Care este cel mai bun curatator cu aburi? Ce caracteristici are un curatator cu aburi?

 

cel mai bun curatator cu aburiCuratenia in casa este greu de mentinut, mai ales in anumite zone din apartament, precum: bucataria. Un curatator cu aburi bun este aparatul ideal care o sa indeparteze in special cele mai “incapatanatepete de grasime, chiar si de pe faianta din jurul aragazului.

Avantajele unui curatator cu aburi sunt: ofera un mod natural si economic de a indeparta mizeria – intrucat nu sunt necesari detergenti, consumul de apa este mai mic, este igentic si poate sa fie folosit chiar in zonele greu accesibile, poate curata diferite suprafete din bucatarie, baie sau camere, iar prin formarea aburilor apa este demineralizata, deci nu raman resturi de calcar sau urme dupa curatenie.

Un aparat de aburi performant are un pret ce porneste de la 1500 lei si depaseste 3000 lei in functie de performante. O varianta mai ieftina, pentru a beneficia de o parte dintre avantaje este achizitionarea unui mop cu aburi.

 

Cum aleg cel mai bun curatator cu aburi?

Alegerea unui curatator cu aburi bun consta in optarea pentru un model care sa fie puternic, sa ofere un timp de incalzire mic, o presiune mare dar si accesoriile necesare.

 

1. Puterea aparatului

Un curatator cu aburi ideal trebuie sa ofere combinatia perfecta de putere a aburului si temperatura, pentru a desprinde usor mizeria, chiar in zonele greu accesibile. Acest lucru se poate obtine doar daca aparatul este suficient de puternic pentru a incalzi apa, adica o putere de minim 1400 W. Un aparat de curatat cu aburi functioneaza ca o oala sub presiune, doar ca are propriul boiler pentru a incalzi apa. Cand apa ajunge la temperatura de fierbere aburul este eliminat controlat.

Puterea aparatului influenteaza in principal timpul de incalzire. Un curatator cu aburi bun trebuie sa fie gata de folosire in maxim 5 minute, dupa ce ai pus aparatul in functiune.

cel mai bun curatator cu aburi

 

2. Capacitatea si presiunea rezervorului

Capacitatea rezervorului determina cantitatea de aburi pe care aparatul o va da, din momentul in care incepi sa il folosesti si pana la final. Sunt aparate ce au o capacitate de 0,5 l si pana la 3 l. De regula pentru a se dezvolta aburii este bine sa nu umpli tot recipientul cu apa, iar un alt sfat este sa utilizezi apa calda in cuva aparatului pentru ca acesta sa se incalzeasca mai repede.

Presiunea rezervorului se masoara in bar. In piata sunt aparate ce ajung pana la o presiune de 10 bar, si temperaturi de pana la 185 grade Celsius. La o astfel de temperatura si presiune, ciupercile, mucegaiul si alti alergeni sunt ucisi instant. Pentru a beneficia de aceste avantaje nu trebuie sa cumperi cel mai scump model, un aparat de 3,5 bar este suficient pentru a face curatenie in locuinta ta, adica pentru uz casnic.

cel mai bun curatator cu aburi

 

3. Debitul de abur

Referitor la debitul de abur ce reprezinta puterea standard a aburului de a fi eliminat prin accesoriul special. Un curatator de aburi bun trebuie sa aiba un debit de 90 grame/minut, unitate de masura care se refera la cantitatea de grame de abur ce este pulverizat pe suprafata ce trebuie curatata, intr-un minut. Setarea debitului trebuie sa fie facuta insa manual, astfel incat pe materialele delicate sa folosesti aparatul la o putere mai mica, iar pe metale sau unde este posibil – un debit puternic.

 

5. Accesorii

Accesorii iti vor fi de mare ajutor in special ca vei avea de curatat diferite suprafete de la geamuri si pana la gresie si faianta. Principalele tipuri de accesorii sunt: laveta microfibra, perie pardoseli, perie mica, lance de presiune, set spalare geamuri, accesoriu 120°, tuburi prelungire, palnie pentru reumplere, set lavete. Desigur nu trebuie sa uiti de manualul de utilizare, care o sa iti ofere informatii utile despre cum sa folosesti aparatul si nici de geanta pentru depozitarea tipurilor de duze.

cel mai bun curatator cu aburi

 

6. Sisteme de siguranta

Sistemele de siguranta sunt necesare in special ca acest aparat functioneaza ca o oala sub presiune, ce se alimenteaza la priza. Prin urmare este bine sa alegi un model care sa fie certificat de un centrul international, un exemplu: TIA – Technical Inspection Association.

 

7. Garantia

Achizitioneaza un produs cu o garantie de minim 2 ani, de la un furnizor cunoscut – pentru a putea beneficia de servicii de calitate si prompte in cazul in care produsul se defecteaza.

 

Sper sa te ajute acest articol – in alegerea celui mai bun curatator cu aburi.

 

Tinand cont de cele scrise mai sus, in continuare iti prezint o lista cu cele mai bune aparate de curatat cu aburi:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Aparat de curatat cu abur Polti Vaporetto Eco Pro 3000

Aparat de curatat cu abur Polti Vaporetto Eco Pro 3000

Aparat de Curatat cu Abur Polti Vaporetto Classic 55, 1500 W, Negru-Rosu

Aparat de Curatat cu Abur Polti Vaporetto Classic 55, 1500 W

Aparat de curatat cu abur Polti Vaporetto Pure, 1500 W, Alb-Portocaliu

Aparat de curatat cu abur Polti Vaporetto Pure, 1500 W

Putere (W): 2000Putere (W): 1500Putere (W): 1500
Capacitate rezervor (l): 2Capacitate rezervor (l): 1.3Capacitate rezervor (l): 0.75
Presiune rezervor (bar): 4Presiune rezervor (bar): 3.5Presiune rezervor (bar): 3.5
Indicator luminos de functionare: DaIndicator luminos de functionare: DaIndicator luminos de functionare: Da
Sistem siguranta: DaSistem siguranta: DaSistem siguranta: Da
Debit de abur (g/min): Pana la 110Debit de abur (g/min): Pana la 80Debit de abur (g/min): Pana la 90
Timp incalzire (min.): 3Temperatura abur (°C):120Temperatura abur (°C):125
Accesorii: Laveta microfibra,Perie pardoseli, Perie mica, Lance de presiune, Set spalare geamuri, Accesoriu 120°, Tuburi prelungire, Palnie pentru reumplere, Set lavete, DVD DemonstrativAccesorii: Accesoriu abur concentrat |perie mica nylon pentru curatarea toaletelor, obiectelor sanitare, plitelor, frigiderului, rosturilor|Solutie anti calcar 2 fiole solutie anti calcar organic, biodegradabilAccesorii: Igienizare covoare si alte tasaturi, spalare geamuri, faianta si oglinzi, igienizare electrocasnice mici si mari. spalare parchet, gresie , marmura, pvc
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
( actualizat: 2.06.2016 )

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj

  1. Valeriu
    15.02.2016 at 10:54

    Am gasit acest articol aflandu-ma in cautarea unor recomandari referitoare de service-urile auto din Bucuresti. Apreciez talentul tau de prezenta intr-un fel placut informatiile

Mesaj: