Care este cel mai bun aragaz pe gaz? Ce caracteristici are cel mai bun aragaz pe gaz?

 

Cel mai bun aragaz pe gaz este – pentru multi, varianta ideala cu ajutorul careia sa gateasca. Avantajele  unui astfel de model, sunt urmatoarele: se pot manevra mai usor (in special daca apartament are instalatia potrivita) si nu necesita impamantarea unei prize speciale – ca in cazul cuptoarelor electrice.

Pretul – un alt punct forte – porneste de la 500 lei si depaseste 2000 lei, in functie de caracteristici (capacitate, numar arzatoare etc.) si producator.

Daca doresti un model care sa imbine tehnologia si clasicul – poti opta pentru un aragaz a carei plite sa functioneze pe gaz, dar cuptorul sa fie electric sau chiar pentru modele incorporabile: o plita electrica / cu inductie si un cuptor electric. Desigur pentru oricare dintre aceste variante trebuie sa te pregatesti cu o investitie mai mare de bani.

cel mai bun aragaz pe gaz

 

Cum alegi cel mai bun aragaz pe gaz?

 

Chiar daca toate modelele par identice, sunt cateva aspecte esentiale ce le diferentiaza si carora trebuie sa le acorzi o atentie sporita. Pentru a alege cel mai bun aragaz pe gaz urmareste: numarul si puterea arzatoarelor, design-ul si dimensiunea, sistemele de siguranta si ce alte catacteristici iti ofera – care sa te ajute sa gatesti mai usor (timer, aprindere electrica etc.).

 

1. Numarul si puterea arzatoarelor

Aragaz Beko CSG52120DX, Gaz, Aprindere Electrica1Majoritatea modelelor au 4 arzatoare – unul mic, doua medii si unul mare. Desigur in situatia in care doresti un model mai mare, gasesti aragazuri ce functioneaza pe gaz si cu 5 – 8 ochiuri, desigur care au o dimensiune pe masura. Puterea arzatoarelor este foarte importanta, cu cat aceasta este mai mare cu atat mancarea o sa fie gata rapid. Puterea variaza intre 1kW – pentru arzatorul mic si pana la 3 kW pentru arzatorul cel mare (ce poate sa fie folosit si pentru WOK). O putere de peste 2.5 kW a ochiului – iti va asigura o temperatura ridicata a focului, adica mancarea o sa fie gatita o idee mai repede.

Atentie unde sunt dispuse treptele de putere, acestea trebuie sa fie mereu la indemana, dar in acelasi timp cat mai departe de caldura.

 

2. Design-ul si dimensiunea

Daca iti doresti cel mai bun aragaz pe gaz, care sa il inlocuiasca pe cel vechi, vei avea nevoie de un model cu o dimensiune aproximativ la fel, care sa ocupe locul ramas liber (latime, adancime si inaltime).

Referitor la design – majoritatea modelelor au o line clasica / standard, insa sunt cateva elemente ce le pot diferentia, cel mai accentuat fiind culoarea (poti opta pentru un model de culoare alba, neagra, crem, chiar din inox sau modele retro).

Dupa cum ziceam mai sus, dimensiunea este influentata de numarul arzatoarelor, insa mai este un aspect de luat in calcul – capacitatea cuptorului. Majoritatea modelelor au o capacitate pornind de la 30 L si depasind peste 70 L.

 

3. Sistemele de siguranta

Aragaz Beko CSG52120DX, Gaz, Aprindere Electrica4Multe accidente s-au petrecut in trecut din cauza aragazului uitat aprins. In prezent toate modelele sunt prevazute cu supape speciale, ce opresc imprastierea gazului in situatia in care nu s-a aprins flacara, fapt ce este „verificat” prin temperatura emisa de catre ochiuri. Altfel spus, daca ochiul nu emana caldura, supapa opreste gazul.

Acest lucru este valabil si in situatia in care este oprit gazul si ulterior repornit ( in cazul modelelor mai scumpe ).

 

4. Alte caracteristici

Cel mai bun aragaz pe gaz trebuie sa iti ofere o serie de functii si sisteme care sa te ajute la gatit:

 aprindere electrica – functie utila ce previne riscul accidentarii in timp ce aprinzi arzatorul, inclusiv pentru copii este mai usor – in special daca abia invata sa foloseasca aragazul;

• timer – avem foarte multe de facut zi de zi, prin urmare cui nu i s-a intamplat sa lase mancarea pe foc mai mult decat trebuie? Un aragaz cu timer te va anunta cand s-a scurs perioada de gatit;

Aragaz Beko CSG52120DX, Gaz, Aprindere Electrica4• grill / rotisor – daca nu doresti sa faci investitia intr-un gratar electric si mai ales daca tot schimbi aragazul, recomand sa achizitionezi un model cu grill si rotisor, pentru a le oferi celor dragi cea mai buna carne facuta la noul aparat, mai ales ca astfel le asiguri si un mod sanatos de preparare a macarii;

• termostat – pentru un cuptor aceasta este o functie utila, cu ajutorul careia vei putea monitoriza temperatura din interior (in special in cazul prajiturilor).

 

5. Garantia si instalarea

Garantia unui aragaz pe gaz este de minim 2 ani, timp in care producatorul iti asigura services in cazul in care ai probleme. Atentie mare la instalarea aragazului, aceasta trebuie facuta de o persoana autorizata care sa puna la punct toate sistemele de siguranta – altfel risti sa pierzi garantia.

 

Sper sa iti fie de ajutor acest articol, daca mai ai intrebari referitoare la cel mai bun aragaz, sau vrei sa ne povestesti din experienta ta, te invit sa imi lasi un mesaj mai jos.

 

Tinand cont de cele prezentate anterior, in continuare iti recomand trei modele foarte bune:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Aragaz Beko CSG52120DX, Gaz, Aprindere Electrica12Aragaz Beko CSG52120DX, Gaz, Aprindere Electrica

Aragaz Arctic UAM5612DTTL, 4 Arzatoare gaz, Aprindere electrica 1Aragaz Arctic AM 6612DTTL, 4 arzatoare, grill, rotisor

Aragaz Arctic AM 6612DTTL, 4 arzatoare, grill, rotisor, timer1Aragaz Arctic UAM5612DTTL, 4 Arzatoare gaz

Alimentare plita: Pe gazAlimentare plita: Pe gazAlimentare plita: Pe gaz
Numar arzatoare: 4Numar arzatoare: 4Numar arzatoare: 4
Aprindere electrica: DaAprindere electrica: DaAprindere electrica: Da
Alimentare cuptor: GazAlimentare cuptor: GazAlimentare cuptor: Gaz
Altele: Timer, Grill, Rotisor, TermostatAltele: Timer, Grill, Rotisor, TermostatAltele: Timer, Grill, Rotisor, Termostat
Dimensiuni (IxLxA cm): 85 x 50 x 60Dimensiuni (IxLxA cm): 85 x 60 x 60Dimensiuni (IxLxA cm): 85 x 50 x 60
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 16.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: