Care este cel mai bun aparat pentru vidarea alimentelor ? Ce caracteristici are un aparat pentru vidarea alimentelor ?

 

Vidarea alimentelor are doua avantaje principale: in primul rand pastreaza alimentele proaspete pentru o perioada mai lunga de timp, iar in al doilea rand depozitarea lor in frigider se face mult mai usor si previne imprastierea mirosurilor neplacute. Pentru a beneficia de aceste trei plusuri ai nevoie de un aparat pentru vidarea alimentelor foarte bun.

Aparat de vidat FoodSaver FFS004X 01 6 - aparat pentru vidarea alimentelor

Ambalarea in vid este o tehnologie moderna, special creata pentru a impacheta si pastra  produsele alimentare. Procedeul de vaccum sau ambalarea in vid, consta in introducerea alimentului intr-un ambalaj din material impermeabil – precum pungile de plastic, si extragerea aerului din interior. Extragerea aerului este facuta cu ajutorul unei pompe de vid. Prin urmare este evitat contactul produselor cu oxigenul, care poate declansa reactii ce duc la alterarea acestora rapid sau chiar la imprastierea mirosurilor specifice in tot frigiderul.

Un alt avantaj este faptul ca acest procedeu stopeaza inmultirea microorganismelor, precum: bacterile si mucegaiul. In acest fel, produsele alimentare se pastreaza in conditii igenizate.

In piata sunt numeroase modele foarte bune, ce au un pret pornind de la 150 lei si depasesc 300 lei in functie de performantele lor.

Aparat de vidat FoodSaver FFS004X 01 5 - vidarea alimentelor

 

Cum alegi cel mai bun aparat pentru vidarea alimentelor ?

 

Un aparat pentru vidarea alimentelor de uz casnic trebuie sa izoleze perfect produsele, in pungi speciale. Prin urmare este important ca acesta sa aiba minim trei functii esentiale precum:

vidarea si sigilarea pungilor automata – tot ce trebuie sa faci este sa pui pungile speciale / rola de plastic, sa aranjezi alimentele in zona speciala, si sa apesi pe buton;
sigilarea (functia de sigilare a pungilor), in cazul utilizarii rolelor – multe aparate folosesc role de pungi, care sunt mult mai practice;
aspirarea aerului – ce trebuie sa se auto – opreasca iar punga sa fie perfect sigilata – automat;
vidare umeda / uscata – sunt doua functii pe care orice aparat trebuie sa le aiba, astfel incat sa poti vida o gama variata de alimente.

 

• Tipul rolei

Avand in vedere ca ai nevoie sa videzi diferite alimente mai mici sau mai mari de la: felii de fructe/legume si pana pachete de carne, un aparat ce permite vidarea in functie de cantitate, folosind pungi adecvate, reprezinta un avantaj. Multe modele folosesc pungi de diferite dimensiuni, precum:

• pungi pentru vidare alimente – 20×28 cm (20 buc./pachet);
• pungi pentu vidare alimente – 28×36 cm (50 buc./pachet);
• role pentru vidare alimente – 28×300 cm (2 buc/pachet).

Aparat de vidat FoodSaver FFS004X 01 4 - vidarea alimentelor

 

• Garantia

Un aparat bun trebuie sa aiba o garantie de minim 2 ani, perioada in care, daca se strica o componenta sa poti beneficia de service gratuit. In functie de magazinul de la care achizitionezi produsul, poti opta pentru cumpararea unei extra garantii, cu pana la 2 ani. Recomand sa faci acest lucru, mai ales ca in anumite conditii ( in functie de furnizor, termeni si conditii ), iti asigura un curier care sa ridice de la tine de acasa aparatul stricat.

 

Sper sa iti fie de ajutor aceste informatii, daca ai nevoie de mai multe detalii te invit sa imi lasi un mesaj mai jos.

 

Tinand cont de cele prezentate anterior, in continuare iti recomand trei aparate de vidat pentru uz casnic foarte bune:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Aparat de vidat FoodSaver FFS004X 01Aparat pentru vidarea alimentelor FoodSaver FFS004X-01

Aparat de vidat FoodSaver FFS003X 01Aparat pentru vidarea alimentelor FoodSaver FFS003X-01

Aparat de ambalare in vid a alimentelor Laica VT3113Aparat pentru vidarea alimentelor Laica VT3113

Tip produs: Aparat de vidatTip produs: Aparat de vidatTip produs: Aparat de vidat
Sigilare: daSigilare: daSigilare: da
Vidare uscata: daVidare uscata: daVidare uscata: da
Vidare umeda: daVidare umeda: daVidare umeda: –
Altele: Indicator luminosAltele: Indicator luminosAltele: Indicator luminos
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 14.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: