Care este cel mai bun frigider 2015? Ce caracteristici trebuie urmaresti la cel mai bun frigider?

 

Frigiderul este unul dintre cele mai importante articole ce le poti achizitiona pentru casa ta. In prezent un frigider bun il gasesti la un pret pornind de la 1200 lei si poate depasi pragul de 20000 lei (da, pentru un frigider de familie).

Diferenta de pret este mare iar de cele mai multe ori se observa in performantele aparatului.

In articolul prezent doresc sa punctez cateva aspecte la care sa fii atent cand alegi cel mai bun frigider, potrivit nevoilor tale.

cel mai bun frigider 3

 

Cum aleg cel mai bun frigider?

Cand alegi cel mai bun frigider, trebuie sa urmaresti: tipul modelului, dimensiunea, capacitatea, functii, usurinta cu care poate sa fie folosit si care este consumul.

 

 1. Tipul frigiderului

Un prim pas este alegerea tipul de aparat frigorific, care poate fi:
frigider simplu / cu o usa: are un singur compartiment, nu exista insa spatiu pentru congelator. De regula acest tip este intalnit des in hoteluri ( mai multe detalii despre frigiderele tip minibar – gasesti aici );

frigider cu doua usi: sunt dotate cu doua compartimente, de regula in compartimentul superior este congelatorul iar in cel inferior este frigiderul;

combina frigorifica:  are doua compartimente. Combina frigorifica fata de frigiderul cu doua usi are congelatorul mai spatios, iar amplasarea acestuia este in partea de jos, iar frigiderul se afla in partea de sus. Motivul principal al acestui tip de design este utilitate: deschizi de mai multe ori frigiderul, fata de congelator, prin urmare compartimentul frigiderului trebuie sa iti fie la indemana ( mai multe detalii despre combinele frigorifice – gasesti aici );

congelator: au un singur compartiment, destinat congelarii alimentelor ( mai multe detalii despre congelatoare – gasesti aici verticale / orizontale );

frigider side-by-side: este dotat cu doua compartimente unul in partea stanga, al doilea in partea dreapta, in general compartimentul din dreapta este pentru frigider iar cel din stanga congelator. Un avantaj al acestui model este sesizat in special de persoanele care nu au spatiu propriu-zis pentru deschiderea unei singure usi mari ( mai multe detalii despre frigiderele side-by-side – gasesti aici );

frigider tip frantuzesc: frigiderul are doua compartimente, in partea de jos este congelatorul, iar in partea de sus frigiderul cu doua usi si deschidere la mijloc.

frigidere incorporabile:  sunt menite sa se potriveasca cu mobilierul din bucatarie, este recomandat un astfel de model atunci cand aveti posibilitatea sa faceti mobila la comanda, sau deja achizitionata aveti spatiu special amenajat ( mai multe detalii despre frigidere incorporabile – gasesti aici ).

 

 2. Spatiul din casa

Al doilea pas: trebuie sa decizi unde doresti sa amplasezi noul frigider si sa masori spatiul pentru a te asigura ca incape. Nu uita sa iei in calcul faptul ca ai nevoie de spatiu rezonabil atunci cand deschizi usa aparatului. Daca nu ai suficient loc pentru a deschide frigiderul poti opta pentru un model tip side-by-side sau poti alege un model cu usile reversibile.

Tips&tricks: nu uita sa masori usile prin care urmeaza sa intre viitorul aparat.

 

3. Capacitatea frigiderului

Este importanta capacitatea aparatului in special daca ai o familie numeroasa si obisnuiesti sa cumperi multe alimente ce trebuie tinte la rece. Capacitatea unui frigider se masoara in litrii, iar in medie un frigider are o capacitate totala de 300 l (dintre care in functie de model 2/3 pentru frigider, restul pentru congelator). Tot referitor la capacitate este important sa te asiguri ca numarul rafturilor este suficient, ca pot fi ajustate si ca exista rafturi speciale  pentru acele produse mici / voluminoase (ex: sticle de vin, sticle de suc inalte, doze, vase mari etc.).

cel mai bun frigider 2

 

4. Caracteristici importante:

Cel mai bun frigider trebuie sa prezinte o serie de caractersitici care sa iti faca viata mai usoara, in continuare voi prezenta cateva exemple:

frigider no-frost – este caracteristica necesara la orice frigider modern. Aerul rece, uscat circula intensiv in interiorul frigiderului astfel incat sa fie eliminata umezeala si impedica formarea de gheata pe peretii aparatului precum si lipirea pachetelor din congelator. Frigiderele no-frost nu necesita dezghetare. Atentie: sunt modele care au un singur compartiment no-frost, alege un model dotat cu acest sistem in ambele compartimente;

frigider anti-bacteria – este un sistem intalnit in special la frigiderele performante, practic in pertii din interiorul frigiderului si congelatorului sunt folositi ioni de argint ce impiedica dezvoltarea bacterilor si implicit a mirosurilor, astfel alimentele vor avea o viata indelungata in frigider;

frigider cu sistem deghetare automat –  gheata din interior este topita, dupa un anumit interval de timp regulat, iar apa rezultata este colectata intr-un vas exterior, spre evaporare;

frigider cu dispensor pentru apa – un astfel de frigider este perfect in zilele caniculare, aparatul are un compartiment special in care poti pune apa la rece. Nu trebuie sa deschizi frigiderul ci doar sa folosesti robinetul din exterior. Atentie insa se recomanda curatarea frecventa a compartimentului special de apa;

frigider cu dispensor pentru gheata –  este asemenea celui de apa, doar ca beneficiezi de gheata;

frigider cu functie pentru vacanta –  daca obisnuiesti sa pleci des de acasa poti seta aparatul la o temeratura minima reducand astfel consumul.

cel mai bun frigider 1

 

5. Display extern / comenzi externe

Display-ul extern permite setarea aparatului usor, prin tastarea directa a temperaturii – pentru frigider in majoritatea cazurilor se recomanda o temperatura de 4 – 6 grade Celsius iar pentru congelator intre – 20 si – 18 grade Celsius. In cazul frigiderelor traditionale acestea sunt dotate cu un control mecanic, adica o rotita la interior, care are trepte de nivel, de regula 1 este temperatura cea mai inalta, iar cu cat numarul creste, scade temperatura. Depinde de alimentele ce la depozitezi, sa creezi un mediu proprice pentru pastrare.

 

6. Numarul de motoare

Un frigider cu un motor sau doua motoare – care este cel mai bun frigider? Recomandat este sa achizitionezi un frigider cu doua motoare astfel incat cele doua compartimente sa „lucreze” independent. Exista frigidere cu compresor puternic si electrovalva ce permite functionare independent a celor doua compartimente.

 

Cel mai bun frigider - abcTop7. Clasa de eficienta energetica si de climatizare

Ce este clasa energetica? Clasa energetica indica cat de eficient este aparatul din punct de vedere al consumului de curent electric. Majoritatea frigiderelor au o clasa energetica tip A, insa o sa intalniti si frigidere A+, A++, A+++, ceea ce inseamna ca acestea consuma mai putin (intre un frigider de clasa A si unul A+ poate exista o diferenta de pana la 20% de consum energetic).

Ce este clasa de climatizare? Clasa de climatizare semnaleaza limitele de temperatura ale mediului ambiant in care se garanteaza functionarea normala:
• SN – aparatul functioneaza normal intr-un mediu ambiant cu temperatura intre 10 – 32 grade Celsius;
• N – aparatul functioneaza normal intr-un mediu ambiant cu temperatura intre 16 – 32 grade Celsius;
• ST – aparatul functioneaza normal intr-un mediu ambiant cu temperatura intre 18 – 32 grade Celsius;
• T – aparatul functioneaza normal intr-un mediu ambiant cu temperatura intre 18 – 42 grade Celsius.

 

Sper ca aceste informatii sa fie utile cand alegi cel mai bun frigider, iar daca ai intrebari suplimentare poti lasa mai jos un mesaj.

 

Tinand cont de sfaturile de mai sus, in continuare iti recomand cateva dintre cele mai bune frigidere existente in piata:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Combina frigorifica LG GBF539PVQWB Full No Frost

Depozitarea de alimente proaspete este posibila oriunde in frigider fara teama de a se altera.
Flux de aer multidirectional. Refrigerare/Congelare eficienta si uniforma.

Functii principale: no-frost, debit multiplu, rafturi flexibile, sistem multiflow, dispersor de apa.

VEZI DETALII SI PRET

Combina frigorifica Beko DBK 386 WDR+, 331 l, Clasa A+, H 201 cm, AlbCombina frigorifica Beko DBK 386 WDR+, 331 l, Clasa A+, H 201 cm, Alb

Fructele si legumele raman proaspete mai mult timp, datorita sistemului blueLight. Aspectul este placut, uniform potrivit pentru orice bucatarie moderna. Nivelul zgomotului este redus, 40 dB.

Alte functii: holiday, super-congelare, antifacterian, functie blue light.

VEZI DETALII SI PRET

Cel mai bun frigider

Combina frigorifica Hotpoint E4DYAAXC, 470 l, Clasa A+, No Frost, H 195.5 cm, Inox

O buna igiena a frigiderului este cea mai importanta conditie pentru pastrarea optima a alimentelor. Hygiene Advance este un tratament cu ioni de argint a peretilor interior ai frigiderului.

Este o solutie naturala, permanenta ce previne formarea mucegaiului si a bacteriilor

VEZI DETALII SI PRET

Side by side Samsung RS7547BHCSP EF, 537 l, Clasa A+, No Frost, H 178.9 cm, InoxSide by side Samsung RS7547BHCSP/EF, 537 l, Clasa A+, No Frost, H 178.9 cm, Inox

Frigiderul din noua serie H utilizeaza doua fluxuri de aer separate si controlul precis al temperaturii pentru mentinerea nivelurilor optime de umiditate atat in frigider, cat si in congelator.

Sertarele mari, mai incapatoare decat la alte modele.

VEZI DETALII SI PRET

(actualizat: 05.08.2016)

 

Articole similare:

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: