Care sunt cele mai bune congelatoare verticale? Ce caracteristici are un congelator vertical?

 

congelatoare - cele mai bune congelatoare verticaleUn congelator vertical este aparatul frigorific ideal – de achizitionat, atunci cand ai nevoie de mai mult spatiul pentru a depozita alimentele congelate. Cele mai bune congelatoare verticale ofera conditii optime pentru depozitarea pachetelor mai mari de carne, a fructelor, legumelor sau altor produse.

Un congelator bun are un pret ce porneste de la 700 lei si depaseste 1500 lei in functie de caracteristicile sale.

 

Congelator vertical sau lada frigorifica?

Pentru a beneficia de mai mult spatiu pentru produsele congelate poti apela la un congelator vertical sau la o lada frigorifica. Fiecare dintre acestea vine cu avantaje si dezavantaje. Spre exemplu o lada frigorifica ocupa mai mult spatiu, este mult mai greu de organizat, insa mai economica ( atunci cand deschizi frigiderul, aerul rece fiind mai greu decat cel cald, „curge” spre podea, iar in loc – intra aer cald ). Prin urmare un congelator vertical o sa consume un pic mai mult curent electric, fiind necesar sa raceasca aerul nou intrat. Avantajele unui congelator vertical constau fix in dezavantajele lazii frigotifice: adica un congelator vertical ocupa mai putin spatiu, iar cu ajutorul sertarelor din interior, poti organiza mai usor alimentele, insa consumul este mai mare.

 

Cum alegi cel mai bun congelator vertical?

Cand alegi un congelator, trebuie sa urmaresti: volumul, dimensiunea, sistemele si functiile puse la dispozitie.

 

1. Volum si dimensiune

Volumul unui congelator vertical poate fi de la 50 l si sa depasesca 300 l. Depinde de tine sa alegi volumul ideal in functie de cate alimente depozitezi, ia insa in considerare si perioada Sarbatorilor –  cand ai nevoie de cel mai mult spatiu in congelator. Din pacate un aparat cu volum mai mare o sa ocupe mai mult loc in casa ta.

Numarul de sertare ce il are un congelator o sa te ajute sa utilizezi tot spatiul de care dispune aparatul. Modelele bune de congelatoare trebuie sa iti ofere un spatiu de organizare perfect, intre 3 – 5 sertare, desigur unul dintre acestea trebuie sa fie suficient de spatios pentru a incapea si pachetele mai mari de carne / alimente.

congelatoare - cele mai bune congelatoare verticale

 

2. Sistem No Frost

Sistemul No Frost este necesar, pentru a nu se depune gheata, iar alimentele sa nu se lipeasca intre ele. Principiul de functionare este simplu: alimentele sunt congelate prin intermediului aerului de circulatie racit, iar umiditatea este transportata in exterior.  Un alt avantaj este faptul ca nu necesita dezghetarea aparatului.

 

3. Alte functii

Functiile suplimentare ale celor mai bune congelatoare verticale iti pot aduce o serie de beneficii, de la mentinerea alimentelor proaspete si pana la a te ajuta sa utilizezi mai usor aparatul.

congelatoare - cele mai bune congelatoare verticaleSistemul multiplu de difuzare a aerului – asigura distribuirea uniforma a acestuia, mentine prospetimea pe o perioada mai lunga de timp a alimentelor. Practic un congelator care are aceasta functie, ajutat de ventilator va produce curenti de aer rece, uniformi, ce vor iesi la nivelul zonelor de racire si congelare. Astfel temperatura ramane constanta, iar timpii de racire sunt redusi.

Sistemul de inghetare rapida –  pentru produse achizitionate din supermarket deja congelate precum fructele si legumele, acest sistem este un plus. Functia ofera protectie pentru alimentele pre-congelate, noile alimente depozitate fiind inghetate mai repede.

 

4. Nivelul de zgomot si clasa de eficienta

Cele mai bune congelatoare din punct de vedere al existentei in casa trebuie sa consume cat mai putin si sa fie silentioase.

Nivel de zgomot  – inca un electrocasnic in casa, adica mai mult zgomot. Congelatoarele fata de frigidere sunt un pic mai silentioase, in special daca vei alege un model care sa fie sub 45 dB;

Clasa de eficienta – opteaza pentru un aparat care sa faca parte din clasa energetica A, aceasta regula este valabila pentru majoritatea electrocasnicelor.

 

5. Garantia

Achizitioneaza un model ce are o garantie de minim 2 ani, de la un producatori sau furnizori ce sunt recunoscuti pentru serviciile de calitate prestate, ex: in cazul in care produsul vine cu defect din fabricatie sau se strica pe parcurs.

 

Sper sa iti fie de ajutor acest articol, daca mai ai intrebari te invit sa imi lasi un mesaj mai jos.

 

Tinand cont de caracteristicile enumerate anterior, in continuare iti prezint o lista cu cele mai bune congelatoare – ce merita atentia ta:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Congelator MIELE FN 12827 60 cm, Inox 11

Congelator MIELE FN 12827 edt/cs, Inox

Congelator Bosch GSN36AI31, No Frost, 237 l

Congelator Bosch GSN36AI31, 237 l

Congelator Liebherr GN 2323 1

Congelator Liebherr GN 2323, 188 l, Clasa A+

Volum net total (l): 261Volum net total (l): 237Volum net total (l): 188
Sistem No Frost: DaSistem No Frost: DaSistem No Frost: Da
Numar de rafturi: 8Numar de rafturi: 7Numar de rafturi: 6
Altele: super-congelare, super-racire, sistem avertizareAltele: super-congelare, sistem distributie uniform aerAltele: sistem de avertizare pentru usa deschisa:
Usi reversibile: DaUsi reversibile: DaUsi reversibile: Da
Nivel zgomot (dB): 41Nivel zgomot (dB): 42Nivel zgomot (dB): 42
Dimensiuni (IxLxA cm): 185 x 60 x 63Dimensiuni (IxLxA cm): 186 x 60 x 65Dimensiuni (IxLxA cm): 144.7 x 60 x 63
Clasa energetica: A+Clasa energetica: A++Clasa energetica: A+
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
( actualizat: 2.06.2016 )

 

Articole similare:

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: