Care este cel mai bun aparat de gatit in vid? Ce caracteristici sa urmaresti la un aparat de gatit in vid?

 

Folosirea unui aparat de gatit in vid, este o moda culinara, care are o serie de beneficii, ce te vor convinge sa renunti in parte la metodele clasice de a prepara mancarea celor dragi. Avantaje: cand gatesti in vid, la temperaturi scazute, toate aromele alimentelor se pastreaza / nu se evapora, iar cantitatea ramane la fel, ingredientele se absorb mult mai repede, procedeul de preparare este mult mai rapid. Altfel spus orice ingredient isi pastreaza atat dimensiunea cat si toti nutientii, iar rezultatul este o mancare mult mai gustoasa, mai colorata si sanatoasa. Spre exemplu carnea gatita in vid iese mai moale, suculenta si aromata ( desigur in functie de tipul de condimente pe care il adaugi in punga vidata ).

Alte avantaje al acestui tip de preparare a alimentelor sunt: fapt ca nu degaja miros ( ceea ce este foarte important daca ai bucataria deschisa ), poti gati mai multe tipuri de alimente – in aceasi oala cu apa ( acestea fiind in pungi separate poti amesteca fara probleme pestele, carnea sau chiar legumele ) si nu vei avea vase oale – pline de grasime de spalat.

Pretul unui aparat de gatit in vid, porneste de la 300 lei si depaseste 500 lei. La acesta trebuie sa mai tii cont de costul unui aparat de vidat ( ce porneste de la 100 lei ) dar si al pungilor termice speciale ( 60 lei / 50 buc ).

cel mai bun aparat de gatit in vid 22

 

Ce este gatitul in vid?

Gatitul in vid este o metoda ce consta in fierberea alimentelor la temperaturi mici. Acestea sunt preambalate – in saci de plastic rezistenti termic, care ulterior sunt vidati ( cu ajutorul unor aparate speciale de vidare ). Dupa scoaterea aerului din pungi, alimentele sunt ulterior puse in masina de gatit in vid, urmand sa fie preparate la un regim termic cu temperatura joasa ( 40 ° si 99 ° ), pe o perioada de timp ( in functie de ce prepari si de aparat ).

Temperatura si timpul depind in mare masura de modelul aparatului – prin urmare este foarte important sa citesti manualul de utilizare al acestuia.

 

Cum alegi cel mai bun aparat de gatit in vid?

Cand alegi un aparat de gatit in vid, trebuie sa urmaresti caracteristicile electrocasnicului, precum: capacitatea, tipul de control si precizia, functii si dimesiunea. In continuare voi detalia fiecare aspect in parte.

 

1. Capacitatea

Capacitatea este o alegere personala, in functie de numarul pofticiosilor. In piata ai sa gasesti aparate ce au o capacitate de la 5 l (10 portii) si pana la 12 litrii (pentru 20 portii).

De ce trebuie sa tii cont, cand alegi un model, este faptul ca: cu cat capacitatea creste, cu atat vei avea nevoie de mai mult spatiu pentru a depozita aparatul (iar in cazul in care ai o bucatarie mica, o sa te influenteze mult acest aspect).

 

2. Tipul de control si precizia

Majoritatea aparatelor au un control electronic si display LED, pentru o utilizare mult mai usoara. Ca in cazul oricarui electrocasnic, evita sa achizitionezi masini foarte complicate, si mai ales cu functii pe care nu o sa le folosesti.

Avand in vedere ca baza beneficiilor aparatelor de vidat consta in temperatura joasa – la care alimentele sunt preparate, trebuie sa urmaresti un model care sa iti ofere o precize cat mai mare aspura temperaturii la care apa a ajuns.

Cel mai bun aparat de gatit in vid 11

 

3. Alte caracteristici

Alte caracteristici o sa iti aduca un plus, cu fiecare utilizare:

timmer – orice aparat cu timmer este mult mai usor de programat, sunt modele automate, care atunci cand expira timpul setat se opresc;
siguranta – chiar daca vei gati la temperaturi joase, aparatul trebuie sa iti ofere o serie de masuri de siguranta precum: auto-inchidere (daca motorul este supra-solicitat), picioruse anti-alunecare, un capac care sa inchida bine cuva.

 

4. Garantia

Majoritatea aparatelor au o garantie de minim 24 luni – perioada in care producatorul trebuie sa iti asigure servicii de calitate, in situatia in care se strica aparatul – din motive ce nu tin de tine.

 

Tinand cont de cele prezentate mai sus, in continuare iti recomand urmatoarele aparate de gatit in vid – ce merita atentia ta:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Aparat de gatit in vid Supreme 11.2 L Inox SousVide 2Aparat de gatit in vid Supreme 11.2 L Inox SousVide

Aparat de gatit in vid Supreme 8.7L Demi Black SousVide 1Aparat de gatit in vid Supreme 8.7L Demi Black SousVide

Aparat de gatit in vid Severin SousVide Garers 2447Aparat de gatit in vid Severin Sous-Vide Garers 2447
Capacitate: 11.2/ 20 portii (115g)Capacitate: 8.7/ 12 portii (115g)Capacitate: 6 l
Control: control electronic/ display LEDControl: control electronic/ display LEDControl: control electronic/ display LED
Timer: 0-99 oreTimer: 0-99 oreTimer: da
Dimensiuni: 29 x 29 x 36 cmDimensiuni: 28 x 28 x 33 cmDimensiuni: 44 x 29 x 23 cm
VEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRETVEZI DETALII SI PRET
(actualizat: 26.06.2016)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: