Care este cel mai bun antivirus in 2017? Ce trebuie sa urmaresti la cel mai bun antivirus?

( Cel mai bun antivirus – pareri, pret si recomandari )

 

Un soft antivirus este un termen generic pentru o solutie ce detecteaza si blocheaza amenintarile programelor, ce iti pot infesta calculatorul. Acestea din urma, pot „ajunge” la dispozitivul tau prin email, programe descarcate, diferite site-uri, sau alte dispozitive mobile precum: USB stick ori HDD extern. Odata ce un virus s-a facut confortabil la tine in sistem, poate sa iti produca pagube semnificative.

Un exemplu uzual: multe site-uri folosesc cookie-urile pentru a colecta informatii personale si a le stoca pe PC-ul tau. Acestea sunt responsabile pentru pop-up ad-urile enervante si pot face ca rularea informatiei ( incarcarea paginilor web ) sa fie mai inceata. De asemenea in cazul in care „depoziteaza” informatii sensibile ( nu doar parole ), un program malware le poate face pe toate sensibile, pentru a fi acceste de alte persoane.

Cel mai bun antivirus trebuie sa fie gandit avand in vedere evolutia si schimbarile ce au loc pe internet – atat din perspectiva amenintarilor, sa scaneze fara sa afecteze performantele dispozitivului tau si sa „dea” cat mai putine alarme false.

 

Ce este un malware?

Multe dintre amenintarile de pe internet, poarta denumirea de malware, intrucat infesteaza si ataca orice. Mai pe larg spus, un tip de soft malware iti poate ameninta sistemul, programele – fisierele. Cele mai frecvente exemple sunt:

virusul – este un program care se poate copia singur pe PC-ul tau si il poate infesta;

• „viermele informatic” – este un program creat sa trimita copii ale sale pe alte calculatoare prin intermediul unei retele;

spyware – program malware care culege informatii de la utilizatori, fara acordul lor;

adware – ( printre cele mai des intalnite caci multi il desconsidera ) afiseaza sau descarca automat reclame pe PC-ul tau;

cal trajan – numele provine de la faptul ca se „da” a fi o aplicatie utila, iar in momentul in care ruleaza iti afecteaza calculatorul sau fura date de pe el;

 

Ce este ransomware?

In ultimii ani, un fenomen care a luat amploare – amenintand tot mai multe dispozitive, este ransomware. Acest malware, odata ce a infestata PC-ul tau, blocheaza fie sistemul, fie browser-ul sau alte fisiere. Creatorii acestuia cer apoi rascumparare cateva sute de dolari/euro pentru ca tu sa ai acces din nou la calculator. Anumite mesaje pot parea chiar legitime si te informeaza fie ca licenta de pe un anumit program a expirat, necesitand sa fie cumparata. Da, de la creatorii viciosului program.

Din pacate sunt intalnite si cazuri in care: desi platesti, PC-ul nu iti este deblocat – sau, ramanand fragmente din malware faza se poate repeta.

 

Review si top antivirus 2017

 

Unul dintre aspectele importante la cel mai bun antivirus este capacitatea acestuia de a detecta, bloca si elimina anumite amenintari de pe internet. Acesta este un test destul de greu de facut, mai ales ca presupune riscul de a-ti infesta singul calculatorul. Institutul AV-Test a creat o serie de teste standardizate care fac exact acest lucru, luand in considerare: protectia, performanta si cat de des da „rateuri”.

Testul de protectie

In fiecare an Institutul AV-Test pune la incercare top 20 – 30 programe antivirus, testand cat de bine reactioneaza acestea la mii de amenintari, de mai multe ori, timp de 4 saptamani, Apoi AV-Test calculeaza rezultatele, determinand o medie in industrie dar si rezultatele cat de bine s-au descurcat programele.

Testul de performanta

Acesta se refera la cat de bine ruleaza calculatorul, cu un program antivirus activ – care scaneaza in permanenta. La fel ca si scorul precedent, performanta este testata in mai multe cadre: deschiderea, folosirea, descarcare, instalarea, copierea de fisiere si programe. Daca programul de antivirus „intrerupe” de multe ori activitatea sau ingreuneaza performanta dispozitivului, atunci primeste un punctaj mai mic.

Test de „rateuri”

Acest test ia in considerare rata de „rateu” a antivirusului – cat de des software-ul blocheaza programe legitime sau retele – „marcandu-le” sub forma de amenintari. AV-Test foloseste peste 1 milion de exemple in testele sale.

 

Cel mai bun antivirus pentru sistemul tau de operare

 

Cel mai bun antivirus trebuie sa vina cu o optiune diferita atat pentru o protectie de baza ( ceea ce presupune un pret mai mic ) si pana la a acoperii toata paleta de amenintari ( chiar pentru business). Dincolo de acestea nu strica: control parental, manager de parole sau filtre pe internet. Unul dintre factorii care fac cea mai mare diferenta, este prin deschiderea unui sistem de operare pe calculatorul tau, care iti arata performantele antivirusului.

Alt aspect important este sistemul de operare pe care il ai: Windows, MAC, Linux ( sunt cele mai uzuale ). Din punct de vedere al performantei, o versiune mai noua a unui antivirus, poate sa iti ingreuneze mult procesarea de date, mai ales daca sistemul de operare este mai vechi.

Valabilitatea este si ea importanta, insa de regula este de 12 luni.

Cate dispozitive sunt incluse – poti opta pentru un dispozitiv sau chiar mai multe ( tine cont daca folosesti doar calculatorul sau poate si un laptop, o tableta, telefonul mobil – etc.).

Ce mai ofera pachetul? Dupa cum ziceam mai sus, este important sa primesti si alte masuri de protectie a datelor, atat daca ai copii dar si in ce priveste un manager de parole.

Care este versiunea de care esti interesat? Cea pentru business sau pentru utilizatori individuali.

 

Free anttivirus vs antivirus platit

In timp ce cauti informatii despre cel mai bun antivirus, sigur o sa dai si peste variantele gratuite. Acestea se „promoveaza” ca „facand” aceleasi lucruri ca si cele platite. Daca este sa imparti programele de antivirus in functie de eficienta lor, atunci vei observa ca gama celor gratuite se afla la final de lista. Chiar daca toate acestea pot sa scaneze dupa virusi, nu toate ai certitudinea ca prind si programele de tip malware recente sau mai avansate, automat si in timp real.  Multe dintre aceste variante fiind doar un „demo” iar pentru „tot pachetul” trebuie pana la urma tot sa platesti.

Daca ai avut pana acum o versiune gratuita, probabil iti aduci aminte de acele reclame enervante la varianta platita, „upgrade” sau diferite produse targetate. Acestea iti pot distrage de multe ori atentia de la activitatea ce o intreprinzi. Anumite programe chiar iti deschid in browser o pagina de unde poti achiztiona tot pachetul de siguranta sau alte produse.

Un alt aspect pe langa siguranta minima ce o asigura, este faptul ca o varianta gratuita poate ingreuna performanta calculatorului tau, atunci cand scaneaza – ceea ce din nou poate sa devina enervant.

 

Sper sa iti fie de ajutor aceste informatii, referitoare la cel mai bun antivirus. Daca ai intrebari, te invit sa imi lasi un mesaj.

 

Tinand cont de cele mentionate anterior, in continuare iti recomand cateva pachete de antivirus ce merita atentia ta:

( *pentru mai multe detalii despre produse sau pentru a afla pretul, click pe titlul acestora sau pe butonul din tabel )

Bitdefender Antivirus Plus, 2017, 1 an, 1 utilizator

Bitdefender Antivirus Plus, 2017 este un program ce face parte din gama pentru utilizatori individuali. Dintre functiile ce le ofera sunt: Rescue mode, File Encryption, Anti-Theft, Tune-Up, Antispam, Parental Control si Password Manager. Un minus al acestuia este pentru utilizatorii de MAC, intrucat momentan este potrivit doar pentru sistemele de operare Windows ( 7, 8 , 8.1 si 10 ). La toate aspectele pozitive se adauga si versiunea de evaluare gratuita timp de 30 zile. Da, nu e chiar un UAU – insa poti incerca sa vezi cum merge, apoi te decizi. Valabilitatea este de 12 luni.

VEZI DETALII SI PRET

Bitdefender GravityZone Business Security 6 devices 1 yearBitdefender GravityZone Business Security 6 devices 1 year

Din gama solutiilor pentru companii recomand Bitdefender GravityZone Business Security 6. Chiar daca are un pret piperat – protejarea informatilor din business-ului tau, merita acest efort. Acesta ruleaza fara probleme pe sistemele de operare: Mac OS X Mountain Lion, Mac OS X Mavericks, Mac OS X Yosemite, Red Hat, Cent OS, Ubuntu, SUSE, OpenSuSE si Fedora. Valabilitatea este de 12 luni. Dar, exista si o versiune prin care poti testa timp de 30 zile produsul. Recomandarea este sa descarci aceasta versiune direct de pe site-ul producatorului.

VEZI DETALII SI PRET

Kaspersky Total Security 2017, 3 Utilizatori, 1 An, RetailKaspersky anti-virus 2017, renew, 1 utilizator, 1 an + 3 luni gratuite

Testele Institutului AV-Test plaseaza pe pozitia a doua programele antivirus de la Kaspersky. Prin urmare nu este de mirare ca acesta se afla pe aceasta lista. Din punct de vedere al pretului e ceva mai mic (mai ales ca ofera 12 luni valabilitate si trei gratuite ). Pachetul este disponibil doar pentru varianta de Windows. Acesta include: antivirus file, software si website scan, anti-phishing, protectie impotriva randsomware, control asupra traficului de internet, verificare vulnerabilitatilor, update-uri gratuite la ultima versiune de programului.

http://profitshare.ro/l/3261566' onclick='' class='wpi_designer_button wpi_shadow wpi_shadow_2px wpi_text_shadow_no wpi_texture_no wpi_border_all wpi_padding_7px wpi_rectangle wpi_designer_button_10589 wpi_icon wpi_icon_fa-tags wpi_icon_left ' target='_blank' rel=''>VEZI DETALII SI PRET

Antivirus Panda Corporate SMB Security for Enterprise, 11-25 licenteAntivirus Panda Corporate SMB Security for Enterprise, 11-25 licente

Antivirus Panda Corporate SMB Security for Enterprise este o solutie de luat in calcul, daca bugetul afacerii tale este mic. Aceasta ofera protectie buna, insa ruleaza doar pe Windows si Linux. Pachetul asigura: Panda Security for File Server,AdminSecure-consola de management, Panda for Exchange Server, Panda for ISA, Domino, Sendmail,Qmail Antivirus. Valabilitatea este un plus  – de 3 ani.

VEZI DETALII SI PRET

ESET Smart Security Premium 2017, v10, 1 utilizatorESET Smart Security Premium 2017, v10, 1 utilizator

Din punctul meu de vedere este un produs supra-evaluat la pret, insa performantele sunt bune. Valabilitatea este de 12 luni, este pentru sistemul de operare Windows.

VEZI DETALII SI PRET

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Mesaj: