Care este cea mai buna plita cu inductie? Ce caracteristici are o plita cu inductie buna?

 

Plita incorporabila Whirlpool ACM802, 4 Zone Inductie, Touch Control


Cea mai buna plita cu indutie
, care sa se potriveasca stilului tau, trebuie sa indeplineasca cateva caracteristici esentiale. Criteriile dupa care poti alege o plita cu inductie, sunt diverse, incepand de la diferite functii pentru prepararea mancarii (timer, selectie temperatura) si pana la functii de siguranta.

Cum functioneaza plita cu inductie? 

Plita cu inductie genereaza caldura direct la baza recipientului /oala, si nu pe suprafata de gatire, transformand curentul electric, prin urmare vei avea nevoie de vase speciale.

Pretul este un alt factor important, ce iti influenteaza decizia. Poti achizitiona o plita cu inductie buna incepand de la un pret de 1100 lei sau un model performant – ce depaseste 8000 lei .

 

Cum aleg cea mai buna plita cu inductie?

Plita cu inductie este un produs relativ nou in Romania si ofera multe avantaje precum: un consum cu pana la 30 % mai mic de curent fata de plita electrica cu rezistenta, caldura este propagata instantaneu, poate fi reglata usor, temperatura este constanta, iar dupa ce este folosita / inchisa, zona este calduta – intrucat incalzeste direct vasul. Din pacate unul dintre principalele dezavantaje al acestui modele este tocmai costul de achizitie – mult mai mare decat in cazul unei plite pe gaz sau electrica cu rezistenta.

Pentru a te asigura ca alegi cea mai buna plita electrica de bucatarie trebuie sa fii atent la:

 

1. Dimensiunea

Dimenisunea plitei este foarte importanta. Masoara spatiul de care dispui si verifica sa regasesti in gama dorita marimea potrivita. Verifica si instructiunile de instalare, respectiv fiecare interval de dimensiuni: decupaj, lungime cordon alimentare electrica etc.. Nu uita – este important sa ai o priza impamantata, pe care sa o folosesti pentru acest tip de electrocasnic.

 

2. Numarul de arzatoare 

O plita clasica pe gaz sau moderna electrica, are in medie 4 arzatoare (1 mic, 1 mare, 2 medii). Desigur ai sa gasesti modele ce au  5, respectiv 6 arzatoare sau chiar cu arzatoare ce se pot ajusta ca marime in functie de necesitatea ta. Un al doilea aspect ce trebuie sa il iei in considerare, extrem de important, este puterea acestora. Indiferent de marca plitei cu inductie trebuie sa fi atent la kW / puterea de incalzire, cu cat este mai mare – cu atat mancarea o sa fie inclazita mai repede.

Cea mai buna plita cu inductie

 

3. Alte functii:

Cea mai buna plita cu inductie trebuie sa fie usor de folosit:

  • sisteme de siguranta precum: avertizare acustica sau vizuala – in cazul in care ceva nu functioneaza corespunzator, auto-blocarea tastelor  – pentru protectia copiilor;
  • functie de power-management cu ajutorul careia reglezi temperatura usor in timp ce gatesti;
  • zone de gatit rapid sau zone in care arzatoarele se extind pentru a incalzi adecvat vasele – tinand cont de dimensiunea lor.

 

4. Garantia si serviciile oferite

Alege un model de plita cu o garantie minima de 2 ani, de la un furnizor care sa iti ofere calitate si promptitudine in serviciile oferite, in cazul in care plita cu inductie se strica. Atentie insa la instalare – daca nu se respecta indicatiile scrise din cartea tehnica, este posibil sa pierzi garantia.

 

Sper sa iti fie de ajutor aceste informatii, cand achizitionezi cea mai buna plita cu inductie.

 

In continuare iti propun o lista cu modele, din care sa alegi cea mai buna plita cu inductie pentru tine:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Plita incorporabila inductie Bosch PIC645F17E

PLita incorporabila inductie Bosch PIC645F17E, 4 zone gatit

Plita incorporabila 6th Sense Whirlpool ACM847BA

Plita incorporabila 6th Sense Whirlpool ACM847BA, Inductie, 4 Zone de gatit

Cea mai buna plita cu inductie

Plita incorporabila sticla vitroceramica Whirlpool ACM802, 4 Zone Inductie

Tip: inductie / sticla vitroceramicaTip: inductie / sticla vitroceramicaTip: inductie / sticla vitroceramica
Trepte putere: 7Trepte putere: daTrepte putere: da
Numar arzatoare: 4Numar arzatoare: 4Numar arzatoare: 4
Functii: sistem protectie copii, deconectare automata, indicator caldura, indicator caldura reziduala, zone de gatit rapidaFunctii: sistem protectie copii, indicator caldura, zona extinsa pentru gatire, semnal sonor, indicator cladura reziduala, timerFunctii: sistem protectie copii, indicator caldura, indicator caldura reziduala, semnal sonor, timer
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat la: 31.05.2016)

 

Articole similare:

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: