Care este cel mai bun fier de calcat de voiaj? Ce caracteristici trebuie sa urmaresti pentru a alege cel mai bun fier de cacat pentru voiaj?

 

Un fier de calcat de voiaj – este o achizitie necesara daca obisnuiesti sa calatoresti mult, mai ales in interes de serviciu. Camasile, rochiile sau alte haine – sunt foarte greu de impachetat astfel incat sa nu le sifonezi.

Avantajele unui fier de calcat pentru voiaj sunt: eficienta, greutatea si dimensiunea redusa – ceea ce le face usor de transportat.

Pretul, pentru un fier de calcat portabil, porneste de la 100 lei iar in functie de caracteristici si producator depaseste 200 lei.

cel mai bun fier de calcat de voiaj 45jpg

 

Cum alegi cel mai bun fier de calcat de voiaj?

Cand alegi un fier de calcat portabil, trebuie sa urmaresti: tipul aparatului, voltajul, puterea, dimensiunea, greutatea, materialul din care talpa este produsa si ce alte beneficii iti poate aduce.

 

1. Tipul aparatului

In functie de tipul aparatului, dupa preferinta, poti alege dintre un fier de calcat portabil vertical sau un model orizontal:

• fier de calcat de voiaj orizontal: sunt asemanatoare modelelor clasice, insa au o putere scazuta, dimensiuni mai mici si sunt mai usoare. Avantajul este ca sunt simplu de folosit.

• fier de calcat de voiaj vertical: sunt modele practice, ceva mai puternice fata de modelele prezentate anterior – se bazeaza pe tehnologia aburilor, care este eficienta si noninvaziva. Hainele sunt calcate direct pe umeras – in pozitie verticala. Aceste aparate au un pret ce porneste de la 200 lei si depaseste 600 lei – pentru mai multe informatii referitoare la cel mai bun fier de calcat vertical click aici.

Cel mai bun fier de calcat de voiaj orizontal - abcTop.ro

 

2. Voltajul si puterea

Daca urmeaza sa pleci intr-o alta tara, chiar in afara Europei, trebuie sa urmaresti un aparat care sa fie utilizabil la un voltaj de 110 – 230 V, sau valori apropiate cu cele in zona in care te vei afla. O alta solutie este sa achizitionezi un transformator de la  de la 220 (cat avem noi la prize) la 110 (cu cat merg de exemplu cele din US) sau invers.

Puterea aparatului este o alta caracteristica importanta – cu cat aceasta este mai mare, cu atat fierul este gata sa fie utilizat mai repede si poate ajunge la o temperatura superioara. Un model de voiaj, dupa cum am scris mai sus, este un aparat micut, prin urmare nu se poate compara cu cel clasic din acest punct de vedere. Majoritatea au o putere situata intre 700 W si 1200 W.

 

3. Dimensiunea si greutatea

Dimensiunea si greutatea sunt doua aspecte ce trebuie sa le ai in vedere, mai ales ca doresti sa nu ocupe prea mult spatiu in bagaj sau chiar sa influenteze cu mult greutatea acestuia ( in special ca la aeroport ai limitari ).

Un fier de calcat portabil bun are o greutate situata intre valorile 900 g si 1300 g.

Cel mai bun fier de calcat de voiaj orizontal - abcTop.ro

 

4. Materialul din care talpa este produsa

Materialul din care talpa este produsa infuenteaza cum se va comporta aparatul pe diferite tesaturi, cat de repede se va incalzi si cum va pastra caldura. Cele mai comune aparate sunt din inox – intrucat materialul este mai usor, prin urmare nu aduce un aport semnificativ la greutate. Alte materiale recomandate sunt: teflonul, ceramica si chiar aluminiul.

 

5. Alte caracteristici

• jetul de aburi: pentru a putea indrepta cu usurinta cele mai incapatanate cute, de pe camasile tale, vei avea nevoie de un aparat cu un jet de abur cat mai puternic, spre a patrunde in tesatura;

• maner pliabil: un fier de calcat portabil trebuie sa fie compact, pentru a ocupa putin spatiu in bagaj;

• garantia: majoritatea modelelor au o garantie de 2 ani, alege un aparat de la un furnizor de incredere care sa iti asigure servicii de calitate, in cazul in care ai probleme cu aparatul.

Cel mai bun fier de calcat de voiaj orizontal - abcTop.ro

 

 

Sper sa iti fie de ajutor aceste informatii, referitoare la cel mai bun fier de calcat portabil.

 

Tinand cont de cele prezentate anterior, in continuare iti recomand trei produse ce merita atentia ta:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Fier de calcat portabil Rowenta First Class DA1510F2, Talpa Inox Microsteam 200Fier de calcat portabil Rowenta First Class DA1510F2, Talpa Inox 

Fier de calcat portabil Hyundai HYSI6150, 1000 WFier de calcat portabil Hyundai HYSI6150, 1000 W, Culoare Alb / Mov

Fier de calcat pentru calatorii Electrolux Motion EDBT800, Talpa InoxFier de calcat pentru calatorii Electrolux Motion EDBT800, Talpa Inox

Tip produs: fier de calcat de voiajTip produs: fier de calcat de voiajTip produs: fier de calcat de voiaj
Putere (W):1000Putere (W):1000Putere (W):800
Talpa:Microsteam200Talpa:Microsteam200Talpa:Microsteam200
Capacitate rezervor apa (l):0.065Capacitate rezervor apa (l):0.05Capacitate rezervor apa (l):0.08
Debit de abur (g/min):10Debit de abur (g/min):-Debit de abur (g/min):-
Jet de abur (g/min):45Jet de abur (g/min):-Jet de abur (g/min):45
Greutate:1.05 kgGreutate:1.2 kgGreutate:1.2 kg
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
( actualizat: 24.06.2016 )

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: