Care este cel mai bun fier de calcat vertical? Ce caracteristici are un fier de calcat vertical bun?

 

Fierul de calcat vertical castiga tot mai mult teren, oferind o serie de beneficii superioare fata de un model clasic – orizontal.

Printre avantaje enumar: se poate folosi mult mai usor, hainele pot fi calcate direct pe umeras in pozitie verticala, aparatul poate sa fie utilizat pentru calcatul draperiilor si a perdelelor, improspateaza si dezinfecteaza hainele.

Tehnologia cu aburi este foarte eficienta si noninvaziva atunci cand vine vorba de calcat hainele. Jetul de abur cald intra in fibrele hainelor, acestea se dilata si intind. Avand in vedere ca fibrele nu sunt presate, durata de viata a hainelor este prelungita.

Costul unui fier de calcat vertical porneste de la 200 lei, iar in functie de performante depaseste 600 lei.

cel mai bun fier de calcat vertical

 

Cum alegi un fier de calcat vertical bun?

Caracteristicile ce definesc un fier de calcat vertical bun sunt: puterea, debitul de abur, timpul de incalzire si sistemele de siguranta. In continuare voi detalia fiecare caracteristica in parte.

 

cel mai bun fier de calcat vertical1. Puterea aparatului

Un prim aspect la care trebuie sa fii atent este puterea aparatului. In functie de aceasta sunt influentate: timpul de incalzire al apei si puterea de difuzare a aburului.

Un fier de calcat vertical bun trebuie aiba o putere minima de 1000 W, care sa asigure ca apa ajunge la temperatura optima in cateva secunde. Spre deosebire de un model clasic de aparat de calcat, acestea au debit si presiune mai mare de abur.

 

2. Capacitate si debit de abur

Capacitatea reprezinta cantitatea de apa maxima care poate fi turnata in recipientul special pentru abur. Daca doresti un aparat de dimensiuni reduse, adica un fier de calcat portabil, recomand sa alegi un model care sa aiba o capacitate mica.

Debitul de abur, dupa cum am mentionat mai sus, ajuta la indreptarea rapida a fibrelor textile. Avand in vedere ca miscarea este pe verticala, fara a presa materialul vei avea nevoie de un aparat puternic care sa difuzeze abur cald, rapid si intr-o cantitate suficienta pentru ca hainele sa fie perfecte dupa ce termini. Majoritatea aparatelor bune au un debit de abur intre 20 – 60 g/min. Cand folosesti fierul de calcat ia in considerare ca anumite materiale se calca mult mai usor, prin urmare este bine sa optezi pentru un model care sa aiba trepte de reglare si care sa fie usor de folosit.

 

3. Timp de incalzire si siguranta

Timpul de incalzire trebuie sa fie cat mai mic. Sunt aparate „gata de a fi folosite” dupa 1 minut, din momentul in care l-ai pornit. Acestea sunt ideale in special ca nimeni nu vrea sa astepte mult timp ca aparatul sa fie pregatit de utilizare dimineata cand pleci spre serviciu.

Luand in considerare ca aburul emis de un fier de calcat vertical este extrem de fierbinte, sunt de preferat modelele ce iti ofera toate masurile de siguranta precum: semnale luminoase pentru a stii cand aparatul este gata sa fie folosit, manusa pentru protejarea mainilor in timp ce il folosesti, cutie speciala pentru depozitare astfel incat sa nu existe riscul sa se depuna praf pe supapele de abur.

cel mai bun fier de calcat vertical

 

4. Alte aspecte

Fierul de calcat vertical fata de un model clasic, orizontal, iti poate aduce o serie de alte avantaje precum:

2 in 1 – fierul de calcat 2 in 1 o sa iti ofere flexibilitate mai mare in utilizarea aparatului atat pe verticala cat si pe orizontala;
accesorii – perie pentru aspectul curat: aceasta este ideala atunci cand ai de calcat haine din material gros – precum paltoanele, perie pentru scame, cleme prindere – sunt cateva mici detalii ce iti pot aduce un plus in folosirea aparatului.

cel mai bun fier de calcat vertical

 

5. Garantia

Orice produs bun are o garantie de 24 luni, interval in care ai asigurate servicii de calitate si prompte, daca achizitionezi de la producator sau de la un frunizor cunoscut.

 

Sper sa te ajute acest articol – cand alegi achizitionarea celui mai bun fier de calcat vertical.

 

Tinand cont de cele prezentate mai sus in continuare, iti sugerez cateva produse care sunt foarte bune si merita atentia ta:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Aparat de calcat vertical cu abur Philips Clear Touch GC536 35 1

Aparat de calcat vertical cu abur Philips Clear Touch GC536/35

Aparat de calcat vertical cu abur Philips Steam&Go GC310 55

Aparat de calcat vertical cu abur Philips Steam&Go GC310/55

Aparat de calcat vertical cu abur Philips Compact Touch GC430 05 6

Aparat de calcat Philips Compact Touch GC430/05

Putere (W): 2000Putere (W): 1000Putere (W): 1200
Capacitate rezervor apa (l): 1.2Capacitate rezervor apa (l): 0.6Capacitate rezervor apa (l): 0.6
Debit de abur (g/min): 40Debit de abur (g/min): 20Debit de abur (g/min): –
Timp incalzire: 0.45 minuteTimp incalzire: 0.45 minuteTimp incalzire: 0.40 minute
Altele: Manusa de protectiv, Dispozitiv creare pliuri, Tija reglabilaAltele: Manusa de protectieAltele: Manusa de protectie
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 03.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: