Care este cel mai bun deshidrator de alimente? Ce caracteristici are un deshidrator de alimente bun?

 

Fructele deshidratate sunt un desert sanatos pe care tu poti sa le oferi celor dragi sau chiar sa il folosesti in prajiturile preferate ale celor mici. Din pacate acestea au preturi destul de piperate – daca le cumperi din magazin, iar unele sunt cu adaous de conservanti si zahar. Daca iti doresti sa faci o investitie pe termen lung, poti achizitiona un deshidrator de alimente.

Acesta este un electrocasnic util in casa ta, ce poti sa il folosesti zi de zi in prepararea de mancaruri, chiar deserturi delicioase si sanatoase. De asemenea cu ajutorul unul deshidrator de alimente, poti pregati alimente de toamna sau iarna si sa le depozitezi. Desigur, exista numeroase metode pentru conservarea fructelor si legumelor, de la gatirea si stocarea in conserve pana la pastrarea in frigider sau in congelator. Cu toate acestea cea mai simpla si mai naturala este uscarea lor.

Pretul pentru un deshidrator de alimente porneste de la 100 lei, iar in functie de model, caracteristici si producator depaseste 200 lei.

cel mai bun deshidrator alimente 3

 

Cum alegi cel mai bun deshidrator de alimente ?

 

Chiar daca esti un pasionat de bucataria raw vegan sau pur si simplu doresti sa pastrezi fructe si legume pentru un timp indelungat, cand alegi un deshidrator de alimente bun trebuie sa iei in considerare in primul rand ce tip de aparat iti doresti. Sunt modele de tipul 2 in 1 ce pot sa fie folosite si pentru a preparat iaurtul in casa sau alte alimente. Acestea sunt modele ceva mai scumpe, insa daca obisnuiesti sa mananci iaurt des, si doresti sa ai control asupra procesului de fabricatie este o investitie foarte buna. Al doilea tip de aparat este cel care are doar functia de uscare.

Alte caracteristici esentiale ce trebuie sa le ai in vedere sunt: puterea, treptele de putere, numarul compartimentelor si garantia. In continuare am sa detaliez fiecare aspect in parte.

 

1. Puterea si treptele de putere

Puterea modelului este o caracteristica importanta. Un aparat bun trebuie sa aiba o putere de peste 300 W, care sa il pregateasca si sa mentina constanta temperatura din interior.

Temperatura trebuie sa fie usor de setat in cel putin doua trepete, pentru a eficientiza procesul de deshidratare. Acest aspect este esential intrucat in timpul uscarii, alimentele elimina apa sub forma de vapori – in prima parte, ceea ce duce la o scadere in incinta aparatului a temperaturii. In functie de model se recomanda sa pornesti la temperatura superioara, urmand pe parcurs sa o reduci.

 

Deshidrator de alimente Heinner HFD-402, 400 W, 4 Tavi, 2 Trepte temperatura, Alb 22. Numarul compartimentelor

In functie de cantitatea alimentelor ce doresti sa o deshidratezi, alege un aparat pe masura. Sunt aparate ce au de la 4 si pana la 9 tavi de uscare ( desigur in cazul aparatelor de uz casnic ). Un factor foarte important este ca acestea sa fie prevazute cu sistem de reglare pe inatime, ce permite ajustarea lor in functie de grosimea fructelor sau a legumelor. Se recomanda sa alegi un aparat care sa aiba o distanta de maxim 40 mm intre sertare, si minima de pana in 27 mm.

 

3. Garantia

Un  producator bun trebuie sa iti ofere o garantie de minim 2 ani, pentru produsul sau. Sunt modele care au pana la 3 ani garantie, iar in functie de furnizor poti beneficia contra-cost de o extindere a garantiei cu pana la 2 ani.

 

Sper sa iti fie utile aceste informatii, daca mai ai intrebari – referitoare la cel mai bun deshidrator de alimente, imi poti lasa un mesaj in fromularul de la finalul paginii.

 

Tinand cont de cele scrise mai sus, in continuare iti recomand trei aparate foarte bune, ce merita atentia ta:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Deshidrator alimente Zelmer ZFD1350W, 520W, control electronic cu timerDeshidrator alimente Zelmer ZFD1350W, 520W, control electronic

Deshidrator alimente si preparare iaurt Dekassa, 9 recipienteDeshidrator de alimente si preparare iaurt Dekassa, 9 recipiente

Deshidrator de alimente Heinner HFD-402, 400 W, 4 Tavi, 2 Trepte temperatura, AlbDeshidrator de alimente Heinner HFD-402, 400 W, 4 Tavi, 2 Trepte

Putere: 520 WPutere: 300 WPutere: 400 W
Capacitate: 11 lCapacitate: 7 kgCapacitate: 6 kg
Numar cosuri de gatit: 4Numar cosuri de gatit: 5Numar cosuri de gatit: 4
Panou comanda: DaPanou comanda: DaPanou comanda: Da
Functii: uscareFunctii: uscare, aparat de facut iaurtFunctii: uscare
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 18.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: