia

Ca orice electrocasnic, un aragaz retro trebuie sa aiba o garantie de minim 2 ani. Sunt insa producatori ce garanteaza fiabilitatea produsului pentru pana la 7 ani.

 

Tinand cont de cele prezentate mai sus, in continuare iti recomand trei modele practice, ce merita atentia ta:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Aragaz Zanussi Retro ZCG56GGL, Gaz, 4 Arzatoare, Aprindere electricaAragaz Retro Zanussi ZCG56GGL, Gaz, 4 Arzatoare

Pachet Studio Casa Avena, aragaz FE60 60Pachet Studio Casa Avena, aragaz FE60/60 si hota Onda Beige

Aragaz Studio Casa, F90 60 Avena RusticAragaz Studio Casa, F90/60 Avena, Termostat, Timer

Numar arzatoare: 4Numar arzatoare: 4Numar arzatoare: 5
Putere arzator mare:3 kW
Putere arzator mic:1 kW
Putere arzator normal:2 kW
Putere arzatoare mari:1.45 kW
Putere arzatoare mici:0.83 kW
Putere WOK:2.3
Arzatoare mari: Da
Arzatoare medii: Da
Arzatoe WOK:Da
Alimentare cuptor: GazAlimentare cuptor: GazAlimentare cuptor: Gaz
Aprindere electrica cuptor: DaAutocuratare: –Autocuratare: –
Capacitate (l): 61Capacitate (l): 62Capacitate (l): 80
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat la 24.05.2016)

 

Articole similare:

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: