Care este cel mai bun espressor manual de cafea? Ce caracteristici are un espressor manual de cafea bun?

 

Cel mai bun espressor manual de cafea o sa iti slaveze o parte din timpul petrecut dimineata – pana se fierbe apa, sau chiar te va ajuta sa savurezi alaturi de prieteni o cafea asemeni celei din oras, din confortul casei tale. Un espresso bun iti poate transforma ziua, datorita: gustului revigorant, al cremei spumoase si al texturii caramelizate.

Espressoarele manuale sunt pentru multe persoane – cea mai buna modalitatea de a obtine o cafea savuroasa. Dupa cum sugereaza numele este nevoie sa faci o serie de setari manuale, dar dupa ce prinzi idea, poti obtine un espresso ideal.

Pretul pentru un espressor manual bun porneste de la 300 lei, iar in functie de performante poate sa depasesca 1000 lei.

Krups-K2-XP521030-2 Cel mai bun espressor manual de cafea

 

Cum alegi cel mai bun espressor de cafea?

Espressor manual Philips Saeco Estrosa HD8525-09, Dispozitiv spumare 12 / Cel mai bun espressor manual de cafeaCe deosebeste un espressor manual fata de unul automat este pistonul – ce ajuta la generarea presiunii necesare pentru  prepararea cafelei. Un espressor manual are o serie de componente macanice precum maner, piston, boiler, o garnitura si un portafiltru – in care este pusa cafeaua macinata. Cand pistonul ajunge la temperatura optima, apa din boiler este impinsa spre portafiltru.

Este important ca inainte sa atasezi portafiltru in aparat – cafeaua, din acesta, sa fie presata. Sunt aparate ce vor face acest lucru automat. Temperatura necesara la care trebuie sa ajunga apa este de 60 – 65 grade C. Aceasta este temperatura ideala – chiar daca mult mai mica fata de cea potrivita la cafeaua instanta, intrucat trebuie sa iei in considerare faptul ca un espresso trebuie sa fie gata spre servire imediat.

 

1. Puterea si presiunea

Espressor manual Philips Saeco Poemia HD8423 1Puterea unui espressor este un indicator important care influenteaza cat de repede o sa fie incalzita apa, pentru ca tu sa te poti bucura de o cafea cat mai rapid.

Presiunea ideala pentru a obtine cea mai buna ceasca de espresso trebuie sa fie de minim 9 bar, insa majoritatea aparatelor ofera o presiune de 15 – 19 bar. Cel mai bun espressor manual de cafea, ce il poti cumpara pentru tine, trebuie sa aiba cel putin 15 bar pentru a „putea” asigura o presiune constanta chiar si dupa mai multe utilizari. Practic presiunea cu care apa trece prin portafiltru are o influenta semnificativa pentru a elibera savoarea si textura caramelizata.

 

2. Alimentare

Espressor manual Philips Saeco Estrosa HD8525-09, Dispozitiv spumare 6Espressoarele manuale utilizeaza fie pad-uri de cafea, fie cafea macinata. Desigur pentru a beneficia de prospetimea cafelei cel mai recomandat este sa achizitionezi cafea boabe, pe care sa le macini cu ajutorul unei rasnite. Astfel te asiguri ca vei avea o bautura proaspata, iar aroma nu se va risipi – ca in cazul cafelei gata macinata sau a pad-ului.

De asemenea ia in considerare ca este bine sa dozezi in portafiltru cantitatea dorita, spre a beneficia de o bautura exact cum iti doresti: mai puternica sau mai slaba.

 

3. Functii

Espressor manual Philips Saeco Poemia HD84234Functiile iti pot aduce un plus experientei tale zilnice. In prezent sunt modele ce au in dotare dispozitiv de spumare, pentru a obtine cel mai bun cappucino sau chiar un caffe latte exact cum iti doresti – ca cel din oras. Conteaza mult sa inveti care sunt cantitatile ideale si ca acestea sa devina o rutina pentru un inceput de zi perfect.

In cazul in care obisnuiesti sa bei cafeaua dupa ce termini pregatirile de dimineata, recomand sa achizitionezi un espressor care sa aiba functie de mentinere la cald la baza sau deasupra, astfel – chiar daca ai pregatit cafeaua acum 30 minute aceasta sa ramana calda.

Un aspect rar discutat este numarul de boilere  pe care il are aparatul. Majoritatea espressoarelor au un singur boiler, ceea ce inseamana ca poate incalzi fie apa pentru cafea, fie poate produce aburi pentru spuma de lapte, dar in nici un caz ambele activitati in acelasi timp. Daca doresti un model care sa faca fata mai multor cereri in acelasi timp – acest lucru poate fi un impediment, prin urmare vei avea nevoie de un aparat cu doua boilere. Espressoarele manuale cu doua boilere sunt mai rare si scumpe.

 

4. Garantia

Espressoarele manuale au o garantie, de la producator, in medie de 2 ani. Sunt furnizori care iti vor oferi posibilitatea sa extinzi aceasta garantie cu pana la inca 2 ani, contra cost. Tot referitor la furnizori este recomandat mereu sa alegi de la un magazin de incredere, care sa iti ofere toate informatiile necesare despre produs, garantie, dar si modalitatea de restituire a aparatului – in cazul in care esti nemultumit de rezultate.

 

Sper sa iti fie de ajutor acest articol, daca mai ai nevoie de informatii suplimentare, sau mai ai intrebari referitoare la cel mai bun espressor manual de cafea, te invit sa imi lasi un mesaj mai jos.

 

Tinand cont de cele prezentate, in continuare iti recomand trei modele de espressoare manuale foarte bune:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Espressor manual Philips Saeco Estrosa HD8525-09, Dispozitiv spumareEspressor manual Philips Saeco Estrosa HD8525-09, Dispozitiv spumare

abc 0002Espressor manual Philips Saeco Poemia HD8423/19, Dispozitiv spumare

Espressor manual DeLonghi EC221.B, Dispozitiv spumare, Sistem cappuccinoEspressor manual DeLonghi EC221.B, Dispozitiv spumare, Sistem cappuccino

Putere: 1900 WPutere: 950 WPutere: 1100 W
Tip aparat: ManualTip aparat: ManualTip aparat: Manual
Tip bautura: Ceai, EspressoTip bautura: Cappuccino, EspressoTip bautura: Cappuccino, Espresso
Capacitate cesti: 2Capacitate cesti: 2Capacitate cesti: 2
Presiune: 15 barPresiune: 15 barPresiune: 15 bar
Alimentare: Cafea macinataAlimentare: Cafea macinataAlimentare: Cafea macinata
Functii: Dispozitiv spumareFunctii: Dispozitiv spumareFunctii: Dispozitiv spumare, Cappuccino
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 10.06.2016)

 

Articole similare:

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: