Care este cea mai buna rasnita de cafea? Ce caracteristici are o rasnita de cafea?

 

O zi buna incepe mereu cu o cafea pe masura. Savoarea acesteia iti poate schimba starea pe care o ai. Dupa cum bine stii cafeaua cumparata deja macinata, isi pierde din savoare treptat, din momentul in care o desfaci. Prin urmare este ideal daca achizitionezi o rasnita de cafea pentru a te bucura de aroma proaspata zi de zi.

Cea mai buna rasnita de cafea va „elibera” extra savoarea proaspata, indiferent de preferintele tale, cu privire la gradul de macinare al boabelor: extra fin, fin, mediu sau mare si de modul cum prepari bautura: la ibric, filtru, espressor.

O rasnita buna nu costa foarte mult, porneste de la un pret de 70 lei si depaseste 400 lei – desigur in cazul modelelor profesionale.

Cea mai buna rasnita de cafea 1

 

Cum aleg cea mai buna rasnita de cafea?

Cea mai buna rasnita de cafea trebuie sa te ajute sa „extragi” toata aroma, iar acest lucru depinde de caracteristicile produsului: puterea rasnitei, numarul de trepte, siguranta si garantia.

 

cea mai buna rasnita de cafea1. Puterea rasnitei

Puterea aparatului este o caracteristica importanta, regula generala se aplica si in acest caz cu o mica exceptie: cu cat este mai puternic aparatul cu atat vei avea mai putine intreruperi, insa depinde si de tipul de rasnitei – bavuri (care pot fi plate sau conice – asigura o macinare fina) sau ceramica ( sunt mai rezistente). Informatiile referitoare la tipul de rasnita le gasesti in manualul tehnic al aparatului.

 

Rasnita de cafea DeLonghi KG 89 12. Numarul de trepte

Majoritatea aparatelor au o singura treapta de viteza, de cele mai multe ori manuala, adica in functie de cate secunde tii apasat butonul, poti controla gradul de macinare. Cea mai buna rasnita de cafea trebuie sa iti ofere cat mai multa comoditate cand folosesti aparatul. In cazul modelelor performante, ce au un pret peste 200 lei, vei putea seta automat din buton cat de fina sa fie macinata cafeaua.

 

cea mai buna rasnita de cafea3. Siguranta

Sistem – antialunecare, sistem – avertizare cand componentele detasabile nu sunt puse in conformitate, auto-inchidere cand motorul este suprasolicitat si prin urmare pentru a proteja functionalitatea aparatului rasnita de cafea se opreste spre a se raci – toate acestea fac diferenta la un aparat de calitate.

 

4. Alte caracteristici

• alte functii: selector grad macinare – este extrem de util in special daca apreciezi aroma cafelei in functie de gradul de macinare al acesteia: extra fin, fin, mediu, mare;
garantia: minim doi ani si atentie la serviciile de garantie oferite de producator / furnizor.

 

Sper sa te ajute acest articol, cand alegi cea mai buna rasnita de cafea, daca ai intrebari te invit sa lasi un mesaj mai jos.

 

Lista cu recomandari – rasnite de cafea bune, la un pret mediu:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Rasnita de cafea DeLonghi KG 89

Rasnita de cafea DeLonghi KG 89, 110 W, 120 g, Negru/Inox

Rasnita de cafea Bosch MKM6003

Rasnita de cafea Bosch MKM6003, 180 W, 75 g, Negru

Rasnita de cafea Heinner HCG-150SS, 150 W, Inox

Rasnita de cafea Heinner HCG-150SS, 150 W, Inox

Putere (W): 110Putere (W): 150Putere (W): 150
Capacitate: 120 gCapacitate: 75 gCapacitate :80 g
Trepte viteze: 12Trepte viteze: 1Trepte viteze: 1
Altele:Selector grad macinareAltele: material lame InoxAltele: Material lame: Inox
Sistem anti-alunecareSistem anti-alunecareSistem anti-alunecare
Sistem de siguranta: DaSistem de siguranta: DaSistem de siguranta: Da
Material carcasa: InoxMaterial carcasa: PlasticMaterial carcasa: Plastic
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 01.06.2016)

 

Articole similare:

Recommend to friends
 • gplus
 • pinterest

Mesaj

 1. Horia
  25.01.2016 at 15:57

  Am citit depre masini de macinat cafeaua ceramice doar pentru varianta manuala; cele electrice au partea de macinare din metal. De varianta cu BRAVURI nu am auzit de ea pana acum.

  • abcTop.ro
   29.01.2016 at 14:07

   Da, chiar nu sunt cu BRAVURI .. ci BAVURI, era un „R”in plus – chiar il cautam. Merci!

Mesaj: