Care este cea mai buna cafetiera? Ce caracteristici are o cafetiera buna?

 

Cafeaua este bautura cea mai pretuita de noi dimineata, iar o zi buna incepe mereu cu un espresso lung sau scurt – pe masura. Cea mai buna cafetiera o sa te ajute sa prepari o cafea perfecta – combustibil ideal pentru o noua zi.

Marele avantaj al unui filtru de cafea fata de un espressor este pretul. O cafetiera buna are un pret ce porneste de la 100 lei, iar in functie de caracteristicile sale poate ajunge la un cost de peste 400 lei.

Sfat: cea mai buna cafetiera pentru tine este aparatul care iti ofera tot ce ai nevoie pentru o cafea savuroasa, prin urmare ocoleste modelele ieftine – pe criteriul celui mai mic pret si evita cel mai scump aparat cu functii de care nu ai nevoie.

Care este cea mai buna cafetiera

 

Cum alegi cea mai buna cafetiera?

O cafetiera buna se deosebeste prin: puterea sa, capacitatea rezervorului de apa, design-ul si  functiile sale. In continuare am sa detaliez fiecare dintre aceste caracteristici.

 

1. Puterea

Cea mai buna cafetiera trebuie sa aiba o putere optima pentru a inclazi repede apa si a pregati cafeaua. Temperatura apei dar si timpul de incalzire sunt ambele influentate de puterea aparatului, care trebuie sa fie mai mare de 800 W. In general modelele de cafetiere ieftine au o putere de 450 W – ce se observa in timpul de asteptare pana cand apa este incalzita, dar si prin faptul ca aceasta nu are temperatura optima pentru a trece apa cu presiune prin cafeaua proaspat rasnita si a extrage toata savoarea pentru o bautura energizanta perfecta.

 

cea mai buna cafetiera 32. Designul

Design-ul trebuie sa fie o imbinare intre utilitate si aspectul placut / modern. Apa si cafeaua trebuie sa fie usor de turnat in cele doua cuve speciale, iar suportul pentru filtru accesbil, dar mai ales detasabil pentru a putea fi scos si spalat.

Atentie la dimensiunile aparatului, in special daca nu ai foarte mult spatiu pentru depozitare in casa. Tot de design tine si accesul rapid la butoanele de control.

 

3. Capacitatea rezervorului de apa

Capacitatea rezervorului de apa este o alegere personala, insa as recomanda un bol cu o capacitate mai mare de 1 L, chiar daca nu bei foarte multa cafea, atunci cand vin in vizita rude sau prieteni, vei avea nevoie de un stoc mare – intrucat cine refuza o cafea proaspata? Alege un model cu indicator de apa, pentru a putea turna exact cantitatea ideala pentru o ceasca cum iti place.

 

4. Functii

cea mai buna cafetiera 1Functiile de siguranta sunt foarte importante, in special, pentru ca temperatura apei se apropie de cea de fierbere, prin urmare ai nevoie de un aparat care sa aiba prevazut sistem anti-alunecare si chiar de ” avertizare ” in cazul in care componentele detasabile nu sunt pozitionate corect.

Timer chiar daca pare ceva mai putin necesar, aduce un plus, prin faptul ca setarea lui te va avertiza atunci cand cafeaua este gata.

Cea mai buna cafetiera o sa iti ofere posibilitatea sa selectezi aroma, cu ajutorul unui selector, ce va extinde timpul de preparare pentru a da gustul si savoarea dorita, indiferent de cantitatea pregatita.

 

5. Garantia

Cea mai buna cafetiera o sa aiba o garantie  – din partea producatorului, de minim 1 an, iar la aceasta se vor adauga servicii de calitate si prompte din partea producatorului sau a furnizorului in cazul in care aparatul se defecteaza.

 

Sper sa te ajute acest articol cand alegi cea mai buna cafetiera.

 

Tinand cont de cele scrise mai sus, in continuare iti prezint o lista cu top cafetiere:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Cafetiera digitala Star-Light CTD-612SS, 1000 W, 1.5 l, Display LCD, Timer, InoxCafetiera digitala Star-Light CTD-612SS

Cafetiera Russell Hobbs Cottage Red 20530-56

Cafetiera Russell Hobbs Cottage Red 20530-56

Filtru de cafea DeLonghi, ICM 2.B

Filtru de cafea DeLonghi, ICM 2.B

Putere (W): 1000Putere (W): 1000Putere (W): 1000
Capacitate rezervor apa (l): 1.5Capacitate rezervor apa (l): 1.5Capacitate rezervor apa (l): 1.5
Indicator nivel apa:DaIndicator nivel apa:DaIndicator nivel apa:Da
Oprire automata:DaOprire automata:DaOprire automata:Da
Sisteme siguranta: daSisteme siguranta: daSisteme siguranta: da
Altele: ecran LCD, timer, filtru lavabiAltele: stocare cablu, oprire automataAltele: oprire automata, stocare cablu
Dimensiuni: –Dimensiuni: 215 x 225 x 320 mmDimensiuni: 210 x 260 x 350
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
( actualizat: 2.06.2016 )

 

Articole similare:

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: