Care este cel mai bun mop cu aburi? Ce caracteristici are un mop cu aburi?

 

Curatenie in casa este o placere daca ai instrumentele potrivite. In prezent avem multe electrocasnice care ne fac viata mai usoara. Un astfel de produs este cel mai bun mop cu aburi, un inlocuitor excelent al clasicului mop si a galetii cu apa.

Curatarea cu aburi a podelei sau a altor locuri din casa este prietenoasa cu mediul, dar mai ales sanatoasa pentru copii si animale, intrucat sunt folositi aburii din urma condensului apei, fara sa fie nevoie de solutii chimice.

Pretul unui mop cu aburi porneste de la 300 lei si depaseste 600 lei, in functie de caracteristicile acestuia. Dupa cum precizam in articolele anterioare, achizitia de electronice si electrocasnice de calitate trebuie vazuta ca o investitie pe termen lung.

Care este cel mai bun mop cu aburi 4

 

Cum aleg cel mai bun mop cu aburi?

Cand alegi cel mai bun mop cu aburi – trebuie sa te orientezi catre un model care sa ofere prin caracteristicile sale, rezultatele dorite. Prin urmare trebuie sa iei in calcul: puterea mopului, capacitatea rezervorului, tipul de alimentareaccesoriile, dar si care sunt functiile suplimentare oferite in pret. In continuare am sa prezint fiecare aspect in parte:

 

1. Puterea mopului

Un mop cu aburi trebuie sa aiba o putere suficient de mare pentru a inclazi rapid apa – de preferat in cateva secunde, la temperatura optima pentru a crea condens. Regula este simpla: cu cat este mai puternic aparatul, cu atat este mai performant, prin urmare aburii sunt degajati mai rapid. In medie un mop cu aburi bun incalzeste apa in 90 de secunde, din momentul in care a fost apasat butonul de pornire.

Chiar daca sunt mai scumpe, alege un model care sa aiba o putere peste 800 W, pentru a putea fi utilizat rapid.

Cel mai bun mop cu aburi pentru curatenie 4

 

2. Capacitatea mopulul

Mopurile cu aburi au doua rezervoare, unul este pentru detergent iar al doilea pentru apa.

Atentie la tipul detergentului ce il achizitionezi, este recomandat sa cumperi un detergent special, care sa contina substanta speciala pentru decalcifierea apei, altfel risti sa infunzi supapele aparatului si sa pierzi garantia.

 

3. Alimentare

In functie tipul de alimentare ai de ales intre un mop cu cablu si un mop cu acumulatori. Recomandarea mea este sa achizitionezi un mop cu acumulatori, fara fir, intrucat sunt mult mai usor de manevrat. Un alt avantaj este ca poti face curatenie in orice incapere nefiind nevoie de schimbi priza, in special ca ar fi pacat ca aceasta sa se afle fix in locul unde tocmai ai spalat.

Un model cu acumulatori are in medie o autonomie de 20 minute, ceea ce este suficient pentru a spala intr-o camera chiar de mai multe ori.

Cel mai bun mop cu aburi pentru curatenie 1

 

 4. Accesorii

Mopul cu aburi „vine” la pachet cu mai multe tipuri de lavete, din materiale diferite, pentru a sterge suprafete diferite –  atat cele de lemn – pardoseala, cat si cele mai dure precum gresia.

Cel mai bun mop cu aburi este insa de tipul all-in-one si ofera acesorii speciale pentru a curata mizeria din diferite locuri de pe podea, mobila si chiar de pe corpurile din baie.

 

5. Alte caracteristici

Alte caracteristici te vor ajuta sa folosesti mai usor aparatul:

reglajul mopului – este foarte important, sunt modele care au un buton special cu ajutorul caruia poti seta cantitatea de aburi, insa cel mai bun mop va face acest lucru automat, dupa ce selectezi tipul de suprafata ce trebuie curatat;

garantia – un producator bun o sa iti ofere pentru un astfel de produs o garantie de cel putin 2 ani, atentie insa si la furnizorul de la care il achizitionezi, acesta trebuie sa iti puna la dispozitie servicii prompte si de calitate daca produsul se strica.

Cel mai bun mop cu aburi pentru curatenie 5

 

Sfaturi:
• pastreaza aparatul mereu curat dupa utilizare, nu uita sa speli sau sa schimbi filtrele intrucat acestea au o influenta mare asupra performantei aparatului;
• achizitioneaza detergentii recomandati de producator pentru a nu pierde garantia podusului.

 

Sper sa iti fie de ajutor aceste informatii, cand alegi cel mai bun mop cu aburi pentru casa ta.

 

Cel mai bun mop cu aburi – lista cu recomandari:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Aparat de curatat cu abur Polti Vaporetto SV 100, 900 WAparat de curatat cu abur Polti Vaporetto SV 100, 900 W, Alb/Verde

Aparat de curatat cu abur 5 in 1 Polti Vaporetto SV 205, 1300 W,Aparat de curatat cu abur 5 in 1 Polti Vaporetto SV 205

Mop electric cu aburi 10 in 1 Vax Fresh CombiMop electric cu aburi 10 in 1 Vax Fresh Combi, Culoare Alb/Verde

Putere (W): 800Putere (W): 1300Putere (W): 1600
Gata de utilizare intr-un minutCapacitate rezervor detergent / apa (l): 0.6 / 0.8Capacitate rezervor apa (l): 0.26
Tip alimentare: La reteaTip alimentare: La reteaTip alimentare: La retea
Indicator luminos de functionare: DaIndicator luminos de functionare: DaIndicator luminos de functionare: Da
Rezervor detasabil apa: DaRezervor detasabil apa: DaRezervor detasabil apa: Da
Greutate (kg): 3Greutate (kg): 3.5Greutate (kg): 3.7
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 31.05.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: