Ce este o plasma termica radianta? Care este cea mai buna plasma electrica pentru incalzire?

 

O plasma electrica este un sistem de incalzire eficient, avand in plus un design modern si care ofera o gama de sortimente variata, pe placul celor ce au gusturi mai exigente. Denumirea de „plasma” vine de la faptul ca imita televizoarele de tip plasma, si asemeni, pot fi instalate cu usurinta pe perete. Partea din fata a acestor sisteme de incalzire este din sticla, ce are proprietati speciale precum dilatare si emisivitate – astfel incat per total aparatul sa fie eficient. Modelele din piata au culori diferite: negru, alb, gri – ceea ce le face foarte usor de integrat intr-un decor modern.

Pretul unei plasme termice, este pe masura celor mai exigenti, pornind de la 800 lei, iar in functie de marime sau alte caracteristici, depaseste suma de 2000 lei.

Cea mai buna plasma electrica pentru incalzire 3

 

Cum functioneaza o plasma termica radianta?

 

Cea mai buna plasma electrica pentru incalzire 4O plasma electrica incalzeste cu ajutorul radiatiei infrarosu, avand un efect convectiv mic. Prin urmare, aceste sisteme de incalzire, se recomanda pentru camere ce au o izolatie termica buna, sau cel putin medie. Un plus este faptul ca majoritatea modelelor dispun de telecomanda, dar pot fi controlate si cu ajutorul unui termostat extern.

Mai exact, acest tip de panou radiant, alimentat la curent electric, functioneaza astfel: in partea interioara a sticlei este aplicat un circuit de argint, care propaga caldura, la trecerea curentului prin acesta, ionii de argint sunt generati, ceea ce emite caldura. Rolul sticlei este de a transmite radiatie in spectrul infrarosu. Prin urmare caldura va fi propagata direct corpurilor ce o vor acumula si elibera in aerul din incapere.

Din ratiuni de siguranta este esential sa existe un senzor de temperatura intern, care sa protejeze tot circuitul, mai ales de supraincalzire.

 

Cum alegi cea mai buna plasma electrica radianta?

 

Cand alegi o plasma electrica radianta trebuie sa ai in vedere: dimensiunea spatiului ce doresti sa fie incalzit, puterea aparatului, treptele de putere, sistemele de siguranta si ce alte caracteristici iti ofera astfel incat sa respecte linia de design dorita de tine dar si sa fie usor de folosit.

 

1. Puterea si treptele de putere

Cea mai buna plasma electrica pentru incalzire 5Plasma electrica radianta are o putere nominala ridicata – 1800W, 2000W, 2400W si 3000W, fiind recomandata pentru incaperi de dimensiuni medii si chiar mari. Ce mai trebuie sa stii este ca acesta putere este atinsa doar in primele 5 – 10 minute de functionare, ulterior ea scade la 1600 W, 1800 W, 2200 W, 2800 W sau alte valori in functie de model dar si temperatura la care este setat aparatul.

Puterea nominala necesara, este in functie de dimensiunea incaperii (de regula un aparat trebuie sa ofere o putere de 50W pe mp, pentru a face fata cu brio incalzirii spatiului – pentru o incapere care are o izolatie medie).

Pentru a mentine acel confort termic cu care esti obisnuit, este recomandat sa alegi o plasma electrica cu trepte de putere, care sa te ajute sa controlezi consumul. Desigur vei avea nevoie de un termostat, daca doresti sa ai o temperatura constanta in casa, fara a mai fi nevoie sa te trezesti noaptea sa pornesti / inchizi sistemul.

Fata de alte aparate de incalzire, o plasma electrica va continua sa emita radiatie infrarosu, dupa scoaterea acesteia din functiune, timp de 5 – 10 minte.

 

2. Sistemele de siguranta

Sistemele de siguranta sunt o necesitate, la orice aparat il ai de incalzire. Prin urmare fi atent cand achizitionezi un model ca acesta sa aiba minim – sistem de oprire automata in doua situatii: cand circuitele s-au supraincalzit sau dupa o perioada mai mare de functionare 9 – 10 ore.

Cea mai buna plasma electrica pentru incalzire 6

 

3. Alte caracteristici

Design-ul si usurinta cu care poti controla aparatul, ii vor aduce un plus, ce merita sa investesti o suma mai mare de bani:

• Design-ul – avand in vedere ca suma pentru o plasma electrica radianta este destul de mare, alege un model cu un design placut, care sa se incadreze perfect in spatiul de care dispui si care sa ofere caminului tau aspectul dorit;

• Telecomanda – mereu un sistem de incalzire cu telecomanda este bine-venit, astfel incat sa nu fie nevoie sa intrerupi activitatea pentru a inchide, porni sau a seta aparatul la o alta treapta de putere.

 

4. Garantia

O plasma electrica radianta are o garantie de minim 2 ani. Alege un model care sa se preteze perfect pe nevoia ta, dar si de la un furnizor de incredere, care sa te ajute in diferite situatii: se defecteaza produsul, nu esti multumit de calitate etc..

 

Sper sa te ajute aceste informatii, daca mai ai intrebari referitoare la care este cea mai buna plasma electrica, te invit sa imi lasi un mesaj in formularul de mai jos.

 

Tinand cont de cele prezentate anterior, in continuare iti recomand trei modele care sunt foarte bune, de plasme electrice radiante:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Panouri radiante sticla, Plasma termica infrarosu, Innova XLM 3000 WPanouri radiante sticla, Plasma termica infrarosu, Innova XLM 3000 W

Plasma termica infrarosu, Innova XLE 3000 W, Panou radiant sticlaPlasma termica infrarosu, Innova XLE 3000 W, Panou radiant sticla

Plazma termica infrarosu, Innova ME 2400 W, Panouri radiante sticlaPlasma termica infrarosu, Innova ME 2400 W, Panouri radiante sticla

Tip produs: Plasma Termica InfrarosuTip produs: Plasma Termica InfrarosuTip produs: Plasma Termica Infrarosu
Tip incalzitor:
Interior
Panou Radiant Infrarosu
Tip incalzitor:
Interior
Panou Radiant Infrarosu
Tip incalzitor:
Interior
Panou Radiant Infrarosu
Recomandabil pentru incaperi de pana la (m cubi): 63Recomandabil pentru incaperi de pana la (m cubi): 63Recomandabil pentru incaperi de pana la (m cubi): 50
Putere maxima (W): 3000Putere maxima (W): 3000Putere maxima (W): 2400
Trepte putere: 1Trepte putere: 4Trepte putere: 4
Treptele puterii (W): 2000Treptele puterii (W): 800/1000/1600/2000Treptele puterii (W): 600/750/1200/1500
Telecomanda: daTelecomanda: daTelecomanda: da
Siguranta si protectie supraincalzire: DaSiguranta si protectie supraincalzire: DaSiguranta si protectie supraincalzire: Da
Altele: Lungime de unda infrarosu: 4-14 microniAltele: Lungime de unda infrarosu: 4-14 microniAltele: Lungime de unda infrarosu: 4-14 microni
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 17.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: