Care este cel mai bun cuptor cu microunde? Care sunt caracteristicile ce trebuie sa le urmaresti atunci cand alegi cel mai bun cuptor cu microunde?

 

Cel mai bun cuptor cu microunde trebuie sa raspunda in primul rand nevoilor tale. Functiile principale ( ce le fac electrocasnice indispensabile in bucatarie ) intalnite des la aceste aparate sunt de: incalzire, dezghetare si grill. Modelele performante au integrate si alte programe presetate special, precum: incalzire rapida, gatit ( cu aburi, de exemplu) sau program de autocuratare, insa toate acestea se reflecta in pret.

Un cuptor cu microunde bun porneste de la un pret de 400 lei si depaseste 1000 lei.

In acest articol am sa-ti prezint tot ce trebuie sa stii despre cuptorul cu microunde pentru a face alegerea potrivita.

Care este cel mai bun cuptor cu microunde pentru tine 1

 

Cum alegi cel mai bun cuptor cu microunde?

Pentru a alege cel mai bun cuptor cu microunde, trebuie sa urmaresti: capacitatea modelului, puterea, programe speciale si functiile de siguranta.

 

1. Capacitatea cuptorului

Capacitatea cuptorului este o alegere personala, in functie de necesitatea pe care o ai, poti alege dintre cuptoare cu microunde ce au o capacitate de la 17 L (modele mici) sau care depasesc 30 L. Personal un cuptor cu microunde cu o capacitate de 20 – 25 L imi este suficient, intrucat nu doresc sa ocupe foarte mult spatiu in bucatarie, si este o dimensiune suficienta pentru a incalzi o pizza medie.

 

cel mai bun cuptor cu microunde2. Puterea cuptorului

Modelele din piata au o putere incepand cu 600 W si pana la 1500 W. Mai multi wati inseamna mai multa putere de incalziere a cuptorului, prin urmare un timp mai mic de asteptare. Mentionez ca o diferenta de 100 W nu este foarte mare in timpul de asteptare, insa un cuptor cu microunde care are o putere de 1500 W o sa fie mai mare in dimensiuni decat unul de 600 W. Este ideal ca un cuptor cu microunde sa iti ofere posibilitatea sa reglezi puterea de incalzire, pe cel putin 3 niveluri de putere.

 

3. Functiile cuptorului

Functiile precum cele de: decongelare sau grill-ul sunt deja  standard. Functia de decongelare este perfecta atunci cand trebuie sa pregatesti mancare si nu ai timp sa astepti carnea sa se dezghete. Functia grill este ideala daca nu ai posibilitatea sa faci un gratar – atentie insa si la puterea grill-ului care este specificata separat de puterea cuptorului cu microunde.

 

4. Functii / Programe speciale

Diferenta mare de pret dintre diverse modele din piata este datorata si programelor sau functiilor speciale ale aparatului, precum: programe de incalzire rapid, sistem triplu de distributie a undelor sau autocuratarea.

Cuptor cu microunde Samsung GE83X 4Cuptoarele cu microunde performante sunt dotate cu functii care stabilesc automat timpul dupa setarea cantitatii introduse si a tipului de aliment. Aceste programe sunt utile mai ales cand doresti sa incalzesti mancare – pizza, paste, laptele, apa – si nu stii la cate minute sa setezi aparatul.

Sunt modele cu sistem triplu de distributie a undelor, prin care mancarea este incalzita mai repede si uniform.

La fel ca in cazul cuptoarelor incorporabile anumite modele au interior ceramic. Emailul ceramic  se curata foarte usor, fiind rezistent la zgarieturi si previne raspandirea bacteriilor.

Un alt sistem de autocuratare este prin utilizarea aburului pentru eliminarea grasimii si a funinginii, lasand cuptorul curat ca lacrima in numai 15 minute. Tot ce trebuie sa faci este sa umpli containerul special cu apa si detergent. Apoi, prin atingerea unui buton, procesul de curatare cu abur incepe.

 

5. Alte caracteristici:

 dimensiunea – in cazul in care ai o bucatarie mica, este de preferat sa ai in vedere dimensiunea aparatului;
 siguranta pentru copii  majoritatea modelelor sunt dotate cu clipsuri speciale astfel incat usa sa nu fie usor deschisa de copii;
 garantia oferita de producator – in medie cuptoarele cu microunde au o garantie de 2 ani.

Care este cel mai bun cuptor cu microunde pentru tine 2

 

Atentie mare la manualul de utilizare, cuptoarele cu microunde sunt destul de sensibile, iar in functie de model se recomanda utilizarea anumitor tipuri de vase. Prin urmare pentru o viata indelungata a aparatului – citeste indicatiile oferite de producator.

 

Sper ca aceste informatii sa te ajute – sa alegi cel mai bun cuptor cu microunde.

 

In continuare am sa iti prezint cateva modele demne de apreciat:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

cel mai bun cuptor cu microunde

Cuptor cu microunde Samsung MG23F301TAS, 23 l, 800 W, Grill, Digital, Silver

• Putere cuptor (W): 800
• Capacitate (L): 23
• Panou comanda: Digital
• Functii: grill, dezghetare, timer, 6 niveluri putere
• Altele: Interior Ceramic Emanel

VEZI DETALII SI PRET
cel mai bun cuptor cu microunde

Cuptor cu microunde Samsung GE109MST, 900 W, 28 l, Grill, Digital, Negru/Inox

• Putere cuptor (W): 900
• Capacitate (L): 28
• Panou comanda: Digital
• Functii: grill, dezghetare, timer, ceas, protectie copii, semnal sonor, 6 niveluri putere
• Altele: Autocuratare Steam

VEZI DETALII SI PRET
cel mai bun cuptor cu microunde

Cuptor cu microunde Samsung GE83X, 23 l, 800 W, Grill, Negru Oglinda

• Putere cuptor (W): 800
• Capacitate (L): 23
• Panou comanda: Digital
• Functii: grill, dezghetare, timer, ceas, 6 niveluri putere
• Altele: Interior Ceramic Emanel

VEZI DETALII SI PRET
(ultima actualizare 24.05.2016)

 

Articole similare:

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: