Care este cel mai bun calorifer electric 2022?

(Cel mai bun calorifer electric in 2022 | Recomandari, Pareri, Pret)

(*pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

• Cele mai bune calorifere electrice

#2

#1

#3

Calorifer electric Star-Light YOH13B, 2500 W, 13 elementi, 3 trepte de putere

Calorifer electric Star-Light YOH13B, 2500 W, 13 elementi, 3 trepte de putere, Termostat reglabil, Protectie supra-incalzire, Protectie anti-inghet, Indicator luminos, Negru

Calorifer electric TESY CB 3014 E01 R, 3000 W, 14 elementi, 3 trepte de putere

Calorifer electric TESY CB 3014 E01 R, 3000 W, 14 elementi, 3 trepte de putere, Termostat de siguranta, Termostat reglabil, Culoare Alb

Calorifer electric Star-Light YOHF13, 2500 W, 13 elementi

Calorifer electric Star-Light YOHF13, 2500 W, 13 elementi, 3 trepte de putere, Termostat de siguranta, Termostat reglabil, Timer, Ventilator, Protectie anti-inghet

 Numar elementi: 13 Numar elementi: 14 Numar elementi: 13
 Recomandabil pentru incaperi de pana la (m cubi): 62 Recomandabil pentru incaperi de pana la (m cubi): 67 Recomandabil pentru incaperi de pana la (m cubi): 62
 Putere maxima (W): 2500 Putere maxima (W): 3000 Putere maxima (W): 2500
 Trepte putere (W): 2500/1500/1000 Trepte putere (W): 3000/2000/1000 Trepte putere (W): 2500/1500/1000
 Termostat de camera reglabil: da Termostat de camera reglabil: da Termostat de camera reglabil: da
Indicator luminos de functionare Altele: Protectie anti-inghet Altele: Siguranta si protectie supraincalzire
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET

• Cele mai bune calorifere electrice cu ulei

#2

#1

#3

Calorifer electric cu ulei Daewoo, 2500 W, 13 Elementi, 5 Canale de ulei

Calorifer electric cu ulei Daewoo, 2500 W, 13 Elementi, 5 Canale de ulei, 3 Nivele de putere, Termostat reglabil, Protectie supraincalzire, Indicator luminos

Calorifer electric cu ulei Zass ZR 13 E, 2600 W,

Calorifer electric cu ulei Vivax OH-112503F, 2500WCalorifer electric cu ulei Zass ZR 13 E, 2600 W, 13 elementi, termostat reglabil, protectie la supraincalzire + 400W

Calorifer electric cu ulei Heinner HOH-YV13BK, 2500 W

Calorifer electric cu ulei Heinner HOH-YV13BK, 2500 W, 13 elementi, ventilator 400W, protectie supraincalzire, termostat reglabil, indicator luminos

 Numar elementi: 13 Numar elementi: 13 Numar elementi: 13
 Recomandabil pentru incaperi de pana la (m cubi): 30 Recomandabil pentru incaperi de pana la (m cubi): 30 Recomandabil pentru incaperi de pana la (m cubi): 30
 Putere maxima (W): 2500 Putere maxima (W): 2600 Putere maxima (W): 2500
 Trepte putere (W): 2500/1500/1000 Trepte putere (W): 2000/1500/1000 Trepte putere (W): 2000/1500/1000
 Termostat de camera reglabil: da Termostat de camera reglabil: da Termostat de camera reglabil: da
 Altele: Protectie la rasturnare, Functie Eco Altele: Siguranta si protectie supraincalzire Altele: Loc de stocare cablu
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET

Se apropie sezonul rece iar magazinele online se „bat” pentru a oferi preturi mici. Prin urmare, recomand sa profiti sa iti cumperi cel mai bun calorifer electric. De ce? Pentru ca este important să ai o sursa de incalzire alternativa.

Cum bine cunosti, temperatura optima dintr-o incapere este importanta, atat pentru confortul tau, cat si pentru sanatatea ta. Iarna, este bine sa fii pregatit pentru orice surprize, de la o avarie la centrala termica persoanala si pana la o defectiune la sistemul centralizat al orasului/cartierului. Desigur, caloriferul electric nu este singura solutie practica pe timp de iarna, mai multe detalii gasesti in articolul cele mai bune sisteme de incalzire.

Pretul pentru un calorifer electric poneste de la aproximativ 150 lei (ex: Calorifer Radiator Electric Incalzitor cu Ulei, Mini, 500W, 5 Elementi, Birou Incaperi Mici) si depaseste lejer 500 de lei.

Dintre producatorii pe care ii recomnd, enumar: TESY, SIMBIO, Hyundai, Vision, Fakir, Heinner, Zass si Star-Light.

Cel mai bun calorifer electric 2017 | abcTop.ro

Calorifer electric cu ulei sau fara?

Caloriferele electrice pe care le poti achizitiona din piata sunt de doua tipuri: cu ulei sau fara. In prezent la noi in tara caloriferul electric este printre cele mai populare sisteme electrice de incalzire. Scopul principal, indiferent de principiul de functionare este sa asigure un confort termic potrivit.

• Cum functioneaza un calorifer electric fara ulei?

Caloriferele electrice, transforma electricitatea in caldura – instant. Avantajul (fata de modelele care au ulei) este ca produc caldura imediat ce le-ai pornit. Dezavantaj: la apasarea butonului de inchidere nu mai genereaza caldura si se racesc repede.

• Cum functioneaza un calorifer electric cu ulei?

La baza aparatului exista un element de incalzire, care asigura incalzeste uleiul, ce urmeaza sa circule prin interiorul caloriferului. Fiecare dintre elementi, se incalzeste in momentul in care uleiul circula. Avantajul este ca si dupa ce le-ai oprit, acestea raman calde – uleiul se raceste mai greu.

• Cat consuma un calorifer electric?

Consumul unui calorifer electric poate sa fie dedus avand in vedere puterea aparatului si timpul de functionare. Altfel spus, consumul (kwh) = puterea (kw) x timpul de functionare (h). In cazul acestora nu exista clase de consum, precum la electrocasnice.

Vei plati, pentru un calorifer electric, mai mult sau mai putin in functie de cat il folosesti si la ce treapta de putere. Un calcul simplu: la o putere de 2500 W, adica un consum pe ora de 2,5 kW, lasat in priza 8 ore /zi,  avem 2,5 kw x 8 ore /zi x 30 zile pe luna egal 600 kw. Acest rezultat inmultit cu pretul kw (verifica pe ultima factura, in cazul meu 0,6 lei) 360 lei / luna de adaugat la factura. Poate parea o suma maricica, insa am luat in calcul o utilizare de opt ore pe zi la putere maxima.

Daca esti in cautarea unui calorifer electric economic, dar si ieftin, atentie ce primesti la acest raport. Recomandare: este important ca aparatul sa aiba un termostat reglabil, astfel incat sa poti jonga cu puterea in functie de necesitate. Termostatul are rolul de a porni / opri automat aparatul in functie de cum a fost setat.

Cum alegi cel mai bun calorifer electric? Ce caracteristici sa urmaresti la cel mai bun calorifer electric?

Cand alegi cel mai bun calorifer electric sunt cateva aspecte de luat in considerare, de la cele standard (caracteristici generale), precum: numarul de rulmenti, aria maxima recomandata si pana la cele menite sa te impresioneze (alte caracteristici), prin care producatorul doreste sa te convinga sa achizitionezi produsul (ex: suport pentru rufe). In continuare voi detalia, in cateva randuri despre fiecare.

CARACTERISTICI GENERALE

• Numarul de elementi – caloriferele electrice mai poarta denumirea si de radiatoare, avand forma specifica acestora. Rolul este a a creste suprafata prin care calura este dispersata. Prin urmare, acesta este motivul pentru care producatorii nu se „joaca” foarte mult la design. Cel mai bun calorifer electric are elemente asemanatoare cu niste lame, care se incalzesc. Mentiune: ca regula, cu cat are mai multi elementi cu atat dimensiunea aparatului este mai mare.

• Aria/volumul maxim acoperit – aceasta caracteristica nu este mereu mentionata in descrierea produsului, insa de regula poate sa fie dedusa. De exemplu, un model care are o putere de 2500 kw este recomandat pentru o suprafata de 50 – 70 m cubi. In principal daca optezi pentru un aparat mai puternic, recomand sa aiba minim trei trepte de putere, pentru a putea fi folosit la un consum redus. in camerele in care ai nevoie.

• Puterea maxima – aceasta caracteristica este specificata in descrierea produsului. Este bine de stiut, ca de regula aparatul functioneaza la putere maxima in primele minute, ulterior, scade cu aproximativ 20%. Caloriferele pe care le intalnesti in piata au o putere minima de la 650 W si peste 3000 W.

• Greutate – in functie de destinatia aparatului, daca o sa fie folosit in incaperi diferite sau chiar o sa il iei cu tine la munca / casa de la tara, te poate influenta acest aspect. Ca regula radiatoarele pe baza de ulei sunt cu mai grele decat cele fara. Producatorii, au luat in calcul acest minus al caloriferelor, prin urmare, majoritatea modelelor sunt dotate cu roti si cu maner pentru a oferi mobilitate.

FUNCTII SI OPTIUNI

• Numarul treptelor de putere – cum aminteam mai sus treptele de putere te vor ajuta sa poti seta aparatul la o temperatura optima de functionare pentru oricare dintre incaperile din locuinta ta. Un alt plus poti controla mai usor nivelul de consum, respectiv, al cheltuielilor. Cel mai bun calorifer electric trebuie sa aiba trei trepte de putere: mare (maxim), mediu si mic.

• Termostat – este necesar un termostat pentru a seta temperatura la care este setat aparatul. Cand aceasta este atinsa, caloriferul se opreste. Rezultat poti reduce semnificativ din consumul energetic total. Acesta poate sa fie de doua tipuri: mecanic sau electric.

• Functie anti-inghet – este utila, mai ales daca urmaresti sa pleci la plimbare cu aparatul. Sper exemplu sunt persoane care au nevoie de un astfel de aparat cand pleca la tara, pentru a asigura o caldura suplimentara.

• Protectie la supraincalzire – cel mai bun calorifer electric trebuie sa iti ofere protectie la supraincalzire. Altfel spuns, cand temperatura de siguranta este depasita, un senzor o sa opreasca aparatul.

• Indicator de functionare – cum caloriferul poate sa atinga o temperatura mare, daca este folosit la capacitate maxima, un LED de functionare o sa iti „aminteasca” sa nu pui mana pe aparat. De asemenea sunt modele dotate cu un led suplimentar care sa te atentioneze ca este cald inca, dupa utilizare.

ALTE CARACTERISTICI

• Bloc ceramic – modelele care au incorporate bloc ceramic, sunt mai eficiente, intrucat proprietatea ceramicii este de a mentine caldura o perioada mai mare de timp (se raceste mai greu).

• Timer – chiar daca achizitionezi cel mai bun calorifer electric, se recomanda sa nu il lasi nesupravegheat.  Da, sunt aparate care au timer, cu ajutorul caruia poti seta timpul cand caloriferul sa se inchida automat.

• Ventilator – modelele hibrid (altfel spus un calorifer care are incorporat si o aroterma), folosesc un ventilator ce are rolul de a disperasa mai repede aerul cald. Un mare dezavantaj al acestora este ca produc mai mult zgomot, prin urmare in timpul somnului, aeroterma nu iti aduce un plus.

• Maner si role pentru transport – cum spunam anterior, caloriferele au o greutate destul de mare (in special modelele care sunt cu ulei). Producatorii, pentru a masca acest minus, au dotat apararatele cu un sistem de rotite dar si cu maner, pentru a putea manipula mai usor radiatorul.

UTILE

• Sistem de stocare a cablului – cand nu folosesti aparatul, mai ales cand il depozitezi este util sa ai un spatiu pentru stocarea cablului. Atentie ca acesta sa fie pozitionat intr-o zona care nu este calda, sau sa astepti pana cand aparatul se raceste.

• Functie umidificator – am mentionat cat de important este sa ai in vedere umiditatea aerului. In functie de zona unde stai, poate sau nu sa fie utila pentru tine. Atentie insa cu improvizatiile, multe peroase opteaza pentru  a plasa deasupra caloriferului electric o cuva cu apa. Avand in vedere termenul „electric”, nu as recomanda.

• Panou de comanda – de ceva vreme au aparut in piata si modelele cu display – comanda, ce au un pret mai mare, dar care pot fi setate mai usor.

• Suport pentru rufe – pentru o uscare rapida a rufelor aceasta functie suplimentara poate sa fie utila, in cazul tau. Daca ai buget, recomand totusi un uscator electric. Altfel, opteaza pentru un uscator clasic, pe care sa il plasezi la cativa centrimentii de calorifer (60 cm min).

CONCLUZIE

Chiar daca sunt putine modele din care sa alegi in piata, tinand cont de cele scrise mai sus, vei gasi cel mai bun calorifer electric pentru tine. Un aspect pe care nu l-am punctat, este garantia. De regula, aceasta este de 24 de luni. La eMAG (si am mai scris si in alte articole), ai posibilitatea de a achizitiona o extra garantie. La acesta vei beneficia si de prioritate in service respectiv de inlocuirea produslui.

Indiferent daca optezi pentru un calorifer electric cu sau fara ulei, mare atentie la recomandarile producatorului. Mereu trebuie sa citesti manualul de utilizare si sa ai grija de intretinerea aparatului, pentru a beneficia de rezultate excelente o perioada indelugata de timp.

Cateva dintre modelele pe care le recomand sunt (cele prezentate mai sus):

(*pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

• Cele mai bune calorifere electrice

#2

#1

#3

Calorifer electric Star-Light YOH13B, 2500 W, 13 elementi, 3 trepte de putere

Calorifer electric Star-Light YOH13B, 2500 W, 13 elementi, 3 trepte de putere, Termostat reglabil, Protectie supra-incalzire, Protectie anti-inghet, Indicator luminos, Negru

Calorifer electric TESY CB 3014 E01 R, 3000 W, 14 elementi, 3 trepte de putere

Calorifer electric TESY CB 3014 E01 R, 3000 W, 14 elementi, 3 trepte de putere, Termostat de siguranta, Termostat reglabil, Culoare Alb

Calorifer electric Star-Light YOHF13, 2500 W, 13 elementi

Calorifer electric Star-Light YOHF13, 2500 W, 13 elementi, 3 trepte de putere, Termostat de siguranta, Termostat reglabil, Timer, Ventilator, Protectie anti-inghet

Numar elementi: 13Numar elementi: 14Numar elementi: 13
Recomandabil pentru incaperi de pana la (m cubi): 62Recomandabil pentru incaperi de pana la (m cubi): 67Recomandabil pentru incaperi de pana la (m cubi): 62
Putere maxima (W): 2500Putere maxima (W): 3000Putere maxima (W): 2500
Trepte putere (W): 2500/1500/1000Trepte putere (W): 3000/2000/1000Trepte putere (W): 2500/1500/1000
Termostat de camera reglabil: daTermostat de camera reglabil: daTermostat de camera reglabil: da
Indicator luminos de functionareAltele: Protectie anti-inghetAltele: Siguranta si protectie supraincalzire
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET

• Cele mai bune calorifere electrice cu ulei

#2

#1

#3

Calorifer electric cu ulei Daewoo, 2500 W, 13 Elementi, 5 Canale de ulei

Calorifer electric cu ulei Daewoo, 2500 W, 13 Elementi, 5 Canale de ulei, 3 Nivele de putere, Termostat reglabil, Protectie supraincalzire, Indicator luminos

Calorifer electric cu ulei Zass ZR 13 E, 2600 W,

Calorifer electric cu ulei Vivax OH-112503F, 2500WCalorifer electric cu ulei Zass ZR 13 E, 2600 W, 13 elementi, termostat reglabil, protectie la supraincalzire + 400W

Calorifer electric cu ulei Heinner HOH-YV13BK, 2500 W

Calorifer electric cu ulei Heinner HOH-YV13BK, 2500 W, 13 elementi, ventilator 400W, protectie supraincalzire, termostat reglabil, indicator luminos

Numar elementi: 13Numar elementi: 13Numar elementi: 13
Recomandabil pentru incaperi de pana la (m cubi): 30Recomandabil pentru incaperi de pana la (m cubi): 30Recomandabil pentru incaperi de pana la (m cubi): 30
Putere maxima (W): 2500Putere maxima (W): 2600Putere maxima (W): 2500
Trepte putere (W): 2500/1500/1000Trepte putere (W): 2000/1500/1000Trepte putere (W): 2000/1500/1000
Termostat de camera reglabil: daTermostat de camera reglabil: daTermostat de camera reglabil: da
Altele: Protectie la rasturnare, Functie EcoAltele: Siguranta si protectie supraincalzireAltele: Loc de stocare cablu
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: