Care sunt cele mai bune aspiratoare cu spalare? Ce caracteristici are un model dintre cele mai bune aspiratoare cu spalare?

 

cele mai bune aspiratoare cu spalareCuratenia in casa este un subiect mult abordat pe internet. In prezent avem diferite aparate electrocasnice care sa ne ajute sa efectuam rapid si usor diferite sarcini. Spre exemplu cele mai bune aspiratoare cu spalare asigura o curatenie in profunzime a covoarelor si posibilitatea de a le spala usor, fara a fi necesar sa apelezi la o firma de curatenie sau sa mergi la spalatorie.

Un alt avantaj este curatarea aerului de praf. In momentul in care vei utiliza un aspirator cu apa, vei realizezi cat praf exista in aer ( desigur cu exceptia persoanelor sensibile sau cu alergii ).

Pretul pentru un aspirator cu apa bun porneste de la 600 lei, iar in functie de performante depaseste 2000 lei.

 

Cele mai bune aspiratoare cu spalare – cum alegi?

Unul dintre cele mai bune aspiratoare cu spalare va raspunde nevoilor tale, prin urmare alege un model care sa fie potrivit tipului de pardoseala ce il ai in casa, luand in calcul si puterea de aspirare, capacitatea si accesoriilor. In continuare voi prezenta fiecare dintre aceste caracteristici separat.

 

1. Puterea de aspirare

cele mai bune aspiratoare cu spalarePuterea de aspirare este cel mai important indicator de performanta al unui aspirator. De regula este recomandat pentru: covoare dificile si mochete – o putere mare, peste 1500 W, iar pentru gresie si parchet o putere de 1200 W.

Puterea de aspirare inluenteaza cantitatea de aer absorbita, curatata si eliminata. Pentru incaperi spatioase vei avea nevoie de un model care sa fie cat mai puternic, adica sa absoarbe o cantitate mare de aer – astfel eliminand praful si alti alergeni, cu ajutorul desigur si al filtrelor.

cele mai bune aspiratoare cu spalareDe regula curatarea aerului trece prin mai multe etape: prima este filtrul de apa, ce capteaza praful sau alte particule fine din aer, urmand apoi ca aerul sa treaca prin diferite alte materiale absorbante inainte de a fi eliberat in exterior.

Cele mai bune filtre recomandate de specialisti sunt de tipul HEPA fiind alcatuite din mai multe straturi, curatand praful de diversi alergeni inclusiv de polen. Mare atentie la curatarea filtrelor, sau chiar inlocuirea lor dupa o anumita perioada de timp – respecta indicatiile producatorului.

 

2. Capacitatea

cele mai bune aspiratoare cu spalareCapacitatea de colectare si capacitatea de apa – sunt modele ce au doua recipiente separate. Un compartiment in care este turnata apa impreuna cu detergentul si altul in care este colectata mizeria de pe jos.

Cu cat capacitatea este mai mare cu atat si dimesiunea aspiratorului creste, ceea ce reprezinta un mare dezavantaj al aspiratoarelor cu apa fata de aspiratoarele cu sac sau fara sac.

 

3. Accesorii

cele mai bune aspiratoare cu spalareAccesoriile unui aspirator iti vor asigura curatenia in toate colturile casei, de la locurile inguste sau sub mobila, pana la curatarea tapitariei sau chiar a perdelelor. Sunt cateva duze ce nu trebuie sa lipsasca din nici un pachet, precum:

duza turbo – este speciala pentru a concentra puterea de absorbtie si a extrage cele mai incapatanate mizerii din covoare;
duza ingusta – speciala pentru a ajunge in colturi sau intre obiectele de mobilier, locuri in care praful se aduna;
• duza pentru tapitarie sau materiale textile – ideale pentru a curata canapeaua, draperiile sau alte materiale din camera, ce pot reprezenta depozite de praf.

 

4. Clasele aspiratorului

Dupa cum spuneam mai sus, fiecare model de aspirator este conceput pentru a fi folosit pe anumite tipuri de materiale. De exemplu daca ai multe covoare in casa, chiar covoare groase, este recomandat sa achizitionezi un model de aspirator care sa faca parte din clasa A – D de covoare, pentru a te asigura ca iti ofera rezultatele dorite.

Pentru persoanele ce au predominant gresie si parchet in casa – este ideal un model care sa faca fata cu brio suprafetelor dure, adica din clasa A – E de suprafete dure.

Desigur daca ai si covoare si gresie (de exemplu) in casa atunci trebuie sa te orientezi catre un aspirator care sa imbine performantele celor doua tipuri de clase.

 

5. Alte caracteristici

cele mai bune aspiratoare cu spalareStim cu totii ca aspiratorele sunt aparate destul de galagioase, prin urmare cand alegi un model trebuie sa fii atent si la nivelul de zgomot, ce trebuie sa fie mai mic de 85 dB. Unul dintre cele mai bune aspiratoare cu spalare trebuie o sa iti asigure un consum mic de curent electric, adica sa faca parte din clasele de energie B – D.

 

6. Garantia

Un aspirator bun are o garantie de cel putin 2 ani, perioada in care te poti bucura de servicii de calitate si prompte – daca se strica aparatul, desigur daca achizitionezi de la un furnizor de incredere. Practic “lupta” acerba din piata intre furnizori este in favoarea ta, intrucat sunt comercianti ce iti garanteaza servicii integrale, de la a prelua aparatul de la tine de acasa, gratuit, in situatia unei defectiuni si chiar a-l inapoia cand problema este rezolvata.

 

Sper sa iti fie de ajutor acest articol, daca mai ai intrebari referitoare la care sunt cele mai bune aspiratoare cu spalare, te invit sa imi lasi un mesaj mai jos.

 

Tinand cont de cele prezentate anterior, in continuare iti recomand trei modele de aspiratoare cu apa, de care ai sa fii multumit:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Zelmer AQUAWELT 919.0STAspirator Zelmer AQUAWELT 919.0ST, 1600 W, Alb/Albastru

Zelmer 7920.5SKAspirator cu spalare Zelmer 7920.5SK, 1500 W, Galben

Aspirator Zelmer 7920.0STAspirator Zelmer 7920.0ST, 1700W, 1700 W, Alb

Putere (W): 1600Putere (W): 1500Putere (W): 1700
Tip aspirare: Filtrare prin apaTip aspirare: Filtrare prin apaTip aspirare: Filtrare prin apa
Tip aparat: Aspirator cu / fara sacTip aparat: Aspirator cu / fara sacTip aparat: Aspirator cu / fara sac
Perie standard: DaPerie standard: DaPerie standard: Da
Accesoriu pentru spatii inguste: DaAccesoriu pentru spatii inguste: DaAccesoriu pentru spatii inguste: Da
Alte accesorii: perie mica, perie perdele, perie pentru aspirare umedaAlte accesorii: perie mica, perie pentru aspirare umeda mica / mareAlte accesorii: perie mica, perie pentru aspirare umeda mica / mare
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 09.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: