Care este cel mai bun ventilator cu pulverizare? Ce caracteristici are cel mai bun ventilator cu pulverizare?

 

Un ventilator cu pulverizare este ( pe de o parte ) un aparat accesibil ca pret si ( pe de alta parte ) o solutie rapida, daca doresti sa mai racoresti cu cateva grade temperatura din camera sau chiar cea din gradina.

Vara, cand temperaturile devin din ce in ce mai insuportabile esti pus in situatia de a cauta solutii salvatoare pentru moment, daca n-ai reusit sa-ti instalezi un sistem de climatizare adecvat ( din diverse motive: lipsa banilor, dureaza pana vin cei de la instalare, s-a stricat vechiul aparat ). Asigurarea unui mediu cat de cat acceptabil, in locurile in care iti desfasori activitatile, o poti realiza prin utilizarea unui ventilator cu functii normale sau dedicate.

Comertul online, in ultimii ani, iti ofera multe variante de aparate ce pot satisface si pe cei mai pretentiosi utilizatori. Daca esti singur, pentru o incapere, un ventilator de camera sau unul de birou poate salva temporar situatia.

cel mai bun ventilator 21

Utilizarea unui ventilator este o solutie multumitoarea si in situatiile: cand ai o camera inchisa / inabusitoare – in care iti desfasori activitatile curente, structura constructiva a incintei –  nu permite climatizare sau cand dupa o analiza realista constati ca instalarea unui sistem de aer conditionat nu este oportun sau eficient.

Unele tipuri de ventilatoarele pot sa raceasca temperatura intr-o camera cu pana la 5 grade Celsius, desi destinatia lor primara este ventilarea.

O clasificare a ventilatoarelor care sa multumesca pe toata lumea este greu de realizat, deoarece din punct de vedere constructiv, tehnologic si functional se aseamana foarte mult intre ele. Ventilatoarele pot fi destinate uzului casnic sau industrial, pot fi folosite in mediul intern sau extern. Dupa forma constructiva intalnesti: ventilatoare axiale, ventilatoare cu picior, ventilatoare de perete, ventilatoare de tavan, ventilatoare de podea sau de masa, ventilatoare mobile, duze de pulverizare,  perdele de apa si ventilatoare fara elice.

Unele ventilatoare pot utiliza apa pentru realizarea confortului ambiental – sisteme de inalta presiune sau joasa presiune. Fata de restul modelelor, un ventilator cu apa are o utilitate mai mare, putand fii folosit cu succes atat in spatii deschise cat si in cele inchise. Prin urmare fie ca doresti sa mai racoresti putin dormitorul, un spatiu de birou sau chiar locul de pe terasa unde stai – un aparat cu apa este perfect. Un alt beneficiu este eficienta crescuta pentru mediile uscate, unde coeficientul de umiditate este sub 50%.

 

Cum alegi cel mai bun ventilator cu pulverizare?

 

Cele mai bune ventilatoare cu pulverizare, concomitent cu ventilarea aerului, genereaza particule de apa foarte fine ca agent termic de racorire, evaporarea apei se produce prin absorbtia caldurii din mediu si astfel vei obtine confortul ambiental satisfacator.

Aceste ventilatoare, cu apa, se pot clasifica dupa destinatie in ventilatoare de interior sau exterior iar dupa presiunea apei folosite in sisteme de inalta presiune respectiv de joasa presiune. Ele pot fi racordate la reteaua cu apa sau indepente cu recipient pentru apa.

Constructiv un ventilator cu pulverizare apa, de interior, nu se deosebeste de cele de exterior, dar parametrii tehnici sunt dimensionati diferit. Capacitatea si puterea celui de exterior fiind mai mare, nu este recomandat sa fie folosit in incaperi. Pentru exterior mai sunt folosite si sistemele de racire cu ceata (perdea de racire cu ceata).

Alegerea celui mai bun ventilator nu este o problema foarte simpla, deoarece trebuie facuta o analiza preliminara, care sa tina seama de situatia concreta a fiecarui loc, necesitatea reala si ofertele online, astfel:

caracteristicile locului care urmeaza sa fie ventilat, suprafata, numarul de persoane, activitatile care se desfasoara in momentele de varf. In functie de locul si destinatia stabilita poti alege un model cu presiune inalta sau joasa. Spatiile inchise ( dormitoare, sufrageri, birouri alte locuri unde se desfasoara activitati curente ) au un volum limitat de aer care poate fi calculat foarte usor. In unele domenii de activitate, pentru fiecare angajat sau activitate, sunt deja standardizate necesarul de suprafata (mp ) si volumul de aer ( mc ), care trebuie acordat fiecarei persoane pentru respectarea normelor de siguranta. Cand alegi cel mai bun ventilator cu apa pentru exterior, in primul rand trebuie sa tii seama de faptul ca il vei instala intr-un spatiu deschis, infinit, indiferent daca este terasa, gradina de vara, foisor, restaurant, cofetarie etc.;

• locul unde va fi pozitionat ventilatorul – fizic – sa te asiguri ca nou aparat o sa incapa, mai ales ca anumite modele pot sa fie ceva mai mari;

• tehnologia constructiva si principiile de functionare, in functie de aceastea ai de ales dintre:

ventilator cu pulverizare cu capacitate de stocare: aceste modele au o cuva in care trebuie sa torni apa. Sunt mai grele si voluminoase, insa au un pret de achizitie mai mic;

ventilator cu pulverizare racordat la retea: necesita racordarea directa la reateaua cu apa, sunt mult mai usoare si prin urmare mai usor de transportat;

• parametrii tehnici ai ventilatorului , dimensiuni: puterea motorului ( care trebuie sa fie direct proportionata cu dimensiunea aparatului ), cat de mari sunt elicele, care este materialul de baza al elicelor, existenta un sistem de protectie astfel incat sa nu atingi elicele in mod accidental;

• consum, capacitate, design: care este consumul aparatului (da, nu trebuie sa iti faci mai preocupari in ce priveste acest aspect – dar este bine sa il ai in vedere);

 moduri de functionare: normal (viteza constanta), natural (imita vantul, in rafale de diferite viteze), somn (viteza scade treptat pana la cea minima, silentioasa) – pentru situatii mai deosebite poti folosi un ventilator cu atomizor;

• alte caracteristici care o sa iti usureze folosirea aparatului: de exemplu – existenta unei telecomanezi, reglarea volumului de apa pulverizata (ceata ) si a gradului de umezeala, dupa preferinte, timp de utilizare in regim continuu, functie de oprire automata la golirea rezervorului, capacitate de pulverizare apa rece, functiile de pulverizare si racire, umidificare si indepartare praf, telecomanda, design, posibilitati de oscilare si rotire.

 

Pret

Ventilatoarel cu pulverizare de interior au preturi incepand cu 400 lei si pot depasi 600 lei iar cele pentru exterior de la 600 lei si pot depasi 900.

 

Instalarea, utilizarea si garantia

Instalarea si exploatarea nu pun probleme deosebite. Un ventilator cu pulverizare de apa, constructiv, are doua sisteme integrate, cel electric si cel de alimentare si distribuire vapori. Intretinerea si exploatarea acestor ventilatore este usoara, nu pune probleme deosebite dar in lucru cu ele trebuiesc respectate normele de siguranta indicate de producator.

Folosirea ventilatorului cu apa in spatiu public ( terase, restaurante etc. ) necesita masuri de securitate specifice fiecarui loc ( protectie la rasturnare, lovire etc. ).

Vanzatorul este obligat sa iti imaneze instructiunile de utilizare, conform normelor europene, traduse in limba romana. Daca exista posibilitatea achizitionarii unei garantii mai mari de 24 luni si a unui service garantie sau postgarantie recomand acest lucru, intrucat este o varianta avantajoasa pentru tine.

 

Recomandare de ventilator cu pulverizare:

( *pentru mai multe detalii despre produs sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestuia sau pe butonul din tabel )

Ventilator cu pulverizare apa Taurus Alpatec VB 02Ventilator cu pulverizare apa Taurus Alpatec VB 02

• Putere (W): 90
• Diametru elice (cm): 40
• Display: Tactil digital LCD
• Functii: Ionizare, Odorizare aer, Antiitantari (nu contine pastile), Oscilatie, Timer, Ventilare, Ventilare si pulverizare apa (ceata), Răcirea aerului cu apa pulverizata (ceata)

VEZI DETALII SI PRET

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: