Care este cel mai bun trepied foto? Ce caracteristici are un trepied foto bun?

 

Cel mai bun trepied foto este un accesoriu de nelipsit pentru pasionatii de fotografie, intrucat ofera posibilitatea de a capta imagini perfecte, ce au un timp de expunere mare – si nu pot fi obtinute cu niciun senzor de imagine, indiferent de cat de performat ar fi. Trepiedul trebuie sa fie in principal: stabil – pentru ca aparatul sa faca poze de calitate mare, nemiscate, dar si usor – spre a fi transportat fara probleme si compatibil cu tipul tau de aparat de fotografiat (compact, D-SLR, mirrorless) sau, cu cel pe care urmeaza sa il achizitionezi.

Pretul pentru un astfel de accesoriu foto incepe de la 150 lei si depaseste 1000 lei in functie de: materialul din care este confectionat, tehnologia utilizata si alte caracteristici extra ce le ofera. Un trepied foto bun este o achizitie ce o vei face pentru o perioada lunga de timp, poate chiar mai mare de 10 ani, prin urmare nu trebuie sa te multumesti cu un model ieftin.

cel mai bun trepied foto

 

Cum aleg cel mai bun trepied foto?

Alegerea unui trepied foto bun pare simpla, trebuie sa urmaresti caracteristicile produsului astfel inca sa gasesti modelul potrivit nevoilor tale: inaltimea minima/maxima si greutatea suportata, dar si sa ai in vedere caracteristicile speciale care fac referire la durabilitate si stabilitate.

 

1. Materialul si tehnologia

In piata ai sa gasesti trepiede foto fabricate din aluminiu, otel sau fibra de carbon. Cele mai bune trepiede sunt cele din fibra de carbon, acestea sunt mai rezistente, usor de folosit si de transportat, insa un mare dezavantaj este pretul ceva mai mare fata de modelele din otel sau aluminiu. Tehnologia incorporata in trepied este influentata direct de firma producatoare, prin experienta pe care aceasta o are, prin urmare alege un model al unei firme consacrate (Benro, Manfrotto, Polaroid, Hama, Velbon).

 

cel mai bun trepied foto2. Inaltimea minima / maxima

Inaltimea minima / maxima este o alegere personala. In medie un trepied are o inaltime minima de 40 cm si o inaltime maxima de 160 cm. Daca doresti sa fotografiezi obiecte la nivelul solului vei avea nevoie de un trepied mai scund, iar daca vrei sa faci poze panoramice, un trepied cat mai inalt este de mare ajutor. Lungimea trepiedului cand este strans  – cu cat este mai mica cu atat o sa te ajute mai mult atunci cand ai deplasari.

 

3. Greutatea trepiedului

Greutatea trepiedului este influentata direct de materialele din care acesta este produs. Alege un trepied care sa fie cat mai usor, in special ca in mare parte este necesar sa il transporti. Cel mai bun trepied foto trebuie sa aiba o greutate intre  1 kg – 2 kg.

 

4. Capul trepiedului

cel mai bun trepied fotoInformatii referitoare la capul trepiedului ai sa gasesti in majoritatea cazurilor in manualul tehnic al produsului, insa ai urmatoarele variante:
cap de trepied de tip bila – este ideal pentru drumetii intrucat este usor de manevarat;
cap de trepied de tip joystick – este utilizat in special pentru a fotografia / filma evenimente intrucat se roteste foarte usor;
cap de trepied de tip 3way / panoramice 3D – se recomanda pentru fotografii de produs, macro sau a cadrelor multiple / panoramice – reglarea este precisa, pe trei axe.

 

5. Alte caracteristici:

greutatea maxima suportata: fiecare trepied este conceput pentru a suporta o greutate maxima a unui aparat in siguranta, in medie 3 kg;
accesorii: carlig pentru geanta aparatului sau chiar pentru a putea fixa mai bine trepiedul cu greutati;
garantia: orice producator serios o sa iti asigure o garantie de minim 2 ani si servicii de calitate in cazul in care acesta se defecteaza.

 

Recomandari din care sa alegi cel mai bun trepied foto pentru tine:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Trepied foto Velbon EX-888Trepied foto Velbon EX-888

Trepied Foto-Video Polaroid 1.45mTrepied Foto-Video Polaroid 1.45m

Trepied foto Hama Star 62Trepied foto Hama Star 62

Inaltime maxima: 153 cmInaltime maxima: 145 cm
Inaltime minima: 126.7cmInaltime minima: 56 cmInaltime minima (cm): 64
Greutate: 1.29kgGreutate: 1kgGreutate (Kg): 1.5
Greutate maxima suportata: 3kgGreutate maxima suportata: 6kgGreutate maxima suportata (Kg): 4
Caracteristici speciale: rotire 360 grade, functie cap de panoramare cu 3 directiiCaracteristici speciale: coloana centrala cu maner. 2 bule de nivelCaracteristici speciale: coloana centrala, Carlig pentru greutati
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 31.05.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: