Care este cel mai bun gratar de gradina? Care sunt caracteristicile unui gratar bun? Gratar de gradina pe gaz sau carbune?

 

Mancarea pregatita pe gratar este savuroasa mai ales daca ai ingredientele potrivite, cel mai bun gratar de gradina si prieteni alaturi de care sa te distrezi. Exista multe dezbateri pe tema tipului de gratar, intrucat ai de unde alege, iar cea mai importanta decizie este referitoare la tipul de combustibil consumat: gaz, carbune sau electric?

Prin acest articol doresc sa iti prezint avantajele și dezavantajele principalelor modele pentru a te ajuta sa iei decizia corecta.

Cel mai bun gratar de gradina 3

 

Cum aleg cel mai bun gratar de gradina?

Cand alegi cel mai bun gratar de gradina trebuie sa fii atent la urmatoarele caracteristici: tipul de alimentare, design-ul, dimensiunea, materialul din care este produs, alte caracteristici si perioada pentru care este oferita garantia.

 

1. Tipul de alimentare

In functie de acesta caracteristica ai de ales intre un gratar de gradina electric, pe gaz sau carbuni:  
gratar pe gaz – este practic si profesional. Multe persoane prefera sa folosesca un gratar pe gaz. Avantajele principale sunt: porneste repede, caldura este usor de setat, se curata rapid, nu emana fum ( important pentru vecinii ), poate fi utilizat si in spatii inchise. Preturile gratarelor pe gaz nu este mic, incep de la 300 de lei si pot trece de 3000 de lei.
gratar electric – perfect pentru bucatarie, balcon sau terasa. Avantaje: nu emana fum, nu deranjeaza vecinii, se poate folosi atat la interior cat si la exterior, timpul de incalzire este scurt, se curata foarte usor. Sfat practic: poti achizitiona un gratar electric cu capac si reflector de caldura, acestea accelereaza procesul de incalzire si reduc consumul de energie electrica. Vezi detalii si pret despre cel mai bun gratar electric de bucatarie.
gratar pe carbune – clasic, preferat de consumatori. Gratarul pe carbune este ideal in spatii libere, la curte sau in alte locuri special amenajate. Avantaje: „tehnologie” simpla, greutate mica, combustibil ieftin – carbunii;
gratar pe lemne 
–  asemanator cu cel pe carbune.

Cel mai bun gratar de gradina 4

 

2. Dimensiunea si materialul

In cazul gatarelor dimensiunea conteaza, fie ca ne referim la dimensiunea grilului sau a spatiului ce urmeaza sa ii fie alocat aparatului. Pentru a manevra mai usor un gratar de gradina, cauta un model care are roti.

Alege un model cu grill-ul dintr-un material care sa impiedice lipirea alimentelor in timp ce il folosesti, cele mai bune gratare sunt cele din: emailat, cromat sau fonta.

 

3. Alte caracteristici

Alte caracteristici iti vor veni in ajutor, atunci cand folosesti cel mai bun gratar:
masa pentru prepararea / depozitarea alimentelor – cand pregatesti gratarul, vei avea nevoie de un spatiu pentru a prepara carnea si chiar pentru a „depozita” alimentele gata facute, gratarele prosesionale – iti ofera un suport / masa langa grill ( in functie de model, acesta poate sa fie sau nu rabatabila );
accesorii – vei avea nevoie de gratare speciale si chiar asezate la inaltimi diferite daca doresti sa prepari si legumele in acelasi timp cu carnea. Alte accesorii utile sunt: tava pentru legume, spatula etc.;
capacul – are doua functii esentiale, in primul rand de a mentine temperatura din interior constanta – la inceput, iar atunci cand nu folosesti gratarul de a tine la distanta praful sau alte mici particule nedorite.

Cel mai bun gratar de gradina 5

 

4. Garantia

Garantia oferita de producatori in medie este de doi ani, atentie insa si la serviciile puse la dispozitie pentru repararea gratarului daca se strica.

 

Sper sa iti fie de ajutor aceste informatii, cand achizitionezi cel mai bun gratar pentru tine.

 

In continuare, iti voi prezenta o lista din care sa alegi cel mai bun gratar pe gaz sau carbune de gradina pentru tine:

 

• Cel mai bun gratar pe gaz:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Gratar gaz Triton LANDMANN 12940, 3 arzatoare de 3.5 kw fiecareGratar gaz Triton LANDMANN 12940, 3 arzatoare de 3.5 kw fiecare

Gratar gaz LAVA ROCK ATRACTO LANDMANN,2 arzatoareGratar gaz LAVA ROCK ATRACTO LANDMANN,2 arzatoare

Gratar gaz LAVA ROCK LANDMANN 12375,un arzator dubluGratar gaz LAVA ROCK LANDMANN 12375,un arzator dublu

Alimentare: gazAlimentare: gazAlimentare: gaz
Material: Otel
Dimensiuni: 140 x 57 x 122 cm
Caracteristici speciale:Suprafata de gatit 65×45 cm
Material: Otel
Dimensiuni: 100 x 100 x 50 cm
Caracteristici speciale: Suprafata de gatit 54×36 cm
Material:Otel
Dimensiuni: 93 x 99.5 x 49 cm
Caracteristici speciale: Suprafata de gatit 48.5×37.5 cm
Vezi detalii si pretVezi detalii si pretVezi detalii si pret
(actualizare: 30.05.2016)

 

• Cel mai bun gratar pe carbune:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Gratar de gradina Fieldmann FZG 1005Gratar de gradina Fieldmann FZG 1005

Gratar gaz LAVA ROCK LANDMANN 12371Gratar gaz LAVA ROCK LANDMANN 12371

Gratar carbune cu capac LANDMANN 0518Gratar carbune cu capac LANDMANN 0518

Alimentare: carbuneAlimentare: carbuneAlimentare: carbune
Material: Otel
Dimensiuni: 54cm, Inaltime 50cm
Material: Otel
Dimensiuni: 82 x 99 x 52 cm
Material: Otel
Dimensiuni: 77 x 56 x 101 cm
Vezi detalii si pretVezi detalii si pretVezi detalii si pret
(actualizare: 30.05.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: