Care este cel mai bun aspirator iRobot? Ce caracteristici are un aspirator iRobot?

 

Multe persoane considera un aspirator robot ca fiind un electrocasnic inutil sau mai degraba o fita. Fata de acum cativa ani, aspiratoarele robot s-au schimbat, iar in ziua de azi au performante aproape similare cu rezultatele unui model clasic, si chiar aduc in plus alte avantaje. De exemplu un aspirator iRobot va face curatenie in casa atunci cand nu ai timp, astfel incat aceasta sa se mentina o perioada mai mare de timp sau chiar o sa fie efectuata automat.

Aceste aparate sunt ideale pentru aspirarea prafului, ce se depune zi de zi, a firelor de par de la animale, dar si a altor mizerii ce se aduna. Un alt avantaj este ca ajung in locuri in care aspiratorul clasic nu incape, cum ar fi sub pat sau sub diverse alte obiecte de mobilier.

Un aspirator iRobot bun are un pret ce porneste de la 1400 lei, iar in functie de senzori, autonomie, dar si alte criterii de performante, depaseste 3000 lei.

cel mai bun aspirator iRobot

 

Cum alegi un aspirator irobot bun?

Un aspirator irobot bun trebuie sa aiba o serie de caracteristici care sa se preteze pe stilul tau de viata, prin urmare trebuie sa fii atent la: tipul de aspirare, filtrele de aer, autonomia, nivelul de zgomotului, tipul de podele pentru care este recomandat dar si ce alte accesorii sau caracteristici speciale ofera.


1. Tip aspirare

Tipul de curatare este un factor important de cunoscut. Aspiratoarele robot “merg” dupa anumite tipare: aleator, serpuit, inainte-inapoi, in spirala, alte modele programate. Este de preferat sa alegi un model cu o paleta mai mare de tipare, si care sa treaca de cel putin doua ori prin acelasi loc.

Un alt avantaj este ca nu trebuie sa iti faci grija de pereti, mobila sau scari intrucat un aspirator iRobot bun va avea incorporate o serie de senzori, pentru a se opri inainte de a se lovi de pereti sau mobilier, si va continua conform programului ales, pe langa acestea. Sunt modele performante dotate cu senzori de inaltime, prin urmare aparatul se va opri atunci cand ajunge la scari.

Un fapt util la aceste aspiratoare este ca pot fi setate sa curete doar intr-o anumita zona, prin urmare daca lucrezi intr-o alta camera, pentru a nu fi deranjat, poti seta aspiratorul sa ocoleasca incaperea.

 cel mai bun aspirator iRobot

 

2. Autonomie si alimentare

Un robot aspirator trebuie sa aiba o autonomie de cel putin 100 minute. Sunt modele ce pot fi programate automat sa se incarce atunci cand bateria este aproape terminata, practic aspiratorul “tine” minte drumul pana la acumulator si odata ajuns acolo asteapta finalizarea incarcarii bateriei, pentru a relua curatenia. Acest lucru te scapa de “surpriza” de a ajunge acasa iar aparatul sa nu fii terminat treaba.

Cel mai bun aspirator iRobot

3. Tipul de podele si filtrele

Ce mai trebuie sa stii despre un aspirator robot este ca fiecare model a fost conceput pentru a suporta anumite tipuri de pardosele si chiar covoare. Acest lucru depinde in primul rand de modul proiectarii – anumite aparate nu vor putea urca covoare inalte, prin urmare se vor bloca, iar in al doilea rand de senzori – sunt modele a caror senzori nu functioneaza pe culori inchise, de exemplu pe covoare negre.

Filtrele influenteaza calitatea aerului eliberat in camera. Alege un model care sa aiba filtre de tipul HEPA, care sunt cele mai cunoscute si recomandate, intrucat opresc praful si alti alergeni sa ajunga din nou in aerul ce il respiri.

 

4. Nivel zgomot 

Nivelul de zgomot este o problema destul de mare in special la aspiratoare, caci sunt aparate galagioase. Regula se aplica si in cazul unui aparat iRobot, cu cat este mai puternic, cu atat este mai zgomotos. Este recomandat sa alegi un model care sa nu depaseasca 60 dB.

cel mai bun aspirator iRobot

 

5. Alte caracteristici

accesorii – oricat de performant este un aspirator iRobot, acesta pentru a oferi o curatenie buna are nevoie de diferite accesorii, precum perii laterali – pentru a colecta praful de langa mobila;
• memoria – sunt modele ce creeaza o harta a incaperii, prin urmare dupa 1 – 2 utilizari vor avea in memorie schema camerei unde fac curatenie;
• telecomanda – cei care nu se pot apleca au optiunea sa aleaga un aparat cu telecomanda, care este foarte usor de setat de la distanta;
• pieptan curatare – nu trebuie sa neglijezi curatarea aparatului, la fel ca la aspiratoarele clasice, este recomandat din cand in cand sa verifici filtrele, rotile si punctele de aspirare.

cel mai bun aspirator iRobot

 

6. Garantie

Un aspirator iRobot bun are o garantie de cel putin 2 ani, timp in care iti vor fi garantate servicii prompte si de calitate in repararea aparatului. Atentie la furnizorul de unde achizitionezi aspiratorul, intrucat acesta te poate ajuta sau nu in a contacta service-ul – fara a fi nevoie sa pierzi vremea cautand locatia, sau chiar transportand produsul defect pana acolo.

 

Sper sa te ajute aceste informatii, daca ai intrebari te invit sa imi lasi un mesaj in formularul de mai jos.

 

Tinand cont de cele scrise, in continuare iti prezint o lista cu top aspiratoare irobot – ce merita atentia ta:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

iRobot Roomba 880

Robot de aspirare iRobot Roomba 880

Robot de aspirare iRobot Roomba 870

Robot de aspirare iRobot Roomba 870

Robot de aspirare iRobot Roomba 631

Robot de aspirare iRobot Roomba 631

Tip aspirare: UscataTip aspirare: UscataTip aspirare: Uscata
Filtru HEPA: DaFiltru HEPA: DaFiltru Microfibre: Da
Autonomie (min): 180Autonomie (min): 180Autonomie (min): –
Tip alimentare: AcumulatoriTip alimentare: AcumulatoriTip alimentare: Acumulatori
Alte accesorii: TelecomandaAlte accesorii: TelecomandaAlte accesorii: Telecomanda
Greutate: 3.85 kgGreutate: 3.85 kgGreutate: 3.6 kg
Nivel zgomot: 60 dBNivel zgomot: 60 dBNivel zgomot: 60 dB
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 2.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: