Care este cel mai bun aparat electric de alergat pe banda? Ce caracteristici trebuie sa urmaresti pentru alegerea celui mai bun aparat de alergat pe banda?

 

Au trecut Sarbatorile, petrecerile de Revelion si inca resimtim acea greutate acumulata din vacanta. Avand in vedere ca este un nou an, avem motivatie suficienta sa facem lucrurile altfel, sa avem mai mare grija de sanatatea noastra si chiar de cea a persoanelor dragi. Cea mai buna modalitate, de a te ingriji corespunzator, este prin sport, iar una dintre activitatile recomandate este alergatul. Prin urmare iti propun sa te uiti dupa un aparat de alergat pe banda, pe care sa il folosesti in casa (avand in vedere ca temperatura de afara nu iti perimite sa mergi in parc).

Aparatele de alergat pe banda au o prima clasificare in functie de tipul de mecanism, in: banda de alergat electrica, macanica si magnetica. Dupa cum zice si numele cea electrica are la baza un motoras care face ca banda sa se miste, fiind mult mai usor de pornit / oprit, dar si de alergat, dezavantajul acestui model este insa costul. Pretul pentru un model electric porneste de la 1000 lei, iar in functie de caracteristici depaseste 10000 lei. La polul opus banda mecanica / magnetica este mai ieftina (pornind de la 600 lei), cu diferenta ca trebuie sa depui ceva mai mult efort pentru a alerga (practic pasi tai sunt cei care pun in micare banda) – pentru mai multe detalii despre benzile de alergat magnetice / mecanice – click aici.

O alta clasificare este in functie de utilizare (pentru acasa, pentru sala sau pentru antrenamente intense). Modelele pentru „acasa” sunt mult mai „simple”, au o viteza maxima de 20 km/ora si ofera un numar suficient de programe pentru un antrenament complet. Modelele care sunt pentru salile de fitness, pot ajunge pana la o viteza maxima de 30 km/ora, au o gama variata de programe care sa acopere necesitati diferite – desigur cu dezavantajul ca acestea sunt foarte scumpe.

Cel mai bun aparat de alergat pe banda

 

Cum aleg cel mai bun aparat de alergat pe banda – care sa fie electric?

 

Cand alegi o banda electrica de alergat sunt o serie de factori ce trebuie sa ii urmaresti – incepand cu motivul pentru care doresti sa cumperi un astfel de aparat, trecand apoi la caracteristicile tehnice ale modelului – motorul (avand in vedere ca este electric), lungimea / latimea benzii si pana la programele puse la dispozitie de aparat (tipurile de programe, viteza, inclinarea, sisteme de siguranta ). In continuare am sa detaliez fiecare aspect in parte, astfel incat sa iei decizia cea mai buna atunci cand cumperi un aparat de alergat pe banda electrica.

 

1. Motivul pentru care doresti sa cumperi

Majoritatea persoanelor doresc sa cumpere o banda de alergare pentru a pierde din greutate sau chiar pentru tonifiere. Desigur in piata gasesti si benzi de alergat care au programe specifice de recuperari dupa accidente. Pentru a face alegera potrivita, urmareste tipul de programe speciale pe care aparatul ti le pune la dispozitie (sunt modele ce au chiar si 15 programe).

 

2. Motorul

Puterea motorului este in stransa legatura cu cat de des intentionezi sa folosesti banda. Spre exemplu daca ai nevoie de un aparat de alergat pe care sa il folosesti cel putin 45 minute pe zi, vei avea nevoie de un model cu un minim de 1,5CP, practic cu cat puterea motorului creste cu atat durata de uitilizare si performantele aparatului sunt mai mari. Daca doresti sa faci exercitii de intensitate medie (alergat timp de 60 minute – zilnic cu o inclinatie medie), vei avea nevoie de o banda cu o putere de 2 CP, iar pentru pasionatii de sport intensiv recomand o banda cu o putere de 3CP (alegat peste 60 minute la inclinatie mare).

De asemenea cu cat aparatul are un motor mai puternic, cu atat o sa ofere o gama varianta de viteze (ex: un motor de 1,5 CP o sa asigure o viteza de 1-12 km/h, pe cand un aparat cu motor de 2 CP – 0.8-16 km/h).

Cel mai bun aparat de alergat pe banda

 

3. Latimea benzii

Dupa cum ai observant benzile de alergat au latimi diferite. Cele de la sala spre exemplu sunt mult mai late fata de cele pentru „casa”, motivul la baza este urmatorul: cu cat banda este mai lata si mai lunga ofera o stabilitate mai mare, prin urmare poate sa fie folosita lejer de persoanele care au o greutate peste 120 kg ( modele pentru casa suporta o greutate maxima de pana la 120 kg).

De asemenea latimea benzii se alege si in functie de tipul de exercitii ce doresti sa le pactici. Pentru exercitii lejere ( 1 km/h – 6 km/h) o suprafata de 100 cm x 40 cm este suficienta, pentru exercitii medii ca intensitate (6 km/h – 8 km/h) suprafata potrivită va avea dimensiunile de 120 cm x 40 cm, dupa cum te astepti pentru persoanele care doresc sa alerge cu o viteza peste 8 km/h vor avea nevoie de o banda mai lata – 130 cm x 45 cm

 

4. Alte caracteristici:

Cel mai bun aparat de alergat pe bandaAlte caracteristici ce trebuie sa le ai in vedere sunt: inclinarea, consola  si sistemele de siguranta.

inclinarea benzii – sunt modele care au inclinatie automata (0-12%) si alte aparate a carei inclinare se face manuala;

• informatiile afisate pe consola trebuie sa fie cele pe care le astepti: viteza, distanta parcursa, timpul de alergare, numarul mediu de calorii arse, masurarea pulsului (in special daca mergi pe un program cardio, sau personalizat). De asemenea consola trebuie sa fie usor de folosit – cat mai intuitiva.

sistemele de siguranta – sunt cateva elemente ce nu trebuie sa lipseasca precum cheia magnetica ce permite oprirea imediata a benzii in cazul in care te dezechilibrezi, sisteme ce asigura functionarea usoara si silentioasa (ex: sistem de amortizare a socurilor la alegare).

usurinta in depozitare – majoritatea benzilor se strang usor si pot fi depozitate (fie sub pat – daca locul o permite, sau orizontal sprijinite de perete).

 

5. Garantia

Multe aparate de alergat pe banda au o garantie de 24 luni, perioada in care producatorul trebuie sa iti ofere suport gratuit in situatia in care ai probleme cu aparatul.

 

Atentia – majoritatea benzilor de alergat vin in proportie de 95 % asamblate in cutie, ulterior ramanand sa mai montezi restul pieselor – ex: consola, banda. Sunt insa si modele pentru care este posibil sa fie necesar achizitionarea unui pachet separat de instalare. Daca instalarea nu este facuta conform cu cele scrise in cartea tehnica vei pierde garantia

 

Sper sa iti fie de ajutor aceste informatii, daca mai ai intrebari referitoare la cele mai bune benzi de alergat electrice, imi poti lasa mai jos un mesaj.

 

Tinand cont ce cele prezentate anterior, in continuare doresc sa iti recomand trei modele de benzi de alergat electrice, ce te vor incanta:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Banda de alergat electrica FitTronic DK19Banda de alergat electrica FitTronic DK19

Banda de alergat electrica Actuell T2000IBanda de alergat electrica Actuell T2000I

Banda alergare Energy Fit MT08ABanda alergare Energy Fit MT08A, Alb / Verde

Tip produs: Banda de alergat electricaTip produs: Banda de alergat electricaTip produs: Banda de alergat electrica
Gama: HomeGama: HomeGama: Home
Viteza: 1-14 km/hViteza: 0.8-12 km/hViteza: 1-12 km/h
Sistem inclinare: manual in 3 pozitiiSistem inclinare: manual in 3 niveleSistem inclinare: motorizat intre 0-12%
Display ce afiseaza : viteza, distanta, timp, calorii, puls si 12 programeDisplay ce afiseaza : Timp, Viteza, Distanta, Calorii, Puls, Body Fat7 functii afisate: Timp, Viteza, Distanta, Calorii, Puls, Inclinare, Body Fat + 12 programe
Zona corpului: Pentru partea inferioaraZona corpului: Pentru partea inferioaraZona corpului: Pentru partea inferioara
Sistem de siguranta: daSistem de siguranta: daSistem de siguranta: da
Masa maxima admisa (kg): 110Masa maxima admisa (kg): 110Masa maxima admisa (kg): 120
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 22.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: