Care sunt cele mai bune vase termorezistente? Ce caracteristici sa urmaresti la un set de vase termorezistente?

( set vase termorezistente | Pareri si Recomandari )

 

Un set de vase termorezistente este necesar sa existe in orice bucatarie. In egala masura, precum diferite alte recipiente ( oale, tigaie universala, grill etc. ), acestea te vor ajuta sa gatesti mai repede, pot fi folosite la diferite aparate de pregatit mancarea sau pur si simplu de incalzit ( la cuptor cu microunde, electric, incorporabil, pe gaz sau halogen ). O alta utilitate a acestora e depozitarea in frigider a restului de mancare ramasa.

In piata ai sa gasesti multe tipuri de vase termorezistente, cu forme diferite si materiale pe masura.  Sticla este considerat a fi cel mai bun material pentru pastrarea alimentelor, dar si pentru gatitul la cuptor. Aceasta este un material inert, care nu interactioneaza cu alimentele – nici cu cele acide si nici la temperaturi mari. Producatori renumiti de vase termorezistente sunt: Vabene, Pyrex, Aida, Modelia, Nadir, Kring, Loveli si Emile Henry.

Pretul pentru un set de vase termorezistenete porneste de la 90 lei si depasete 200 lei in functie de material, numarul de piese si producator.

cCele mai bune vase termorezistente - abcTop.ro

 

Cum alegi cel mai bune set de vase termorezistente?

Cand alegi un set de vase termorezistente sunt o serie de caractersitici ce trebuie sa le urmaresti, precum: materialul, forma, aspectul ( inclusiv cum a fost turnata sticla – daca exista sau nu defecte din fabricatie ), temperatura suportata – minima / maxima, daca materialul este solid si suficient de gros, tipul de cladura suportat si nu in ultimul rand daca este rezistent la socuri. In continuare voi detalia fiecare aspect in parte, astfel incat sa iei o decizie in cunostinta de cauza.

 

Materialul

Vasul de yena  ( vas de sticla borosilicata ) este cel mai de intalnit material. Acesta are o serie de calitati, ce il face a fi „preferatul”, intrucat permite o distribuire uniforma a caldurii, se poate folosi atat in cuptorul clasic, cat si in cel cu microunde sau chiar in frigider. Mancaruri ce pot fi gatite in vase de yena sunt: musaca, lasagna, budinca, insa le poti folosi si la diferite tipuri de fripturi, garnituri sau prajituri. Transparenta sticlei aduce doua beneficii: permite observarea procesului de preparare a felurilor de mancare si ajuta la identificarea mai usoara a alimentelor in frigider.

Urmatoarele tipuri de materiale folosite sunt Pyrex sau Duran.

 

Forma si aspectul

Gasesti in piata atat vase rotunde cat si dreptunghiulare. Cand alegi forma trebuie sa iei in considerare: unde ai sa folosesti vasul ( cuptor clasic, cuptor cu microunde ) si pentru ce anume ( tipuri de mancaruri, de exemplu pentru lasagna se recomanda vasul derptunghiular, lung si inalt ). Pentru microunde trebuie utilizate vasele mici, care nu se blocheaze intre peretii aparatului. Numarul este un alt aspect de luat in considerare – daca esti in cautarea unui set, atunci este recomanda sa ai minim 3 vase, de dimensiuni diferite. Un recipient mare ( 2.5 l – 3 l ) este necesar pentru a prepara mancarea pentru toata familia, unul de dimensiune medie pentru a fi folosit la cuptorul cu microunde ( 2.5 l – 2 l ) si cel mic pentru depozitarea alimentelor ( 1l – 2 l ) sau chiar pentru a incalzi o singur portie de mancare.

Daca optezi pentru varianta cumparaturilor online, atunci cand vine coletul inspecteaza bine aspectul vaselor. Acestea trebuie sa fie stabile ( chiar daca nu au alimente ), sa fie turnate bine ( sa nu existe linii „strambe” ), capacul sa se potriveasca ( mai ales ca in cuptor vei avea nevoie ca mancarea sa fie etansat inchisa ), sa nu existe goluri de aer (acestea mai pot sa apara in procesul de turnare al sticlei).cele-mai-bune-vase-termorezistente-abctop-ro

 

Alte caracteristici:

Alte caracteristici ce trebuie sa le ai in vedere sunt:

temperatura maxima: aceasta de regula este aproximativ de 400 grade C – ceea ce este suficient mai ales ca multe cuptoare nu depasesc temperatura de 250 grade C;

temperatura minima: in medie este de – 30 grade, deci pot sa fie folosite si la congelator, daca este respectat acest parametru;

se poate spala in masina de spalat vase: daca ai masina de vase, probabil aceasta este una dintre intrebarile cele mai grele. Majoritatea vaselor de yena pot sa fie curatate la masina.

thermal shock 120 grade: se mai intampla sa ne cada vasul din mana ( important este sa nu fie cu mancare );

unde se poate folosii: cuptor clasic, cuptor cu microunde, frigider;

accesorii: de regula vasele rotunde vin la pachet cu capac, acesta este eficiet atat atunci cand gatesti dar si cand depozitezi mancarea la frigider. Recomandarea este sa cumperi un set cu capac, sau chiar capacul separat ( daca nu e de la acelasi producator si pe dimensiuni – altfel nu o sa fie eficienta etansarea ).

 

Garantia si mentenanta

In ce priveste garantia, fiind produse casabile, producatorii nu ofera garantie pentru transport sau manipularea lor. Insa in cazul unor defecte din fabrica ( sticla nu este turnata curespunzator, sunt multe goluri de aer ) – acestea pot fi schimbate.

Mentenanta vaselor nu ridica multe probleme, ce este drept daca gatesti in vas de sticla mancarea – la cuptor (ex: tocanita sau alte mancaruri ce au multa grasime ) – si nu te obisnuiesti sa cureti imediat recipientul aceasta o sa se intareasca si o sa fie ulterior mult mai greu de spalat. De asemenea se recomanda ca la o perioada de timp sa le fierbi, pentru a elimina surplusul de grasime sau resturile alimentare. Foarte important – pentru a nu se sparge sticla, nu face o trecere brusca de la o temperatura la alte (ex: scoti vasul din frigider si il pui in cuptorul deja incalzit )

 

Sper sa te ajute aceste informatii, in cazul in care esti in cautarea celui mai bun set de vase termorezistente, daca ai intrebari, te invit sa lasi un mesaj mai jos.

 

Tinand cont de cele mentionate anterior, in continuare iti recomand cateva modele de vase termorezistente:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

set-vase-iena-borcam-vas-oval-cu-capac-2-litriSet vase yena, Borcam, vas oval cu capac 2 litri

• Tip: Sticla Yena
• Set: 3 bucati
• Volum: 2l, 1.5l, 2.8l
* doua vase rotunde si o tava dreptunghiulara

VEZI DETALII SI PRET

vase-sticla-termorezistente-vabeneSet 4 vase yena Vabene

• Tip: Sticla Yena
• Set: 4 bucati
• Volum: 1 l – 3 l
* patru vase rotunde

VEZI DETALII SI PRET

vase-sticla-termorezistente-vabene-3Vase sticla termorezistente Vabene

• Tip: Sticla Yena
• Set: 3 bucati
• Volum: 1 l – 2.8 l
* trei vase rotunde

VEZI DETALII SI PRET

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: