Care este cel mai bun panou radiant pentru incalzire? Ce caracteristici are un panou radiant pentru incalzire?

 

Cel mai bun panou radiant pentru incalzire2Printre zecile de sisteme de incalzire, doresc azi sa iti prezint cum sa alegi cel mai bun panou radiant pentru incalzire. De ce panou radiat? Simplu: fata de alte sisteme, acestea se incalzesc foarte repede, au o capacitate mare – fac fata incaperilor de dimensiune medie / mare, se monteaza usor de perete sau tavan – fiind un sistem electric poate sa fie pus rapid in functiune, fara sa ai nevoie de ajutorul unui specialist.

Dupa cum se „lauda” unii in emisiunile de la televizor, cica s-ar fi dat drumul la caldura. In zona in care ma aflu nu se prea simte – caloriferele sunt aproape reci – dar contorizarea se face normal. Prin urmare ma bate gandul sa schimb unul dintre calorifere cu un panou radiant pentru incalzire.

Acestea sunt avantajoase si pentru persoanele ce au case neracordate la gaze sau la sisteme comune de incalzire. Pretul pentru un astfel de aparat porneste de la 400 lei, iar in functie de putere, producator, depaseste 2000 lei.

 

Cum alegi cel mai bun panou radiant pentru incalzire?

Alegerea unui sistem de incalzire se face in primul rand in functie de suprafata ce doresti sa o incalzesti, avand acest aspect in minte poti opta pentru un model cu o anumita putere, si sa mergi mai departe – urmarind alte caracteristici precum: tipul de control, design si dimensiune, tip de rezistenta, grad de protectie si sisteme de siguranta incorporate.

 

1. Dimensiunea camerei – puterea

Este recomandat cand alegi un sistem de incalzire, sa iei in considerare tipul de izolatie al locuintei, iar aparatul sa acopere 30 W – 70 W/mp. Prin urmare daca ai o incapere de 20 mp, cu o izolatie medie calculul este: 20mp x 50 W/mp = 1000 W putere necesara pentru a face fata spatiului.

Ce mai trebuie sa iei in calcul este ca o putere mai mare, o sa genereze un consum pe masura. Prin urmare alege un model care are trepte de putere ajustabile, in functie de confortul ce doresti sa il ai in locuinta sau chiar un model cu termostat – care sa porneasca / inchida aparatul, mentinand temperatura constanta.

Cel mai bun panou radiant pentru incalzire

 

2. Comoditate – panou de control

Un alt plus al unui panou radiant pentru incalzire – este faptul ca poate sa fie instalat pe perete sau chiar tavan. Indiferent de optiunea ta, dar mai ales pentru a doua varianta este recomandat sa alegi un model cu telecomanda si dupa cum am mentionat mai sus chiar cu termostat.

Nu uita sa verifici sistemele de siguranta ale aparatului, doua dintre acestea nu trebuie sa lipseasca: auto-inchidere – in situatia in care aparatul se supraincalzeste in interior, protectie anti-inghet, mai ales daca achizitionezi un panou radiant pentru incalzirea casei de vacanta.

Pentru o eficienta sporita alege un model cu tip de rezistenta ceramic, cermica avand o serie de proprietati indispensabile atunci cand doresti un sistem de incalzire bun.

 

3. Design – dimensiune

Vei avea nevoie sa aloci ceva spatiu pentru un panou radiat, intrucat cu cat puterea creste si locul ce il va ocupa viitorul aparat este mai mare. Referitor la design – panourile radiante nu sunt cele mai aspectoase sisteme de incalzire, insa ofera o eficienta ridicata – pentru un efect scontat al design-ului alege o plasma electrica.

 

4. Garantia

Un panou radiant pentru incalzire, trebuie sa aiba o garantie de minim 2 ani, timp in care sa te bucuri de calitate si mai ales de „rezultate calde”. Atentie insa si de la ce furnizor achizitionezi, mereu recomand sa cumperi electronice sau alte aparate doar din locuri care sa iti inspire incredere, chiar daca este un pret mai mare cu cativa lei. Astfel te asiguri ca produsul achizitionat nu este un fals, dar mai ales ca poti returna fara mari batai de cap aparatul – in cazul in care esti nemultumit de calitate.

 

Sper sa iti fie de ajutor acest articol, daca ai intrebari te invit sa imi lasi un mesaj, folosind formularul din subsolul paginii.

 

Tinand cont de cele scrise anterior, in continuare iti recomand trei aparate, ce sunt foarte bune pentru incalzirea pe timp de iarna:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Panou radiant de perete Tesy RH01 200 EAS, 2000 W, Termostat de sigurantaPanou radiant de perete Tesy RH01 200 EAS, 2000 W, Termostat de siguranta

Panou radiant de perete Tesy RH01 150 EAS, 1500 W, Termostat de sigurantaPanou radiant de perete Tesy RH01 150 EAS, 1500 W, Termostat de siguranta

Tip produs: Convectoare de perete Tip produs: Convectoare de perete
Tip incalzitor: Interior Tip incalzitor: Interior
Tip rezistenta: Ceramica Tip rezistenta: Ceramica
Grad protectie: IP24 Grad protectie: IP24
Putere max: 2000 W Putere max: 1500W
Termostat de siguranta: Da Termostat de siguranta: Da
Protectie anti-inghet: Da Protectie anti-inghet: Da
Dimensiuni (IxLxA) cm: 103.2 x 43.7 x 11.6 Dimensiuni (IxLxA) cm: 81.2 x 43.7 x 11.6
VEZI DETALII SI PRET VEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 16.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: