Care sunt cele mai bune hote incorporabile de bucatarie? Ce caracteristici are o hota incorporabila?

 

Uneori gatitul este extrem de incomod, mai ales statul in aburi, fum si alte mirosuri. Acest fapt se poate schimba radical – daca ai una dintre cele mai bune hote de bucatarie. In cazul in care nu doresti ca aceasta sa fie vizibila, poti opta pentru un model incorporabil sau chiar telescopic.

In piata gasesti diverse hote ce se vor preta pe necesitatea ta, avand un cost de le 200 lei si depasind 15000 lei. Diferenta mare de pret se va observa in performantele aparatului, precum si in design-ul acestuia.

Pentru alegerea uneia dinte cele mai bune hote, o prima recomandare este sa eviti modele ieftine, intrucat un cost mic inseamna rabat de la calitate si performante.

model-hote-incorporabile

 

Cum aleg una dintre cele mai bun hote de bucatarie?

Cand alegi cea mai buna hota de bucatarie, urmareste: tipul si dimensiunea hotei, puterea de aspirare si vitezele, tipul filtrelor dar si ce alte caracteristici ofera – care sa iti fie utile. In continuare voi puncta aceste aspecte, astfel incat sa iei o decizie in cunostinta de cauza.

 

1. Tipul hotei si dimensiunea

Hota cu evacuare la exterior sau cu recirculare?

Ambele modele au avantaje si dezavantaje. In cazul modelului de hota cu evacuare la exterior – printre avantaje enumar: faptul ca sunt mult mai eficiente, au o capacitate mare de eliminarea aerului din bucatarie, dezavantaj: modul de instalare – este nevoie de o cale de comunicarea cu exteriorul. Hotele cu recirculare absorb aerul din incapere, iar cu ajutorul filtrelor de carbune activ sunt eliminate mirosurile, apoi aerul este reintrodus in incapere. Principalul dezavantaj al acestui model este ca au o capacitate de absorbtie mai mica. Avantaje: instalarea rapida, fara a fi necesar sa spargi peretele.

Dimensiunea hotei trebuie sa fie cel putin la fel de lata ca plita aragazului, de preferat chiar mai lata cu 10 centrimetri pe fiecare latura.

 

2. Puterea si treptele de aspirare

In principal, cu cat obisnuiesti sa gatesti mai mult cu atat vei avea nevoie de o hota puternica care sa faca fata. Factorul esential al deciziei trebuie sa fie dimensiunea bucatariei – calculul pentru a stabili puterea de aspirare a hotei este simplu: h x l x L bucatarie x 10 = capacitatea necesara.

Numarul treptelor de reglarea a puterii de absorbtiei este important in special pentru ca, nu gatesti acelasi tip de mancare de fiecare data. De exemplu pentru prajeli este recomandat sa folosesti o treapta de viteza superioara, iar pentru mancaruri ce necesita doar fierbere este suficient sa folosesti treapta inferioara. Cele mai bune hote au trei trepte de reglare a puterii de absorbtie.

Cele mai bune hote de bucataie incorporabile

3. Zgomotul hotei

Hotele de regula sunt galagioase, mai ales la utilizarea treptei superioare.Verifica atat nivelul de zgomot minim si cat cel maxim. Este de preferat ca acesta sa fie in intervalul 30 – 70 dB. Pentru o hota silentioasa, alege un model cu un sistem denumit ”Deep Silent” – acesta asigura directia aerului spre motor, nepermitand-i sa se loveasca de peretii laterali, reducand astfel zgomotul.

O hota cu un motor sau cu doua motoare? Tine cont de faptul ca doua motoare sunt mai galagioase, iar recomandarea mea este sa achizitionezi un model cu un singur motor puternic.

 

4. Alte caracteristici

Alte caracteristici o sa te ajute sa definesti modelul ideal dintre cele mai bune hote incorporabile:

Cele mai bune hote de bucataie incorporabile• tipul filtrelor –atentie la tipul filtrelor de grasime intrucat acestea influenteaza performanta aparatului. Principalele tipuri de filtre sunt: filtrele lavabile din hartie sau metalice – necesita curatare periodica sau chiar inlocuire, filtre cu carbune activ – absorb foarte bine mirosurile si purifica aerul – dupa anumite intervale trebuie schimbate;

• clasa energetica – majoritatea se incadreaza in clasa E, F sau G, iar consumul este in medie de 150kW. Prin urmare incerca sa nu alegi o hota doar pentru ca are o clasa energetica superioara, important este sa fie o hota performanta in baza nevoilor tale;

garantia – alege un model ce iti asigura o garantie de 2 ani si service de calitate.

Tips
• dupa achizitionarea hotei trebuie sa cumperi un burlan, de regula burlanul se achizitioneaza separat si are diametrul de 120 mm, insa trebuie consultat manualul produsului;
• instalarea hotei se face conform cu intructiunile din cartea tehnica, ce trebuie sa il primesti cand achizitionezi articolul;
• in functie de model si conform cu cele scrise in cartea tehnica, este recomandat sa pornesti hota cu cel putin 10 minute inainte de a incepe sa gatesti.

 

Sper sa iti fie utile aceste informatii, daca mai ai intrebari te invit sa imi lasi mai jos un mesaj.

 

Recomandari, din care sa alegi cea mai buna hota incorporabila pentru tine:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Hota incorporabila decorativa Bosch DWB097A50, Putere de absorbtie 730

Hota incorporabila decorativa Bosch DWB097A50,

Hota incorporabila decorativa Hansa OKP931GH, Putere de absorbtie 548.3

Hota incorporabila decorativa Hansa OKP931GH

Hota incorporabila telescopica Gorenje DF6135X, Putere de absorbtie 618

Hota incorporabila telescopica Gorenje DF6135X

Putere (W):139Putere (W):270Putere (W):250
Capacitate de absorbtie minima (mc/h):310Capacitate de absorbtie minima (mc/h):375,3Capacitate de absorbtie minima (mc/h):263
Capacitate de absorbtie maxima(mc/h):730Capacitate de absorbtie maxima(mc/h):548,3Capacitate de absorbtie maxima(mc/h):618
Consum anual de energie:32.5 kWConsum anual de energie: 119.6 kWConsum anual de energie: 116.7 kW
Nivel zgomot min/max (dB): 45/ 65Nivel zgomot min/max (dB): 52/ 67Nivel zgomot min/max (dB): 46/ 68
Clasa eficienta filtru grasime:CClasa eficienta filtru grasime:CClasa eficienta filtru grasime:D
Clasa energetica:A+Clasa energetica:DClasa energetica:D
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat la: 31.05.2016)

 

 

Articole similare:

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: