Care este cel mai bun tensiometru? Ce caracteristici trebuie sa aiba un tensiometru bun?

 

cel mai bun tensiometruTensiunea mare este una dintre cauzele principale al celor mai periculoase boli. In prezent avem la dispozitie instrumentele necesare pentru a monitoriza starea noastra de sanatate. Verificarea tensiunii cu regularitate, in special pentru persoanele care au probleme la inima, este o necesitate. Daca tu sau o persoana draga se afla in aceasta categorie atunci recomand sa cumperi cel mai bun tensiometru, in prezentul articol o sa prezint caracteristicile sale, astfel incat sa iei o decizie avantajoasa.

In cazul in care optezi pentru un tensiometru ieftin / neprofesional exista riscul ca rezultatele obtinute sa nu fie corecte, prin urmare poti intra in panica nejustificat sau chiar ignora problemele de sanatate in baza unei “citiri” false.

Pretul pentru un tensiometru bun porneste de la 200 lei, iar in functie de performante poate ajunge la 1000 lei.

 

Cum aleg cel mai bun tensiometru?

Pentru a cumpara cel mai bun tensiometru, trebuie sa urmaresti urmatoarele caracteristici: validarea clinica, detectia aritmiilor, tipul tensiometrului, dimensiunea mansetei, dar si ce alte functii ofera. In continuare voi detalia fiecare aspect, astfel incat sa iei decizia cea mai buna.

 

1. Validarea clinica

Validarea clinica este foarte importanta, atunci cand alegi un tensiometru. Practic aceasta validare te asigura ca aparatul ofera un rezultat de incredere, precis. La achizitionarea unui tensiometru bun asigura-te ca acesta este validat clinic, respectiv este listat la cel putin una dintre societatile specializare precum: Societatea Europeana pentru Hipertensiune Arteriala – ESH, Societatea Britanica de Hipertensiune – BHS, Liga Germana de Hipertensiune – DHL, Asociatia Americana pentru Instrumente Medicale – AAMI. Acestea sunt cele mai importante, insa mai exista altele institutii precum: Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

Atentie: in piata sunt tensiometre care au fost testate clinic, insa acest lucru nu reprezinta echivalentul validarii clinice. Testarea clinica presupune doar supunerea aparatului la test, insa validarea acestuia reprezinta faptul ca in urma testelor acesta masoara corect starea pacientului.

 

2. Detectia aritmiilor

cel mai bun tensiometruO problema des intalnita in cazul persoanelor cu probleme cardiace sunt bataile neregulate ale inimii altfel spus aritmia cardiaca. Tehnologia PAD (Pulse Arrhythmia Detection) este cea mai des folosita pentru a semnala din timp o aritmie cardica. In ultima perioada au aparut tensiometre 3 G ce folosesc tehnologia MAM (la o apasare de buton efectueaza 3 masuratori succesive) ce ofera un rezultat mai precis.

 

3. Tipul tensiometrului

Tensiometru de brat sau de incheietura? Tensiometrele de incheietura chiar daca sunt mai micute si mai usor de utilizat sunt mai predispuse erorilor, intrucat arterele de la nivelul incheieturii, fata de cele de la nivelul bratului, sunt mai subtiri, prin urmare transmit un semnal mai slab. Pentru masuratori precise si sigure, alege un tensiometru de brat.

In general tensiometrele de incheietura sunt recomandate: persoanelor ce sufera de obezitate (pentru care nu exista un model cu o manseta cuprinzatoare), persoanelor care au suferit leziuni in zona bratelor, altor cazuri.

 

4. Dimensiunea mansetei

Folosirea mansetei corespunzatoare este necesara pentru a obtine rezultate conforme. Aparatele de masurat tensiunea vin de regula cu o manseta de marimea M (22 – 32 cm) insa puteti comanda o manseta in functie de circumferinta bratului: S ( 18 – 22 cm) , W (22 – 42 cm), L (32 – 45 cm).

 

cel mai bun tensiometru5. Alte functii:

– capacitatea de memorie: exista tensiometre ce memoreaza informatiile / masuratorile, prin urmare in functie de tehnologia incorporata: pot retine date de la ultima folosire si pana la ultimele 90 citiri, sau chiar rezultatele unor persoane diferite.

– alte accesorii: sunt modele ce vin cu doua tipuri de mansete de regula M sau L, L sau XL etc..

 

Atentie: tensiometrul nu trebuie sa fie folosit pe post de auto-diagnostic, cel mai bine este sa te consulti periodic cu un doctor in special daca suferiti de probleme la inima.

 

In continuare iti prezint trei modele de tensiometre bune, ce poti sa le achizitionezi din magazine:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Tensiometru de brat OMRON M2 Basic,Complet AutomatTensiometru de brat OMRON M2 Basic,Complet Automat

Masoara: Presiunea sistolica, diastolica, Pulsul, Temperatura camerei;
Tip tensiometru: de bart cu masurare oscilometrica;
Circumferinta manseta: L 20-32 cm;
Alte specificatii: memorie: 1 ultima masuratoare;

VEZI DETALII SI PRET

Tensiometru digital SCALA SC6800Tensiometru digital SCALA SC6800

Certificat conform normelor Comunitatii Europene;
Tip tensiometru: de bart;
Circumferinta manseta: L 22-34 cm;
Alte specificatii: procedeu de masurare: oscilometric, tehnologie FuzzyLogic;

VEZI DETALII SI PRET

Care este cel mai bun tensiometru pentru sanatatea ta?

Tensiometru automat pentru brat Panasonic EW-BU15W800

Certificat de: DIN EN1060-4   Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS);
Tip tensiometru: de bart;
Circumferinta manseta: L 20-34 cm;
Alte specificatii: memorie: 1 persoana a cate 90 de date;

VEZI DETALII SI PRET

(actualizat la: 03.08.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj

  1. BiancaM
    03.12.2015 at 22:56

    Eu recomand tensiometrele de la Medisana. Eu le-am luat parintilor mei de aici unul de brat Medisana MTP.

Mesaj: