Care este cel mai bun convector pe gaz? Ce caracteristici are cel mai bun convector pe gaz?

 

Sistemele de incalzire reprezinta pentru noi o mare povara din punct de vedere al costurilor mari, mai ales in zilele friguroase de iarna, cand trebuie sa scoatem mai multi bani din buzunar, pentru a ne mentine temperatura din casa la un nivel de confort acceptabil. O prima clasificare a sistemelor de incalzire este in functie de combustibilul consumat pentru a produce caldura: electricitate, pe lemne sau gaz. In situatia in care iti este mult mai convenabil sa ai un aparat de incalzire pe gaz (ex: instalarea unei centrale termice este prea scumpa), iti recomand sa achizitionezi cel mai bun convector pe gaz.

Pretul pentru un convector pe gaz porneste de la 800 lei, si depaseste 2000 lei in functie de tehnologia incorporata si suprafata acoperita.

 

Cel mai bun convector pe gaz 4

 

Ce este un convector? Cum functioneaza un convector pe gaz?

Un convector pe gaz este asemanator cu o soba cu aprindere automata, ce functioneaza pe baza gazului natural. Utilizarea unui convector este recomandata pentru incalzirea spatiilor de dimensiuni destul de mici: magazine, depozite micute, garsoniere, incaperi etc..

Avantajul de a avea un convector este dat de faptul ca investitia in instalarea sistemului este mai mica, in special fata de o centrala electrica. Un alt plus este faptul ca instalarea se poate face treptat, incepand cu o camera, si ulterior continuand cu restul.

 

Cum alegi cel mai bun convector pe gaz?

Alegerea unui convector pe gaz se face in primul rand avand in vedere dimensiunea spatiului ce se doreste a fi incalzit, apoi urmarind: tipul de izolare, dimensiunile si specificatiile aparatului dar, si garantia. Ce este insa foarte important de retinut – mai ales de respectat: este faptul ca instalarea unui convector trebuie facuta cu ajutorul unei persoane de specialitate, atat din motive de siguranta cat si pentru a nu pierde garantia din cauza unei proaste asamblari.

 

1. Puterea maxima

Puterea este un factor important al unui convector pe gaz. Un model bun, cu o sarcina nominala cuprinsa intre 3 – 6 kW va incalzi o incapere de pana la 60 mp / inaltime de 2,5 m, si va mentine temperatura in camera prin sistemul automat de comanda ce porneste sau opreste convectorul.

Fiecare model trebuie sa aiba specificat dimensiunea incaperii pentru care este recomandat a fi instalat, astfel tu sa beneficiezi de un confort optim.

cel mai bun convector pe gaz

 

2. Combustibil

Un alt avantaj al unui convector cu gaz este tocmai tipul combustibilului ce poate fi folosit – intrucat majoritatea modelelor functioneaza atat pe gaz natural cat si pe gaz petrolier lichefiat – GPL. Un factor esential de luat in calcul este si presiunea gazului.

Vei observa ca multe modele sunt cu  tiraj fortat cea ce sugereaza ca acestea au o tubulatura concentrica, tip: tub in tub, prin care oxigenul necesar arderii este preluat din exteriorul locuintei. Avantajul acestui tip de aparat este ca poate fi montat in locuinte de dimensiuni mici, preluarea aerului fiind etansata.

 

3. Design-ul

Avand in vedere ca un convertor este inca un aparat in casa, este important sa te asiguri ca se potriveste cu design-ul apartamentului tau si mai ales ca incape. Convectoarele pe gaz / GPL, se prind cu ajutorul unor cleme speciale de perete.

Ce mai trebuie sa iei in considerare este faptul ca un model puternic, o sa necesite mult mai mult spatiu pentru instalarea sa.

Convector pe gaz, Hosseven, HDU-3, 3kw

 

4. Garantia

Garantia pentru un model bun trebuie sa fie de minim 24 de luni. Avand in vedere ca este o investitie destul de mare pentru casa ta, ce doresti sa o faci pentru o perioada lunga de timp, este recomandat sa achizitionezi aparate de la producatori de renume si furnizori cunoscuti.

 

Sper sa iti fie de ajutor acest articol, daca mai ai intrebari referitoare la cele mai bune convectoare pe gaz GPL, imi poti lasa mai jos un mesaj.

 

Avand in vedere cele prezentate anterior, in continuare iti prezint o lista de convectoare care sunt foarte bune:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Convector pe gaz, Hosseven, HDU-3, 3kwConvector pe gaz, Hosseven, HDU-3, 3kw

Convector pe gaz, Hosseven, HDU-5, 5kw cu tiraj fortatConvector pe gaz, Hosseven, HDU-5, 5kw 

Convector pe gaz, Hosseven, HP-10, 8 kwConvector pe gaz, Hosseven, HP-10, 8 kw

Tip produs: Convectoare de pereteTip produs: Convectoare de pereteTip produs: Convectoare de perete
Recomandabil pentru incaperi de pana la (m cubi): 25Recomandabil pentru incaperi de pana la (m cubi): 50Recomandabil pentru incaperi de pana la (m cubi): 122
Putere maxima (W): 3000Putere maxima (W): 5000Putere maxima (W): 8000
Tip gaz: GN/GPLTip gaz: GN/GPLTip gaz: GN/GPL
Greutate (Kg): 11Greutate (Kg): 15Greutate (Kg): 28
Dimensiuni (IxLxA) cm: 31,5 x 59 x 67Dimensiuni (IxLxA) cm: 31,5 x 67 x 64Dimensiuni (IxLxA) cm: 50,5 x 90 x 20
Culoare: albaCuloare: albaCuloare: negru
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 14.06.2016)

 

Recommend to friends
 • gplus
 • pinterest

Mesaj

 1. Daniela S.
  10.12.2015 at 13:21

  Buna ziua,
  Este nevoie de electricitate pentru functionarea unui convector pe gaz? Pentru incalzirea unei cabane (o camera) unde nu avem electricitate.

  • Misha
   23.12.2015 at 14:03

   Depinde de model – dar din moment ce e pe gaz. Poate doar daca alegi un model cu aprindere electrica – zic si eu.

Mesaj: