Care este cel mai bun tensiometru de incheietura? Cum alegi cel mai bun tensiometru de incheietura?

 

Cel mai bun tensiometru pentru incheietura este o achizitie pe care o poti face pentru tine si / sau cei dragi. In lumea noastra „moderna”, ne stresam mult, consumam alimente care nu sunt tocmai sanatoase, nu reusim sa ne tinem de cele trei mese recomandate sau facem prea putina miscare. Toate aceste obiceiuri ne pot afecta mult sanatatea.

Cand ti-ai luat ultima data tensiunea? Ce tensiune ai? Sunt intrebari la care poate nu te gandesti sau esti pus in situatia de a le lua in considere. Pana la o anumita varsta, acestea suna ciudat in urechile oricarui viitor pacient neavizat, chiar daca uneori sunt puse de catre medicul de familie.

Cel mai bun tensiometru de incheietura - abcTop.ro1

Periodic, indiferent de varsta, la indicatiile medicului de familie sau nu, fiecare dintre noi ar trebui sa adopte o metoda / solutie de monitorizare a tensiunii arteriale. In ultimii ani suntem surprinsi de aparitia prematura a unor boli specifice varstei a treia la tineret. Chiar daca nu ai probleme de sanatate, gandeste-te ca “ avutiile sunt trecatoare “. Prudential, este bine sa-ti verifici tensiunea arteriala si atunci cand consideri ca te simti bine, nu doar atunci cand stii ca esti predispus problemelor cardiace. Tensiunea arteriala se masoara cu tensiometrele mecanice ( clasice ) sau digitale.

Masurarea cu tensiometrul digital este o procedura simpla, accesibila in orice moment, acasa, mai ales atunci cand ai dotarile necesare, de preferinta cel mai bun tensiometru pentru incheietura mainii sau de brat ( pentru mai multe detalii referitoare la aparatele de masurare pentru brat, click aici). Acestea sunt cele doua tipuri de aparate, eficiente pentru a putea sa iti monitorizezi mai usor sanatatea. Diferentele dintre ele, constau in primul rand in locul de unde masoara tensiunea. Se recomanda, de regula, modelele pentru brat. Insa pentru cazuri speciale, poti apela cu incredere si la modelele pentru incheietura.

Aparatele de tip tensiometru afiseaza pe un ecran tensiunea sistolica, valoarea presiunii cu care inima impinge sangele prin artere si tensiunea diastolica, atunci cand inima se relaxeaza si presiunea scade.

In comertul online gasesti foarte multe oferte de tensiometre, acceptabile ca pret si prietenoase functional. Cele digitale, pentru incheietura mainii, sunt foarte usor de utilizat acasa; au un ecran pe care sunt afisate valorile tensiunii si un sistem de memorare a acestora. Masurarea corecta, constanta si periodica, acasa, a tensiunii arteriale, monitorizarea acesteia si comunicarea valorilor acesteia medicului de familie, cand mergi la consult, te favorizeaza pe tine si ajuta medicul sa-ti stabileasca starea generala de sanatate / diagnosticul.

Pretul pentru un tensiometru de brat, porneste de la 150 lei si depaseste 400 lei ( in functie de caracteristici si de producator).

Cel mai bun tensiometru de incheietura - abcTop.ro

 

Cum aleg cel mai bun tensiometru de incheietura bratului?

 

Cel mai bun tensiometru de incheietura mainii poate fi folosit cu usurinta de catre utilizatorii neexperimentati. Acesta este recomandabil pacientilor cu afectiuni ale bratelor, ceea ce ii impiedica sa foloseasca modelul pe brat sau persoanelor supraponderale, in cazul in care maseta nu poate sa fie plasata pe mana. La alegerea unui model bun, sunt o serie de factori de luat in considerare, de la certificarea internationala ( validarea ), functiile aparatului / ce anume poate masura, usurinta in folosire, memoria dar si ce alte caracteristici iti ofera:

certificarile internationale: cel mai bun tensiometru de incheietura trebuie sa fie certificat conform standardelor.  Exista o serie de organizatii care se ocupa cu verificarea si certificarea acestora, precum: Societatea Britanica pentru Hipertensiune (BHS), Societatea Europeana de Hipertensiune (ESH) si Asociatia pentru Imbunatatirea Instrumentelor Medicale (AAMI);

• functia de detectie a aritmiilor: aceasta semnaleaza o posibila aritmie cardica, din timp. Exista doua tehnologii care se folosesc cel mai des, si anume:

Tehnologia PAD (Pulse Arrhythmia Detection): permite detectarea variatiilor patologice ale pulsului;

– MAM : la o apasare de buton efectueaza 3 masuratori succesive, pentru a afisa un rezultat cat mai corespunzator;

• functia de memorare a valorilor anterioare, capacitatea memoriei: este important sa tii un istoric al masuratorilor tale, prin urmare opteaza pentru un aparat care sa te ajute cu acest aspect. Sunt tensiometre ce retin ultimele 30 de masuratori;

• sistemul de detectie a fixarii corecte a mansetei: o masuratoare corecta necesita ca manseta sa fie bine pusa ;

• sistemul de detectie a miscarii si invalidarii masuratorii;

plaja de masurare (mm Hg): acesta are un interval in medie de 0 – 300 ;

oprirea automata in anumite situatii;

alimentarea: cu baterie / acumlatori reincarcabili sau la retea? Modelele cu acumulatori sunt ceva mai scumpe;

• umflare si dezumflare automata;

 

Garantie

Garantia in general pentru tensiometre este de 2 ani, perioada in care vei putea beneficia de suport gratuit, daca ai probleme tehnice cu aparatul. Iti recomand sa cumperi tensiometrul doar de la magazine de incredere sau chiar din farmacii, astfel incat sa nu te incurci cu modele contrafacute.

 

Atentie: chiar daca iti masori cu regularitate tensiunea – este necesar sa consulti si un doctor, pentru a primi o parere avizata referitoare la starea ta de sanatate.

 

Sper sa iti fie de ajutor acest articol, daca mai ai intrebari – referitoare la cel mai bun tensiometru de incheietura, te invit sa imi lasi un mesaj mai jos.

 

Tinand cont de cele mentionate anterior, in continuare iti recomand cateva modele de tensiometre de incheietura ce merita atentia ta:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Tensiometru de incheietura OMRON RS2Tensiometru de incheietura OMRON RS2

Tensiometru Omron Rs 3, Ecran LCD DigitalTensiometru de incheietura Omron Rs 3

Tensiometru electronic de incheietura Healthy Line SHL-158LATensiometru de incheietura Healthy SHL-158LA

Metoda de masurare: OscilometricaMetoda de masurare: OscilometricaMetoda de masurare: Oscilometrica
Puls (batai / minut): 40 – 180Puls (batai / minut): 40 – 180Puls (batai / minut): 40 – 180
Numar de memorii: 30Numar de memorii: 60Numar de memorii: 40
Circumferinta manseta: 13,5 cm – 21,5 cmCircumferinta manseta: 13,5 cm – 21,5 cmCircumferinta manseta: 13.5 – 19.5 cm
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj

  1. Ciobanu Cristina Maria
    04.05.2020 at 12:27

    Folosesc tensiometrul de inchieietura rs7 intelli it de la omron si chiar etse cel mai bun! este foarte precis si simplu de folosit!

Mesaj: