Care este cel mai bun cantar de calorii pentru alimente? Ce caracteristici are un cantar bun de calorii?

 

Majoritatea bolilor moderne apar din cauza alimentatiei haotice. Toate cele trei mese din zi sunt foarte importante, mai mult trebuie sa cuprinda alimente diversificate. Daca temerea ta sunt kilogramele in plus, atunci de mare ajutor o sa iti fie achizitionarea unui cantar de calorii pentru bucatarie. Desigur pentru a duce un stil de viata sanatos, trebuie sa faci si miscare ( fie in aer liber, la sala, sau chiar in casa cu ajutorul unor aparate precum: un stepper, o bicicleta electrica, o banda de alergat s.a.).

Avantajele unui cantar de bucatarie sunt: poti urmari cu precizie mesele, poti cantari diferite ingrediente pentru prajituri sau alte retete, poti masura diverse valori ale nutrientilor din alimente  – ceea ce te va ajuta sa iti creezi un meniu personalizat sau sa urmezi mai usor o dieta recomandata de un nutritionist.

Pretul pentru un cantar de calorii depaseste 100 lei, iar in functie de marca si ce performante ofera ajunge la 400 lei.

cel mai bun cantar alimentar2

 

Cum alegi cel mai bun cantar de calorii pentru bucatarie?

Pare simplu alegerea unui cantar de bucatarie, practic trebuie sa optezi pentru un model care sa iti ofere precizie in masuratorile oferite si sa se incadreze in buget. Insa atunci cand doresti sa cumperi un cantar de calorii pentru bucatarie decizia este un pic ingreunata intrucat si asteptarile sunt mai mari.

 

1. Precizia cantarului

Dupa cum am spus mai sus trebuie sa achizitionezi un cantar care sa iti ofere cu precizie greutatea alimentelor cantarite, indiferent ce unitati de masura preferi: kg, lb, sb sau ml. Alege un model performant, chiar daca platesti mai mult, nu uita ca reprezinta o investitie pe termen lung.

Majoritatea cantarelor bune au functia ‘TARE’ incorporata – cu ajutorul careia vei scadea greutatea bolului in care se afla alimentele pentru masurarea corecta.

cel mai bun cantar alimentar1

 

2. Tipul de informatii

Un cantar de calorii bun trebuie sa iti prezinte informatii despre produsul ce il cantaresti, nu doar greutatea sa. Pentru acest lucru multe cantare au memorie interna ce inmagazineaza o baza de data cu diferite produse si informatii. Tot ce trebuie sa faci este sa introduci codul produsului, ce il gasesti in manualul de utilizare si sa asezi alimentul pe cantar.

Un alt aspect ce trebuie sa il verifici sunt tipurile de informatii ce le ofera – un cantar bun o sa iti furnizeze date precum: kilocalorii, proteine, carbohidrati, sare, fibre, colesterol sau grasimi. Toate acestea se afla in memoria aparatului.

 

3. Alte functii

Alte functii incorporate intr-un cantar de bucatarie iti vor fi de mare ajutor atat pentru a facilita utilizarea aparatului, dar si pentru a-ti oferi mai multe informatii care te pot ajuta:
 afisaj temperatura – sunt modele ce afiseaza temperatura, pentru a-ti oferi informatii despre temperatura din interior;
 bateria – cantarele de bucatarie functioneaza de regula pe baterii, ce trebuie schimbate dupa o anumita perioda de timp. Pentru a prelungi durata de viata a bateriei alege un model cu functie de oprire automata;
 alarma / ceas – daca  te gandeai sa cumperi un ceas in bucatarie, poti opta pentru un model de cantar cu ceas incorporat si caruia poti sa ii setezi usor si una sau mai multe alarme.

cel mai bun cantar alimentar3

 

4. Garantia

Un cantar de calorii pentru bucatarie bun trebuie sa iti ofere siguranta si calitate mult timp, insa de regula acestea vin cu o garantie de 2 ani. Atentie si de unde cumperi cantarul, intrucat furnizorul te poate ajuta in cazul in care ai probleme cu aparatul.

 

Sper sa iti fie de ajutor acest articol, cand achizitionezi cel mai bun cantar de calorii pentru bucatarie. Daca ai intrebari te invit sa imi lasi un mesaj mai jos.

 

Luand in considerare toate informatiile prezentate anterior,  in continuare iti recomand o lista cu cateva modele de cantare performante pentru masurarea caloriilor: 

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Cantar de bucatarie Beurer DS81, 5kgCantar de bucatarie Beurer DS81, 5kg, Oprire automata

Cantar de bucatarie Zelmer KS1700, 5 kg, Analizator alimentar, AlbCantar de bucatarie Zelmer KS1700, 5 kg, Analizator alimentar

Cantar de bucatarie pentru dieta EKS 8244Cantar de bucatarie pentru dieta EKS 8244, Analiza alimente

Capacitate: 5 kgCapacitate: 5 kgCapacitate: 5 kg
Control electronic: DaControl electronic: DaControl electronic: Da
Oprire automata: daOprire automata: daOprire automata: da
Altele: masoara kilocalorii, kilojoules, proteine, carbohidrati, colesterol, grasimAltele: masoara kilocalorii, proteine, carbohidrati, sare, fibre, colesterol, grasimeAltele: masoara kilojouli, colesterol, echivalentul in paine, carbohidrati, grasimi si proteine
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 03.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: