Care este cel mai bun mop robot? Ce caracteristici trebuie sa urmaresc la un mop robot bun?

 

Curatenia saptamanala este o activitate care ne mananca din putinul timp ce il avem pentru relaxare. Aparatele electronice si electrocasnice sunt special proiectate pentru a ne ajuta. In prezent putem sa folosim masini automate, ce necesita doar a fi programate sa munceasca in locul nostru. Un astfel de exemplu sunt aspiratoarele iRobot si chiar un mop robot.

Avantajele in a avea aparate tot mai independente de noi sunt evidente: nu necesita utilizare manuala – precum in cazul aspiratoarelor clasice, curatenia este mult mai usor de intretinut si chiar te poti bucura de mai mult timp liber alaturi de cei dragi.

Pretul pentru un mop robot porneste de la 1300 lei si depaseste 6000 lei in functie de cat de avansata este tehnologia folosita.

cel mai bun mop robot

 

De ce sa cumperi un mop robot?

Un mop robot are avantajul de a aduna firele de praf, parul de animale si chiar mici particule de mizerie ce inevitabil se aduna in casa zi de zi. Tot ce trebuie sa faci este sa setezi mopul iar acesta o sa faca curatenie – uscata sau umeda – dupa cum preferi, in toata casa. Asemeni unui aspirator robot, mopul este dotat cu senzori ce opresc aparatul atunci cand „simte” in apropiere peretele, covorul sau alte obiect de mobilier, si va face curat urmarind linia acestora.

De asemenea modelele mai performante pot fi programate sa inceapa curatenia la anumite ore din zi, astfel cand ajungi acasa podeaua sa fie stralucitoare.

 

Cum alegi cel mai bun mop robot?

In prezent in piata cele mai cunoscute mopuri robot sunt produse de compania iRobot, companie cu un renume foarte bun in proiectarea electrocasnicelor inteligente. iRobot este specializata in robotica si este recunoscut drept fiind un model al investitie in dezvoltare – o mare parte a profitului sau fiind reinvestit in inovari tehnologice. Compania este recunoscuta si pentru cele mai bune aspiratoare robot produse.

 

1. Tipul de utilizare

Un mop robot bun trebuie sa iti ofere cel putin doua moduri de curatare: uscata si umeda. Practic utilizarea uscata va functiona asemeni unei maturi, cu singura diferenta ca micile particule de mizerie se vor lipi de materialul special al panzei din microfibra. Utilizarea aparatului pentru a spala parchetul sau gresia necesita schimbarea panzei cu un alt tip de material special – ce vine in acelasi pachet, sa umpli rezervorul cu apa si detergent – conform instructiunilor aparatului. Avantajul de a folosi un mop robot este faptul ca acestea sterge intr-un loc de mai multe ori, la o viteza mica, reusind sa stranga praful, firele de par dar si mici particule de mizerie ce se mai aduna.

cel mai bun mop robot

 

2. Sisteme integrate

Un aspect interesant: tehnologia dezvoltata pentru mop-ul iRobot este in colaborare cu administratia spatiala americana NASA. Mopul robot se misca in camera, fiind ghidat prin sistemul de cubrile NorthStar, ce emite un semnal pe care aparatul il foloseste sa isi determine pozitia sa in camera, si, mai important, pentru a inregistra unde se afla petele care mai sunt de curatat. Cand a terminat curatenia, micutul robot se intoarce intotdeauna la locul de unde a inceput. Aceasta este, de asemenea, puterea tehnologiei NorthStar.

Cand folosesti cuburile NorthStar mopul poate face curatenie in spatii mai mari, fara probleme atata vreme cat se afla intre punctele de reper ale aparatului. Desigur pentru a face curat in mai multe incaperi este nevoie sa muti sistemul de cuburi pentru a delimita zona.

 

3. Autonomia

Atunci cand este folosit pentru a matura – curatenie pe uscat, mopul robot are  autonomie de 240 minute, adica suficient pentru a elimina particulele de mizerie din toata casa. Insa atunci cand este folosit pentru curatenie umeda autonomia aparatului este redusa la 150 minute. Unul din minusurile acestei tehnologii – aflate inca la inceputul dezvoltarii, este tocmai incarcarea sa, ce poate dura cateva ore bune. Insa daca ai nevoie poti cumpara doua baterii, pentru a nu fi necesar intr-o zi sa programezi aparatul pentru curatenie uscata si in alta pentru umeda, cele doua fiind astfel efectuate consecutiv.

cel mai bun mop robot

 

4. Nivelul de zgomot

In timpul curatarii un mop robot nu trebuie sa te deranjeze, ci sa treaca insesizabil cand lucreaza – dimineata devreme sau seara tarziu, fara a exista constrangeri de timp. Mopul robot este propulsat de un motor electric linistit.

Tehnologia fiind inca la inceput sunt cateva dezavantaje precum: nu are senzor pentru detergent – trebuie din cand in cand sa verifici aparatul,  rezervorul cu apa este destul de mic – prin urmare pentru fiecare camera este nevoie sa reumpli. Vei avea nevoie sa achizitionezi in continuare consumabile precum pad-ul, panzele din microfibra, iar la 2 – 3 ani chiar si o baterie intrucat acestea se consuma din ce in ce mai repede pe masura ce il utilizezi.

 

5. Garantia

Garantia pentru un mop robot este de 24 luni, cu posibilitatea de a prelungii cu inca 2 ani, contra – cost. Avand in vedere ca un astfel de aparat este o investitie pe termen lung merita sa achizitionezi o extra-garantie, pentru a te bucura fara probleme de performanta mopului tau robot.

 

Sper sa iti fie de ajutor acest articol, daca mai ai intrebari te invit sa imi lasi un mesaj in formularul de la finalul paginii.

 

Avand in vedere cele prezentate mai sus, in continuare iti recomand doua modele de mop robot foarte bune, ce merita atentia ta:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Mop robot iRobot Braava 380 1Mop robot iRobot Braava 380

Mop robot iRobot Braava 390 TurboMop robot Braava 390 Turbo

Tip aspirare: Umeda, UscataTip aspirare: Umeda, Uscata
Baterie reincarcabila: DaBaterie reincarcabila: Da
Autonomie (minute): Cand matura: 240, Cand curata: 150Autonomie (minute): Cand matura: 240, Cand curata: 150
Tip alimentare: AcumulatoriTip alimentare: Acumulatori
Panza pentru maturat
Panza pentru curatat/mop
Pad pentru curatare
Pad de curatat Pro-Clean
Panza pentru maturat
Panza pentru curatat/mop
Pad pentru curatare
Pad de curatat Pro-Clean
Altele: Sistem NorthStarAltele: Sistem NorthStar
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 10.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: