Care este cel mai bun radio retro? Ce caracteristici are un radio retro bun?

 

Fie ca esti un mare fan al modei retro sau doresti sa faci un cadou mai special de casa noua unei persoane dragi, un radio retro este o achizitie buna. Moda retro a inspirat in ultimii ani design-ul aparatelor electronice si electrocasnice (hote, frigidere, aragazuri) si castiga tot mai multi adepti.

Un radio retro o sa aduca in locuinta ta aspectul dorit, inspirat din perioada anilor ’50. Desigur poti opta pentru un model ce il achizitionezi dintr-un magazin de antichitati, daca ai sa gasesti un aparat functional (sau pe care sa il reconditionezi – desi costul o sa fie mare) sau pentru un model cu o tehnologie moderna ce poti sa il conectezi cu alte dispozitive precum telefonul sau tableta.

Pretul pentru un radio retro, care sa imbine si caracteristicile moderne, porneste de la 500 lei si depaseste 1000 lei – in cazul microsistemelor performante.

Cum aleg cel mai bun radio retro 3

Cum alegi cel mai bun radio retro?

Cel mai bun radio retro reprezinta o imbinare intre un design care sa se potriveasca stilului tau si un aparat care sa raspunda nevoilor tale. Prin urmare trebuie sa urmaresti caracteristicile tehnice (puterea, numarul de cai boxe frontale, conectivitatea) dar si design-ul produsului.

 

1. Design-ul

Majoritatea aparatelor retro uimesc prin simplitatea comenzilor si a design-ului. Carcasa de regula imita lemnul, panoul de control este intuitiv. Cativa producatori au reusit sa readuca la viata aceste caracteristici prin modelele lansate (de exemplu Philips), desigur incorporand tehnologii moderne, care sa ofere o calitatea sunetului din timpurile noastre si un sistem de conectare cu alte dispozitive.

Cum aleg cel mai bun radio retro 1

 

2. Caracteristici tehnice

puterea RMS (Root Mean Square) puterea cu care energia este transformata in sunet, pe langa alte pierderi, precum cele de caldura, in medie aceasta este de 10 W – pentru un model bun.
conectivitatea: majoritatea aparatelor, de acest tip, folosesc conectorul Jack 3.5mm, desigur un model cu USB sau chiar prin Bluetooth, o sa iti garanteze o libertate de a conecta mai usor cu alte dispozitive;
rata de sensibilitate (masurata in dB) arata cat de eficient o boxa converteste puterea in volum. Cu cat este mai mare sensibilitatea, cu atat o sa fie si volumul mai mare cu ajutorul unui amplificator.

 

Alte caracteristici speciale

Cum aleg cel mai bun radio retro dimensiunea: ia in considerare spatiul viitor pe care noul microsistem o sa il ocupe in locuinta ta, acestea sunt aparate ideale de asezat in incaperi precum cele in care obisnuiesti sa te relaxezi: sufrageria sau dormitorul;
 numarul presetarilor: sunt aparate ce pot memora intre 15 si 40 de presetari;
 garantia: un producator serios, o sa iti ofere pentru orice electronic, o garantie de cel putin 2 ani.  Alege un produs de la un furnizor de incredere, care sa te ajute in situatia in care ai probleme cu aparatul.

 

Sper sa iti fie de ajutor acest articol, cand alegi un radio retro, daca mai ai intrebari, imi poti lasa un mesaj, folosind formularul de la finalul articolului.

 

Tinand cont de cele prezentate mai sus, in continuare iti recomand doua modele de radiouri retro bune:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Sistem audio Ruark R4 MK3 Walnut, Bluetooth, CD, USB, FMSistem audio Ruark R4 MK3 Walnut, Bluetooth, CD, USB, FM

Sistem audio Ruark R7, Network WiFi, Bluetooth, Internet Radio 1Sistem audio Ruark R7, Network WiFi, Bluetooth, Internet Radio

Putere RMS (W): 60Putere RMS (W): 160
Nr. cai boxe frontale: 1Nr. cai boxe frontale: 2
Radio: FM, DABRadio: FM, DAB, Internet Radio
Conectivitate: Bluetooth, USB, Jack 3.5, AUX inConectivitate: Ethernet WiFi, Bluetooth, USB, Jack 3.5, DLNA, Coaxial, AUX in
Dock: NuDock: Nu
Altele: LCD displayAltele: LCD display
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 18.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: