Care este cel mai bun aragaz pentru camping?  Ce caracteristici sa urmaresti la un aragaz pentru camping?

( aragaz pentru camping vs de drumetii )

 

Un aragaz pentru camping este alegerea potrivita daca doresti sa petreci cateva zile in natura, departe de orasul obositor. Activitatile in familie sau cu prietenii sunt o alternativa foarte buna pentru a te deconecta de probleme. Dupa cum stii, in Romania sunt putine locuri de campare, unde ai voie sa faci un gratar. Cu ajutorul unui aragaz pentru camping poti usor sa scapi de acest stres, intrucat aparatul este sigur, usor de folosit si acceptat in orice loc.

In functie de numarul zilelor – cate vei sta in natura, poti alege dintr-o gama variata de arzatoare, care sa iti satisfaca dorintele culinare.

Pretul, este relativ mic, porneste de la 100 lei si depaseste 300 lei ( in functie de producator si caracteristici).

Cel mai bun aragaz pentru camping - abcTop.ro 7

 

Cum alegi cel mai bun aragaz pentru camping?

 

Cand alegi cel mai bun aragaz pentru camping sunt o serie de caracteristici de luat in considerare, precum: tipul de aragaz, numarul de ochiuri, tipul de alimentare, sistemele de protectie si garantia. In continuare voi detalia fiecare aspect in parte, astfel incat sa iei cea mai buna decizie.

 

Tipul de aragaz de voiaj

Gama de aragazuri pentru voiaj se imparte in doua mari categorii: aragazuri pentru camping ( sunt mai voluminoase ) si modelele pentru rusac / drumetii ( exact, au o dimensiune si greutate redusa).

aragaz pentru camping: acesta este special proiectat, pentru a fi luat din portbagaj si a-l instala undeva in apropiere. Se aseamana cu o plita electrica – avand o dimensiune prea mare pentru a fi transportat mult timp, dar o greutate mai mica. Aragazul pentru camping poate sa aiba intre 1 si 3 arzatoare, pentru a putea prepara rapid mancarea. Se recomanda folosirea sa atat in spatii deschise cat si inchise, prin urmare reprezinta o alternativa buna – sa mai ai un aparat pentru a incalzi mancarea chiar in casa;

Cel mai bun aragaz pentru camping - abcTop.ro 4

aragaz pentru drumetii: acestea sunt foarte mici si au o greutate scazuta. De regula, pentru fiecare persoana care porneste in drumetii mai lungi se recomanda sa aiba asupra lor un astfel de model. Anumite modele sunt proiectate doar pentru a putea fierbe apa ( in cazul modelelor ce au o putere calorica mica ), la pol opus sunt si aparate din aceasta gama ce pot fi utilizate pentru a prepara mancarea – strictul necesar. Materialele de baza sunt de regula titanul si aluminiul.

Cel mai bun aragaz pentru camping - abcTop.ro 8

 

 

Tipul de combustibil utilizat

Este un aspect deosebit de important de luat in considerare. De regula aragazurile de voiaj functioneaza pe gaz imbuteliat ( propan ) sau combustibil lichid. Inainte sa cumperi aparatul recomand sa iei in considerare cat de accesibil iti este sa reumpli butelia, iar daca te gandesti sa calatoresti in strainatate – cat de usor ai sa gasesti si acolo.

Dupa cum ziceam mai sus, propanul este combustibilul cel mai des utilizat. Flacara produsa este curata, nu adauga arome artificiale mancarii.  Acesta este disponibil in butelii ce pot fi umplute cand doresti. Alte tipuri de combustibil folositi pot fii benzina ( de regula fara plumb – este usor de achizitionat de la orice benzinarie), lemnul sau carbunii ( sunt rar intalnite aceste modele, sunt mai greu de utilizat, plus ca nu le poti lua in drumetii).

Recomandarea mea este sa achizitionezi un model care sa foloseasca doua alternative de alimentare, astfel incat sa ai o libertate mai mare in a alege.

 

Numarul de ochiuri

In functie de necesitate, poti achizitionat un aparat care sa aiba de la un ochi si pana in 3. Cand trebuie sa iei o decizie cu privire la numarul de arzatoare, este bine sa ai in vedere: cate persoane calatoresc cu tine si cate tipuri de alimente crezi ca ai sa gatesti zilnic.

Atentie si la puterea calorica a ochiurilor. Dupa cum ziceam mai sus, sunt aragazuri de voiaj special proiectate doar pentru a incalzi apa insa si modele ce le poti utiliza pentru a pregatii mancarea.

Cel mai bun aragaz pentru camping - abcTop.ro 1

 

Usurinta in folosire si sistemele de protectie

Usurinta in folosire si sistemele de protectie sunt importante la orice aparat:

ajustare flarara – daca esti in cautarea unui aragaz pentru camping bun, ia in considerare un model la care poti ajusta flacara in functie de necesitate;

sistem avertizare cu led – cand aparatul functioneaza, este recomandat ca acest lucru sa poata fi usor observabil – mai ales in zilele cu mult soare;

sistem de protectie flacara – protejeaza flacara de vant, astfel incat aceasta sa ne se stinga;

sistem de siguranta – auto-inchiderea supapei de frunizarea a gazului, in cazul in care flacara s-a stins sau daca aceasta nu s-a aprins;

Cel mai bun aragaz pentru camping - abcTop.ro 2

 

Sper sa iti fie de ajutor aceste informatii, daca mai ai intrebari, imi poti lasa un mesaj mai jos.

 

Tinand cont de cele mentionate anterior, in continuare iti recomand cateva modele de aragazuri pentru camping – ce merita atentia ta:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

• Modele pentru camping

Cel mai bun aragaz pentru camping - abcTop.roAragaz camping Trespass Gastro Rosu

Aragaz Campingaz Base CampAragaz Campingaz Base Camp Albastru

Aragaz Campingaz 400 SGAragaz Campingaz 400 SG Albastru

Aragaz campingAragaz campingAragaz camping
Numar ochiuri: 1Numar ochiuri: 2Numar ochiuri: 2
Control al flacarii: daControl al flacarii: daControl al flacarii: da
Sistem integrat de aprindere a foculuiSistem integrat de aprindere a foculuiSistem integrat de aprindere a focului
Alimentare: cu butelieAlimentare: cu butelieAlimentare: cu butelie R904 R907
Culoare: RosuCuloare: AlbastruCuloare: Albastru
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET

• Model pentru drumetii

Aragaz camping Strend Pro MevaAragaz camping Strend Pro Meva Verde

Aragaz Campingaz Bivouac InstastarterAragaz Campingaz Bivouac Instastarter

Aragaz Coleman FyreStormAragaz Coleman FyreStorm Rosu

Aragaz campingAragaz campingAragaz camping
Numar ochiuri: 1Numar ochiuri: 1Numar ochiuri: 1
Control al flacarii: daControl al flacarii: daControl al flacarii: da
Alimentare: cu butelieAlimentare: cu butelie 450gr / 230gAlimentare: cu butelie
Culoare: RosuCuloare: AlbastruCuloare: Albastru
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: