Care este cel mai bun ventilator de tavan? Ce caracteristici sa urmaresti la cel mai bun ventilator de tavan ?

 

Un ventilator de tavan o sa te ajute sa beneficiezi de avantajul convectiei naturale a aerului rece ce coboara / curge. Astfel poti rezolva problema delicata de confort, pe care o intalnim la aerul conditionat. Contactul direct al aerului rece cu pielea, la viteze foarte mari – precum in cazul A/C-ului, poate sa iti provoace o serie de probleme. Datorita „tehnologiei de curgere a aerului’’ ventilatoarele de tavan pot fi instalate in cabinete medicale, birouri, sali de tratament, bucatarii, bai, spatii publice etc.. Astfel se obtine avantajul circulatiei aerului de sus in jos – pe verticala, ingreunand imprastierea usoara a particulelor, microbilor, bacteriilor.

Ventilatorul de tavan este considerat printre cele mai eficiente aparate pentru ca asigura o circulatie buna si corecta a aerului, de sus in jos, iar jetul de aer nu este foarte puternic beneficiind de conventia naturala a aerului. Acestea pot fi intrebuintate si pentru improspatarea aerului din incinte.

In functie de modul lor de instalare, ventilatoarele de tavan sunt de doua tipuri: lustra sau cu montare directa in tavan.

Un alt avantaj este pretul, nu foarte mare in raport cu eficienta. Cel mai ieftin model, costa incepand cu 250 lei, iar cel mai scump poate depasi, cu putin, 700 lei, in functie de caracteristicile si parametrii tehnici.

Cel mai bun ventilator de tavan - abctop

 

Cum alegi cel mai bun ventilator pentru plafon ( tip lustra sau cu montare in tavan )?

 

Ventilatoarel tip lustra sunt mai putin costisitoare, usor de intretinut si pot oferi o atmosfera placuta / acceptabila in incinte, atat pe tip de vara cat si in restul anotimpurilor. Montarea lor este recomandabila pentru camere inalte, insa sunt foarte eficiente si in camerele de bloc. Ce trebuie sa iei in considerare este ca: ai nevoie de suficient spatiu intre ventilator si podea.

Cand alegi un ventilator de tavan, este bine sa urmaresti caracteristicile sale, precum:

inaltimea ventilatorului raportata la inaltimea tavanului: este foarte important sa iei in considerare inaltimea camerei si sa alegi un model care sa fie montat, astfel incat sa „nu te lovesti in el”;

caracteristicile constructive ale incintei: elementele care sunt favorabile si cele nefavorabile punerii in practica a solutiei tehnice propuse, astfel incat sa permita realizarea optima a functiunilor de ventilare;

– (in cazul modelelor ce se instaleaza in tavan ) sistemul constructiv de evacuare a aerului ( direct afara, tubulatura, tavan fals dedicat etc. ) sa fie calibrat pe cerintele tehnice, capacitatea ventilatorului;

– daca solutia pentru care optezi necesita priza de aer, aceasta trebuie sa corespunda capacitatii ventilatorului plus o rezerva de minimum 30% ;

treptele de viteza si debitul pe fiecare treapta de viteza: reprezinta un aspect important, intrucat trebuie sa iei in considerare ca in anumite perioade o sa folosesti la maxim aparatul, iar in altele mai putin ( sau chiar de loc ), prin urmare daca alegi un sistem cu iluminare aceasta sa fie independent;

design, materialul constructiv, greutate si conditiile de instalare – precizate de producator;

mod de actionare: cu telecomanda, manual – cordon, comutator etc. ;

daca au sau nu corp de iluminat in sistem: daca au, care este puterea becurilor maxima „acceptata”?;

daca au, sau nu regulator de debit.

In situatia in care ai stabilit sa instalezi ventilatorul lustra in exteriorul locuintei (pe balcon, in foisor, in curtea interioara etc.) asigura-te ca aparatul are protectia necesara din constructie.

Pentru incintele care au, la tavane, amenajari constructive destinate filtro-ventilarii ( tubulatura, fante diferite, tavane false dedicate, alte amenajari ), sau necesita putine lucrari de instalare a ventilatoarelor de tavan, se justifica folosirea acestora pentru evacuarea / ventilarea / alimentarea cu aer.

• Instalarea

Ventilatoarele tip lustra nu pun probleme deosebite la monare, operatiunile sunt ca la instalarea unei lustre normale. Daca aparatul are mai multe trepte de viteza si nu esti sigur, apeleaza la un electrician.

Instalarea ventilatoarele in plafon sau perete, in functie de solutia tehnica adoptata, care poate sa fie de la foarte simplu la complicat, este bine sa fie executata de un specialist autorizat.

• Exploatarea si intretinerea

In primul caz este simpla ( ventilator cu lustra ). In al doilea caz ( ventilator cu instalare in perete ) trebuie acorzi atentie la gurile de evacuare / prizele de aer, acolo unde acestea exista si mediilor umede.

• Garantie

Garantia unui astfel de aparat trebuie sa fie de cel putin 24 luni.

 

Avand in vedere cele scrise mai sus, in continuare iti recomand trei modele de ventilatoare cu montare de tavan, ce merita atentia ta:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Ventilator De Tavan, 4 Palete, 91 Cm Lhb36-PbVentilator De Tavan, 4 Palete, 91 Cm Lhb36-Pb

Ventilator De Tavan, 5 Palete, 106Cm Pe42-BcVentilator De Tavan, 5 Palete, 106Cm Pe42-Bc

Ventilator Tavan 5 Palete 132Cm M52021-Xy-3L LemnVentilator De Tavan 5 Palete 132Cm M52021-Xy-3L Lemn

Tip: Aplice si plafoniereTip: Aplice si plafoniereTip: Aplice si plafoniere
Putere maxima suportata (W): 1 x 40WPutere maxima suportata (W): 3 x 40WPutere maxima suportata (W): 3 x 60W
Soclu: E27Soclu: E27Soclu: E27
Material: sticla / lemnMaterial: sticla / lemn / metalMaterial: sticla / lemn / metal
Culoare: Alb / MaroCuloare: Alb / MaroCuloare: Alb / Maro
Altele: Kit de montajAltele: Kit de montajAltele: Kit de montaj
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: